Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
36081 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:34
Reakce na Lamicka:

barbucha ja bych chtela cedit krev, jestli budu mit protilatky. Uz o tom uvazuju dlouho, ze bych do toho konecne sla. Kde se muzu nabidnout?

Jeste me napada blby dotaz, muze darovat krev osoba, ktera mela v zivote 2x transfuzi?

​To nevim! 

Ono se to asi nebude zavádět nějak plošně, je to spíš zoufalej pokus, jak pomoct těm kriticky nemocnejm - není to očkování... jen že by se jim pomohlo těma protilátkama trochu. 

A spíš bych řekla, že budou ty prověřený potom, co se prokáže že protilátky maj a že jsou vyléčený (a i jinak vhodný), oslovovat sami. Aspoň tak jsem to pochopila... když jsem viděla jak si boss schraňuje některý výsledky...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:47

barbucha Kdyby mel boss malo lidi, vis, kde me najdes!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:56

A666 a teď si představ, že naši zaměstnanci jsou v provozu, kde se již brzy začne teplota blížit 50°C a je tam nesmírně prašno a všecko je mastné nebo špinavé. potřebují se každých max. 15 minut napít vody. a nějaký tentononc, který v životě neviděl manuální práci jinde než v televizi, jim u toho vykládá, jak roušky odložíme možná již v červnu...

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 15:16
Reakce na A666:

​Jo, a proto má ČR takový počet mrtvých na milion obyvatel, jako mělo Německo s víc jak 60 tisíci nakaženýma (víc jak 10x tolik než máme teď).......

​Přesně tímhle mi leze na nervy Hamáček. Zrovna dnes jsem s ním zase omylem rozklikla nějaký rozhovor, kde tvrdil, že prý jsme na tom lépe než Německo.

Pokud už chce teda apelovat na ty, kteří ta karanténní opatření přestávají dodržovat už teď, čekala bych nějaký méně oblbující argument s pevnějšími základy kór s ohledem na to jeho nedávné sýrové soirée u Zemana. Nebo jak "vysvětloval", že znovuotevření hranic od 14. dubna v odůvodněných případech s následnou povinnou 14denní karanténou neznamená, že bude možno si zajet na nákupy do Drážďan...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 15:38

wendulka 

Mě obecně leze na nervy adorování zejména povinnosti nošení roušek v ČR a to, že se tomu přikládá větší význam, než to ve skutečnosti nejspíše má /ono švechny ty opatření šly tak rychle za sebou, že se těžko dá říct, které mělo konkrétně který vliv; s dalšíma zeměma v okolís e to taky těžko porovnává obecně, protože málokteré zavedly tak silné opatření tak brzy).... Ano, ČR to zvládá zatím velmi dobře (když vezmeme problémy s ochranýma pomůckama a spol.), ale to neznamená, že by se to někde nezvládalo taky dobře (třeba Německu nějakým způsobem dokáže držet smrtnost fakt nízkou, na to, kolik nakažených mají).

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 15:41

A666

No přesně to mám taky na mysli.

Hamacek vykrikuje, že byl proti "rozvolneni" opatření už před Velikonocemi a že nikdo kromě nás to neudělal, ale jak přísně jsme je doteď měli nastavené my a jak Německo, že ano ?

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:00

Lamicka Tak to je super, že to takhle zvládáte. Hlavně gratuluju k návratu čichu

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:04

Lamicka to jsi hodna

Offline Korsičanka blogger
13499 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:04

Lamicka Jsi velmi statečná, často na tebe myslím, i když nepíšu. A přeju, aby bylo u vás už vše v pořádku!

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 16:41

Lamicka Já se včera trochu vyděsila, když manžel něco vařil a říká, ty jo, to ale krásně voní...a já, která mám běžně cca 4x vnímavější čichové buňky, nic necítila!!  Ale ukázalo se, že stojím ve špatném úhlu, tak se mi ulevilo. Gratuluju k postupné a pohodové léčbě, snad už se to nijak nezhatí. Za chvíli to máte za sebou! 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 17:34

Chvíli jsem myslela, že je to nějaký starý článek. Není. Tak už se to rozvolňuje? Něco jsem zaspala? Dyť tam ty lidi nemaj roušky a v klidu tancujou. 

https://www.super.cz/688767-na-ples-zakoncujici-sezonu-se-pripravoval-i-s-odbornikem-na-etiketu-presto-se-peroutka-nevyhnul-faux-pas.html

edit: teď jsem si pustila i to video, tam se prochází lidi, nikdo roušku. Hele, já jsem teď taková spavá, je možný, že jsem se probudila a všechno je zas v normálu?

Offline wendulka admin
16661 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 17:43

Jennyfor 

To zaspali v redakci. Ten ples se konal už před měsícem.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 17:50

wendulka Tak já už to taky našla, že to bylo 29.2. Ale tohle ať mi nedělaj teda. Já už jsem tak zblblá, beru teď nějaký silný antibiotika, pořád spím, nevím ani pomalu, co je za den a pak najednou ta možnost, že všechno doteď byla jen noční můra

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 17:57
Reakce na wendulka:

A666

Hamacek vykrikuje, že byl proti "rozvolneni" opatření už před Velikonocemi a že nikdo kromě nás to neudělal, ale jak přísně jsme je doteď měli nastavené my a jak Německo, že ano ?

​Zprávy z Německa mám každodenní a počet testovaných je např. v Berlíně větší, než v celé ČR. Ta čísla vážně nic neznamenají

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 18:13

A jen do statistiky: Test mi dělali v ponděli, ve středu přišla sms, že kovid nemám.

Takže jsem se vyzbrojená negativním testem konečně propasírovala do ordinace své obvodní doktorky, protože kašel ani horečka nepřestávaly. 
Takže prý mám podle CRP a poslechu buď zánět průdušek nebo zápal plic, ale to se neví, rentgen nefunguje. Dostala jsem antibiotika a tedy konečně mám pocit, že se to zlepšuje.

Ale nebejt korony, tak jsem mohla být zaléčená pomalu před měsícem. Kdybych  si ten test sama nevymohla, tak bych ani neměla ten výsledek a čekala bych tady vleže chcíplá asi na Godota nebo co. Zápal plic prostě nevyfotím. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 18:25
Reakce na Lamicka:

barbucha ja bych chtela cedit krev, jestli budu mit protilatky. Uz o tom uvazuju dlouho, ze bych do toho konecne sla. Kde se muzu nabidnout?

Jeste me napada blby dotaz, muze darovat krev osoba, ktera mela v zivote 2x transfuzi?

​jestli jses prazska, tak te nasmeruju :-)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 18:37
Reakce na wendulka:

A666

​Musím říct, že si nebetyčně užívám, že můžu venku chodit bez roušky....... Jinak hobbymarkety tu jsou zavřené, ale před super/hypermarkety se běžně stojí fronty (dnes tedy byla epesní, bo je zítra a pozítří zavřeno)...... ale v drtivé většině už se Němci naučili ve frontách dodržovat bezpečnou vzdálenost :) Jinak opatření jsou tu nastavená do 19.4. a zatím nejsou avíza, jak to bude poté. Akorát víme, že se 20.4. vrátí do škol poslední ročníky (maturanti)...

Offline Kokoska
35142 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 18:44

A666 a taky se v obchode sapou Nemci po vecech jeden pres druhyho? Cekala jsem, az si nekdo vybere jahody, jakmile jsem k nim pak prikrocila, hned se prese me natahovali dalsi dva lidi. No uhnula jsem ja, no. U pokladen se taky skoro vzdycky najde nekdo, kdo strasne specha a cpe se k pasu, kdyz ja jeste nemuzu postoupit dopredu.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 18:46
Reakce na Kokoska:

A666 a taky se v obchode sapou Nemci po vecech jeden pres druhyho? Cekala jsem, az si nekdo vybere jahody, jakmile jsem k nim pak prikrocila, hned se prese me natahovali dalsi dva lidi. No uhnula jsem ja, no.

​Jak kdy Je to o lidech jako se vším..... Já taky ne vždy dodržuju ten 1.5 metru, beru jako lepší co nejdříve vypadnout....