Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Černá kočka
1782 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 17:46

MP Meri Já bych zkusila zavolat na pohotovost, max. ti řeknou, že žádanku nevystaví.

To mně připomnělo,že jsem včera četla mimořádné opatření vlády k antigennímu testování a stojí tam, že osobám které budou pozitivní při testování antigenním testem se nařizuje bezodkladně po zjištění výsledku tuto skutečnost telefonicky oznámit svému PL. V případě, že to nelze oznámit PL, tak je nutné to oznámit KHS.

Už vidím jak třeba 23.12. odpoledne pozitivně testování shánějí svého PL nebo hygienu.

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 18:05

My máme ubytování v Alpách objednané na březen, tak jsem zvědavá, jak to dopadne...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 18:23

Torrah Já jsem dnes slyšela od majitele jedné dost luxusní restaurace v Brně, že pokud se zavře, tak on už nic dodržovat nehodlá, že spousta věcí se musí připravit dopředu a že to nevyhodí. Prý klidně můžou lidi zavolat a určitě se domluví na vstupu. Myslím, že s každým zavřením těhle lidí bude víc. 

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 18:25

Renusatko to je to samý, jak já už jsem domluvená s kadeřnicí...

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 18:30
Reakce na moora:

Jako to s tim kafem neni vtip???

​Ne, neni. Jen chybička se vloudila Dneska ve městě jsem se úplně třásla hrůzou, potkávajíc kriminální živly s - považte! - kelímkama s kafem! (obvyklí podezřelí, ehm provozovny jako Starbucks prostě správně vyhodnotili situaci a na ty nekompetentní magory serou)

Uklidnila jsem se až na dvoře v Platýzu, kde funguje kavárnička se zahrádkou (a topidly), kde jsme dostaly - na zmíněný zahrádce - dobrýho merlota, kterýho jsme s RoSa  v poklidu vypily na očích veřejnosti. Vlastně dva A furt jsme na svobodě!

Přičemž z jiný zahrádky v podloubí Haveláku nás pingl vymet, že nelze! Bordel jak v tanku prostě.

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 18:31

barbucha podvratný živel! Ó hrůza! My si náš covid rozvracet nedáme!

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 18:58

Torrah 

Opravdu se sama za sebe stydím!

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 19:58
Reakce na Torrah:

My máme ubytování v Alpách objednané na březen, tak jsem zvědavá, jak to dopadne...

​S březnem bych nepočítala, my tak nějak tiše doufáme, že se za náma rodina dostane alespoň na Velikonoce......

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:03

Jinak já bych ráda dodala, že PES byl fakt vymyšlen tak, aby co nejméně hrozilo to otevřeme-zavřeme-otevřeme. Proto se mají rozvolňovací kroky dělat minimálně po 14.dnech, proto jsou výsledky vždy ke středě a případné rozvolnění má platit od pondělí, proto to nemá bbýt absolutní parametr ale má se zapojit mozek (ergo pokud mi index dostává dolů jen jeden nebo dva kraje a jiné jsou na hranici pětky, tak vyčkám, jak se to bude vyvíjet dál). Jediné, co tam bylo nedomyšlené bylo otevírat maloobchod spolu s restauracema.......

Jen bych ale ráda dodala, že vláda se rozhodla všechny tyhle pravidla porušit proto, že cítili tlak od veřejnosti (neříkám, že je to omlouvá, ale pravděpodobně ti lidé, co teď řeší brzké opětovné zavření byli ti, co volali po otevření - někteří už začínali otevírat i tak). A zrovna ty restaurace tlačily dost

Jasně, že je mi jich líto, ale bohužel tento vývoj byl předídatelný. teď fakt můžeme velmi snadno skončit z 3 zpátky na 5........

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:03

Torrah nejspíš bude záležet i na zemi, Rakušani se zatím nechtějí nechat dotlačit k uzavření. My taky doufáme

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:12

A666 a ja znova rikam, ze mi jich lito neni. Maji se opirat o data, nazory odborniku, stanoveny plan s jeho pravidly a ne o pocity a populismus. Zajimavy, ze Nemecko ten lockdown udrzi a naopak jsou politicke hlasy pro zprisneni, podle toho, co se pise. A pripravuji ockovani uz na prosinec.

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:13

Volá mi Emma, že mají od příštího týdne online výuku

To jsem teda nečekala. Tegnell vyměknul?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:17
Reakce na Kokoska:

A666 a ja znova rikam, ze mi jich lito neni. Maji se opirat o data, nazory odborniku, stanoveny plan s jeho pravidly a ne o pocity a populismus. Zajimavy, ze Nemecko ten lockdown udrzi a naopak jsou politicke hlasy pro zprisneni, podle toho, co se pise. A pripravuji ockovani uz na prosinec.

​Já nechtěla říct, že mi je líto, vlády, to v nejmenším. Přála bych si, aby tu byl někdo jako Merkel (a teď doufám,ž e zavede celoněmecký tvrdý lockdown a přehraje tím to, co tu chystají Sasíci - jako zavést roušky všude ve veřejném prostoru vyjma lesů a sportu a následně řešit jak moc nezkazit Silvestra třeba zákazem vycházení je level Babiš).

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:19

Jinak tady je rozhovor s Honzou Kulveitem, vpíchla bych tuhle část (osobně taky nechápu, proč všichni netlačí hlavně na ty kompenzace):

Řada zájmových skupin ani po zkušenostech s druhou vlnou nechápe, že když se rozvolní předčasně a příliš nebo se opatření přijmou pozdě, není to ekonomicky výhodné ani pro ně samotné. Nedochází jim, že když si vybojují předčasné rozvolnění, zvýší to pravděpodobnost opětovného zavření. Spíš než za to, aby se vše otevřelo i za špatné situace, by tedy měli bojovat za spravedlivé kompenzace.

https://denikn.cz/514028/situace-je-spatna-a-bude-jeste-horsi-vypada-to-ze-hlavnim-epidemiologem-je-havlicek-rika-expert-z-oxfordu/?cst=f85255447a6def2b87a52f219df059a49b490199&fbclid=IwAR275reUwbn76fY_tKI60jPPZt6xLXLpKownnF2P4T6lJzoYtr66pQOy0tY

Online Garfie
28630 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:19

barbucha Teď jsem četla, že má Švédsko rekordní nárůst, ve Stockholmu je přeplněná JIP a žádá vládu o pomoc. Možná už to týden před Vánocemi nechtějí hrotit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:23

Kokoska myslím, že A666 je líto restauratérů a pod. Úplně s ní souhlasím, to rozvolnění bylo dost uspěchané, zvlášť s ohledem na to jaký je mezi 3 a 4 skok. Ale chápu ty zavřené, že chtějí otevřít vzhledem k tomu, jaké dostávají kompenzace.

Edit: než jsem se vymáčkla, A666 to sama vysvětlila

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:31

Ani mi ty kadeřníky nespominejte. Dnes jsem vyrazila k tomu svému. Poté, co jsem usedla do kresla s mokrou hlavou a vyholil mi krk, vyšlo najevo, že kluk nějak pochrchlava. Covid to jistě není, je to z cigaret. Rouška padající pod nos nechyběla. Já jsem tak naštvaná

Vaham jit s dětma na bazén, abychom se nenakazily a pak tohle. No tak jsme už i po koupání a dej se vule bozi.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:41
Reakce na continuity:

Ani mi ty kadeřníky nespominejte. Dnes jsem vyrazila k tomu svému. Poté, co jsem usedla do kresla s mokrou hlavou a vyholil mi krk, vyšlo najevo, že kluk nějak pochrchlava. Covid to jistě není, je to z cigaret. Rouška padající pod nos nechyběla. Já jsem tak naštvaná

Vaham jit s dětma na bazén, abychom se nenakazily a pak tohle. No tak jsme už i po koupání a dej se vule bozi.

​Já zase viděla vieo, kde měla kadeřnice něco mezi štítem a rouškou - šlo to jen pod nos jak rouška, ale bylo to z materiálu jak štít a hlavně dole otevření - ale hlavně, e bude moct dělat grimasy i jinak než jen očima

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:44

Garfie 

Já právě žádný poplašný zprávy z rodinnýho okolí apod. nemám, tak mě to zaskočilo. Jsem pokládala to Švédsko za bezpečný (bez ohledu nebo spíš s ohledem na stejný výsledky zavření a nezavření). No jo no, prostě bez toho očkování se neobejde nikdo a nikde, to už je jednou jistý.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:44

barbucha ja jim a piju na ulici úplně běžně, párek v rohlíku, bramborák, gyros, kávu z automatu, konám tak sama a k žádnému shlukování mě to teda neponouka. čeho se ještě dočkáme? doporučení dát rodičům dárek k Vánocům v podobě balíku respirátorů je taky dobrý úlet, mne to přijde až morbidní.