Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. dubna 2020 19:50

RoSa

bohužel, lék není a kdoví, jestli bude. ven lidi chodit musí, roušku v létě nosit nepůjde, někdy děcka do školy budou muset a to taky v rouškách nejde. budeme se muset vrátit i do práce, a například v pekárně nebo na stavbě dálnice v létě taky roušky nikdo nosit nebude, protože kdo to někdy zkusil, tak ví, že to nejde.

i kdyby se ve vzduchu vznášel setrvalý oblak viru, budeme se muset vrátit k předešlému životu. běhat lidi nemusí, ale pracovat ano.

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 10:33

Prymula by si měl dát pozor, aby nepromořoval spekulacemi:

V Německu to podle epidemiologa na zcela neřízený proces nevypadá, ale některá data jsou na hraně. „Prokazuje se, že různé rasy mají různý počet receptorů a ten virus se na několik receptorů váže. V tomto se jedná o spekulace, ale počty zemřelých v Německu napovídají, že by to mohla být pravda. V Česku jsme asi z třetiny Germáni, takže by počty mrtvých nemusely být tak vysoké, jako tomu je například u jižních národů.“
(zdroj: iDnes)

Online Potrefenáhusa
39002 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 10:42

Sweet Potato spekulací je asi hodně, já zas slyšela o souvislosti s proockovanim populace proti TBC, ze by to vysvětlovalo, proč to východní Evropa snáší lip (a východní Německo prý o něco lip než západní) 

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 10:55

Sweet Potato Potrefenáhusa Taky jsem k tomuto tématu neco cetla, tentokrat zase z pohledu prislusnosti k ruznym haploskupinam. Ono na kazdem z toho muze byt neco pravdy, akorat zrejme nic z toho nema uplne dominantni efekt, tak se to hur hodnoti. 

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 11:10

Potrefenáhusa To jsem slyšela taky. I leccos mnohem méně uvěřitelného. Ale proboha, proč spekulace vypouští do éteru epidemiolog, skoro nejvyšší hygienik, ještěpředchvílîšéf krizového štábu a co on teďka ještě je?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 11:18

Sweet Potato protože se opil mocí a trochu mu z toho přeskočilo. jinak fakt nevím.

v idnesu zase tvrdí něco v tom smyslu, že na omezení veřejného života si budeme muset na několik let zvyknout...(pozor, ne cestování, ale veřejného života)

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 11:37

Jiná Realita souhlasim, po tomhle asi Prymula HODNE dlouho touzil - mit moc! Obcas by mohl tedy mlcet, protoze je spousta lidi, co neni schopno to mnozstvi informaci pochopit a vyhodnotit a pak z toho vznikaji famy.

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 11:42

Myrtila to je fakt zajimave, diky!

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 12:56

Vcera na ČT během večerních zpráv, bohužel viděla jsem jen zběžně, ukazovali výsledek testování v Rakousku, asi nějaká studie stran promořenosti. Doufali tam, stejně jako my, v určitou vyšší promořenost, ale výsledek byl 0,33%. Takže blbý.  Jako mohla bych si ty zprávy najít v archívu, ale zkouším, zda mě někdo nepředběhl, nenašly/i/ jste někde něco o tomto?

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:05

Fiction mam dojem,  jestli ten vzorek lidi nebyl fakt malý?  1500 myslim. 

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:21

Hlavne z toho mam pocit, ze se nevi vubec nic. Nevi se presne, jake leky zaberou, nevi se, kolik nezjistenych lidi nemoc prodelalo nebo je nakazenych, nevi se, jestli jsou opravdu nektere skupiny lidi odolnejsi a proc, nevi se, jaka je ziskana imunita po prodelanem onemocneni, nevi se, jestli promorovani nebude velkej pruser, nevi se, jestli muze nastat na podzim dalsi vlna... proste nic. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:34

Obdivuju všechny, co musí v roušce funogvat, chodit všude možně apod. Dneska sjem měla na sobě bavlněnou celkem obyč bez jakéhokoliv filtru cca 20 minut (dobu, co sjem stála ve frontě před krámem a nakupovala). Na konci už byla navlhlá a hlavně já doteď lapám po dechu Jsem šťastná, že je tu nemusíme nosit furt, jinak by nám ty jednorázové brzy došly, protože evidentně v jiné moc fungovat nezvládám...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 13:39

barbucha ja bych chtela cedit krev, jestli budu mit protilatky. Uz o tom uvazuju dlouho, ze bych do toho konecne sla. Kde se muzu nabidnout?

Jeste me napada blby dotaz, muze darovat krev osoba, ktera mela v zivote 2x transfuzi?

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:07

Lamicka Když tě tu mám, jak se vám daří? Teda omlouvám se za dotěrnost, ale jste jediní s virem, které znám. Přeju, ať jste v poho!

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:27

Lamicka oni by si te nejdriv otestovali a navic mam dojem, ze pro darovani plasmy jsou trochu jina kriteria nez pro darce krve.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:31

brrr Dari se nam dobre, diky! Mne se vratil i cich. Ja s dcerou zvladame karantenu velmi dobre, nevadi nam povalovani s knizkou na balkone.

Dceri taky hodne pomaha online vyuka, uplne oziva, kdyz se uci s pani ucitelkou a spoluzaky. Syn trpi nedostatkem pohybu, chybi mu rozbeh a "prace" na pisku, tak aspon cvicime podle youtube a situaci hodne zachranuje Lego, Kapla a karty, navecer mame vzdycky kino. Muz pracuje a venuje se detem, kdyz varim.

V pondeli/utery muzeme konecne na testy. Tak snad to bude ok. Je to dlouhe, ale da se to zvladnout. V hlave jsem si nastavila, ze mame dlouhe spolecne prazdniny. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:32

Kokoska aha, to jsem nevedela, ale zajimalo by me to. Ma nam volat v utery nas doktor, prubezne kontroluje nas stav, tak se ho zkusim zeptat.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. dubna 2020 14:33
Reakce na Sweet Potato:

Prymula by si měl dát pozor, aby nepromořoval spekulacemi:

V Německu to podle epidemiologa na zcela neřízený proces nevypadá, ale některá data jsou na hraně. „Prokazuje se, že různé rasy mají různý počet receptorů a ten virus se na několik receptorů váže. V tomto se jedná o spekulace, ale počty zemřelých v Německu napovídají, že by to mohla být pravda. V Česku jsme asi z třetiny Germáni, takže by počty mrtvých nemusely být tak vysoké, jako tomu je například u jižních národů.“
(zdroj: iDnes)

​Jo, a proto má ČR takový počet mrtvých na milion obyvatel, jako mělo Německo s víc jak 60 tisíci nakaženýma (víc jak 10x tolik než máme teď).......

Potrefenáhusa 

S tou TBC jsou hodně pochybnsoti o věrohodnosti těch článků a kvalitě výzkumu. Ono nemůže izolovaně vztáhnout vše jen na jednu událsot, musí brát v potaz i to, že v zemích východní Evropy nežije tolik cizinců, cestuje se přeci jenom o něco míň atd. Nedá se jen vypíchnout TBC......

Tady jsou ty výhrady k metodice a výzkumu:

https://www.facebook.com/mtrencseni/posts/10159608192260968?hc_location=ufi