A666 nekdy se to neda, ulicky jsou uzky a nejak se prochazet musi. Ale kdyz je kolem prostor, nevidim duvod funet si za krk.
Koronavirus
mirajo Díky, to bude ono. Jen mě překvapuje, ža studie zaznamenala jen takovou vlažnou odezvu. Doufám, že se k ní vyjádří v médiích i nejaký odborník. Přes den už jsem se tomu nevěnovala, ještě kouknu teď.
Zítra v Otázkách Václava Moravce, v té části od 13.00 na CT24, budou Prymula, Šmucler a Balík.
brrr nonemy Korsičanka Diky moc, snad uz to bude ok.
Garfie
Neboj, to je opravdu tak vyrazna ztrata cichu, ze bys to poznala hned. Obcas ztratim cich, kdyz mam rymu, ale tohle bylo jine, opravdu absolutne nic jsem necitila. Testuju to na parfemech, ani ty nejsilnejsi jsem necitila.
moora Jsem prazska, budu rada za info. Klidne pres sz. Diky.
Lamicka Jsem ráda, že mimo těhle problémů vás nic horšího nepotkalo. Tak ať už to tak zůstane a máte klid.
Lamicka To je super, že se to u vás lepší, kéž už to tak zůstane
!
Jennyfor ježiš:-( tak snad už to bude jen lepší![]()
Musím říct, že si nebetyčně užívám, že můžu venku chodit bez roušky.......
To úplně chápu.
No Prymula si za rouškami venku tvrdošíjně stojí. Teď se v Otázkách Václava Moravce věštecky vyslovil, že příští víkend prý kvůli těm pár jedincům, kteří to teď v teple s ní přestávají dávat anebo na to kašlou, zatím se stále zplošťující křivka nakažených opět vystřelí nahoru. Tak uvidíme, jak moc to má vliv. Osobně si z dosavadních zpráv zatím taky nemyslím, že až tak zásadní proti uzavřeným prostorám, ale jsem zvědavá...
wendulka stejne nemuzeme v rouskach chodit nadosmrti a vir jen tak neutece, jak prorokoval Trump nekdy v unoru.
wendulka Říkám si to stejné. Venku v určité vzdálenosti, když lidi sedí kus od sebe nebo u rodičů na zahradě v dostatečné vzdálenosti, to nemůže být horší než návštěva obchodu. Jedna naše lékařka v práci má druhý obor virologii a říkala, že nakazit se venku je téměř zázrak. Musel by na tebe ten člověk bez roušky mluvit dost dlouhou dobu a z méně než z toho metru. Možná se to o něco málo zvedne, ale ani bych nějaké hrozné čísla nečekala. Nejvíc nebezpečné jsou přenosy ruka pusa, kdekoliv a uzavřené malé prostory, kde jsou lidi delší dobu (nemocnice) nebo moc lidí (obchody).
Už mám te rouskove sikany až po krk.nejvetsi problém je v tom ,že lidi to často ani neperou, když to sundají z pusy, nevadí jim,že je to plné toho, co vydychali. Nebo si to sundavaji a nandavaji , k čemu to potom je?
A ještě je potřeba ji měnit , ne mít kdovijak dlouho jednu a to se asi taky moc neděje
To úplně chápu.
No Prymula si za rouškami venku tvrdošíjně stojí. Teď se v Otázkách Václava Moravce věštecky vyslovil, že příští víkend prý kvůli těm pár jedincům, kteří to teď v teple s ní přestávají dávat anebo na to kašlou, zatím se stále zplošťující křivka nakažených opět vystřelí nahoru. Tak uvidíme, jak moc to má vliv. Osobně si z dosavadních zpráv zatím taky nemyslím, že až tak zásadní proti uzavřeným prostorám, ale jsem zvědavá...
Teď se hlavně začíná ukazovat, že lidi obecně nechápou, kdy má rouška smysl, a tak jakmile je jen náznak zmírnění zákazu, přestávají ji zhusta nosit i tam, kde to nějaký reálný smysl má
A takhle je to prostě s absolutníma zákazama vždy, msíto aby edukovali obyvatele, kdy to má smysl, tak udělají bububu a výsledek je, že to pak musí vymáhat všude, protože když to nedělají, nikdo neví, co má tedy dělat ![]()
Kdyby to mělo takový vliv jaký tvrdí, tak je v našem šestiset tisícovém městě rozhodně víc nakažených než necelých 500.......
No přesně to jsem si říkala taky. Jednou stranou chápu, že chtěli dontit lidi, aby ty roušky začali nosit hlavně v obchodech, MHD, prostě obecně hlavně v uzavřených prostorách. Ale chyba podle mě byla jít na to po čínsku a dát to jako absolutní nařízení
místo pořádně vysvětlit, kde to smysl má především. Jenže přesně k tomuhle pak ty následné výjimky vedou.
Jako mě je fakt jedno, když kolem mě projde někdo po ulici nebo proběhne či projede na kole a má ji jen přes pusu nebo dokonce na krku. To opravdu paniku nechytám. Jak už jsem psala dřív, sama s ní venku chodím jen přes pusu a jen když se blíží někdo, kdo ji má i přes nos, tak ze slušnosti posunuju za gumičky, protože jednak se mi z ní začal osypávat obličej a jednak mě z ní začaly svědit dutiny, jak zvlhla.
Ale včera jsem v Kauflandu narazila na pána u ovoce a zeleniny, který ji měl jen přes ta ústa a to už jsem teda šla pryč od něj, protože to už mi vadí
a je to zrovna přesně ten důsledek toho, o čem píšeš.
No to je druhá věc. Už od začátku karantény a povinnosti nosit roušky tady u nás vídám lidi, jak ty roušky posunujou za tu látku, nosí jen šály, mladí se tu skhlukují celou dobu v menších skupinkách, kdy třeba nandanou ji mají čtyři, páty už jen na krku. U mnohých silně pochybuju, že by je denně vyvařovali, natož že by si je měnili každé dvě hodiny. A přesto máme doteď v našem dvacetitisícovém okrese oficiálně 13 nakažených, z toho 2 vyléčené.
pořád čekám, kdy si konečně někdo nějak víc všimne, že belgie už má na milion obyvatel skoro stejně mrtvých jako itálie. a skoro stejně lidí ve vážném stavu jako uk, přestože má 6x menší populaci. po itálii, španělsku a francii je to stát eu v nejhorším stavu.
přesto postrádám články o tom, jak tam ukládají mrtvé na stadiony a nemocní leží na chodbách. takže buď to tam přesto zvládají bravurně, a o tom by fakt měl někdo napsat, nebo to tam vypadá strašně, jen o tom z neschopnosti nepíšou.
Prymula řekl dnes, že roušky budou do podzimu.
Jo a v reflexu v reportáži deník z intenzivky byl jeden článek o porodech v této době- ženy nejsou testovány a proto musí rodit s rouškou .. vůbec si to neumím představit.
Jiná Realita nejak nevim, proc by se melo psat o tom, jak kde v ktere zemi lezi nemocni po chodbach a rakve v telocvicnach.
Prymula řekl dnes, že roušky budou do podzimu.
prymula, nositel řádu práce, se začíná stávat trapným tím, jak každý týden popře to, co říkal minulý týden. dnes říká, že pokud bude 400 nových případů denně, opatření neuvolní. nějak jsem ale od něj neslyšela, z kolika testů že to má být (pokud zvedne testování 3x, tak to samozřejmě nastane). případů denně máme cca 200, tudíž jsme zatím nedosáhli ani poloviny tohoto čísla, takže jsem nějak s rozumem v koncích. a taky říkal, že pokud bude do konce března 8000 případů, opatření uvolní. toto číslo jsme ještě stále nedosáhli, je polovina dubna. a taky říkal, že pokud do konce dubna bude 15000 případů, opatření uvolní. jsme na třetině a zbývá mu 14 dnů do dalšího termínu, který sám stanovil, má teda co dělat.
prymula se začal chovat jako vůdce náboženské sekty, hlásající konec světa v roce 1990...1991...2000. 2002. 2020...
aby, až ten konec světa náhodou někdy nastane, mohl říct - vidíte, já jsem před tím varoval.
Jiná Realita nejak nevim, proc by se melo psat o tom, jak kde v ktere zemi lezi nemocni po chodbach a rakve v telocvicnach.
myslela jsem to přesně naopak - média nám právě stále podsouvají rakve v tělocvičnách, pořád dokola. existuje ale stát, kde by měla být situace taky taková, ale mlčí se o něm. jedním z důvodů může být, že přes podobnou situaci to zvládá. jestli se o něm náhodou nepíše právě proto. protože by nešlo o neustálé udržování lidí ve strachu a panice, aby byli hodní a trpěli čím dál větší bezradnost vlády.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY