Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:45

A666 tuhle lidi nosi toto. Jak si to venku zafuni, tak to vypada docela nechutne a taky je to asi docela k nicemu, si myslim..

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:52

A666 Evaeva jo, cetla jsem nepozorne, tech postizenych je mi lito taky. Ale je i pravda to, co pise Kulveit, kdyby se min spechalo a vydrzelo o neco dyl, nemuselo by to byt jak na houpacce. Ovsem s tim, co zatim dostavali, se clovek nemuze moc divit.

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 20:57

Kokoska no já bych čekala, že když se jim to konecne otevře, budou dbát na dodržování opatření a trvat na tom i u hostů, ať ten dobrý stav vydrží co nejdéle. Ne že ti v hospodě rezervují tři stoly s deseticentimetrovou mezerou, abyste se slyšeli. Chápu, že chtějí za těch pár dni urvat co nejvíc pro sebe, ale pak je ten konec dost jasný.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 21:02

nika nojo, ale ze ty to tak delas, jeste nic neznamena. Porad rikam, ze jako introvertni typ  s minimalnim okruhem kamaradu mam velkou vyhodu, ale kazdy to tak nema. Lidi se chteji bavit, prozivat zivot s prateli, jit na svarak, udelat grilovacku... nakonec mne uz to kafe s pokecem taky chybi, nektere lidi jsem nevidela skoro rok.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 21:05

continuity to je dalsi vec, stejne jako ta kadernicka rouska pod nosem.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 21:15

continuity 

Jo, je to přesně takhle...... Mě je děsně líto hlavně těch, co ty pravidla fak dodržují.....Jako třeba Catherinne a další tu z parfumánie....

Kokoska 

Jo, mě to taky chybí. navíc lidi, co to pcotivě dodržují, si prostě začínají připadat jako idioti......

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 21:15

nika 

Furt lepší balík respirátorů než státní dluhopis

Offline viktorka_od splavu
49436 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 21:22

A666 jj ten polostit ma ten muj taky, ja jsem s tim v pohode

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 21:34

Ještě jeden kousek z Kulveita: 

Roušky jsou lepší než zavřené firmy.....

Většinou vůbec není rozpor mezi epidemiologickým pohledem a ekonomickými zájmy, ale jen mezi uvažováním v horizontu týdnů a v horizontu roku. Například se ukazuje, že nikdy nemá smysl nechat epidemii zásadně vyrůst – to je základní sdělení, které ale překvapivě řada lidí nereflektuje. Uvažují v horizontu dvou týdnů. Měli pocit, že třeba pozdním zavřením hospod v říjnu vyhráli týden provozu navíc. Ve skutečnosti možná prohráli tři týdny provozu v prosinci.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 21:51

Jakub Horak

"Není to omyl. Cílem je, abychom nechodili po vánočních trzích a po ulicích s kelímky a jídlem," vysvětlil Blatný.... Podle mě je cílem aby všem z toho už jeblo.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 22:10

RoSa mě u toho vždycky napadne , cp ti chudáci z ostatních stánků, než chlast a jídlo, všechny ty baňky, soli do koupele, dřevěný hračky....těm také musí bez tech společenských svařáku klesnout tržby na minimum, ale nejsou zavření,tak nebudou mít určitě nárok na nic #

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 22:14

Sairon kamarádka je perníkářka. Celý rok peče perníky, prodává je na trzích, největší obrat má samozřejmě na Vánoce. Letos nebyly ani jarní trhy, ani vánoční. Nezbylo jí, než se živností skončit. Od ledna jde do předčasného důchodu. Náhrady, co dostala, zčásti vrátila zpět státu, za sociální a zdravotní, a ze zbytku by nevyžila. Začala dělat brigády v obchodech a kde mohla, ale už je v letech a ten neustálý stres, kdy nevěděla, co bude, se na ní dost podepsal. Tak to prostě vzdala. A to před covidem říkala, že bude pracovat, dokud to půjde, že ji to baví a je to prostě její práce. Jenže takovouhle anabázi nikdo nečekal.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 22:18

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 22:25

Tak jo, takže v Sasku zavedli zákaz nočního vycházení s výjimkou Štědrého večera a Silvestra. A demonstrace se omezují až při překročení určité incidence v regionu/okresu. Ale roušky (ve chvíli, kdy se lidé "potkávají") jsou povinné vždy a všude

Saské vedení se evidentě inspiruje u Babiše, já chci smysluplná opatření od Merkel

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 22:29

Torrah přesně, ten stres je strašný. Mě tento týden neustále bolí břicho, mám křeče, když něco sním, je to ještě horší. Jak to všechno několikátý den s každým probírám, tak už fakt nemůžu. 

Včera po debatě, že v pondělí rozhodnou co a jak, jsem nahustila pá, so a po, co to šlo, samý přesuny.  Dneska jsem šla domů v osm, takže pohoda, ale ostatní dny o půl jedenáctý. Zítra budu v práci od devíti ráno do desíti večer a v neděli asi umřu.

Jako já jsem moc ráda, že je hodně práce, ale to otevřeme, zavřeme, otevřeme, zavřeme, se na mém zdraví očividně začíná projevovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. prosince 2020 22:49

Catherinne Tohle musí být opravdu děsivé, ta nejistota a neustálé se přizpůsobování situaci. Úplně chápu, že je ti blbě. Tohle se podepíše na každém, obávám se, že se ještě budeme divit, až to skončí. Drž se

Offline Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 11. prosince 2020 23:42

Catherinne to musí být děsný :(  Budu ti vyprávět o klucích a o víně, ať můžeš vypnout mozek, jo?

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 00:08

Pinot Noir už se těším

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 00:39

Catherinne to je fakt jak přes kopírák, ty naše dny. Jak jsem Ti psala, drž se! To zvládneme, musíme

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 00:47

Vládní zákaz prodeje nápojů z restaurací a jejich výdejových okének podle ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) neznamená, že by si lidé nemohli u okénka koupit nápoj v kelímku a odnést si ho jinam. Řekl to v pátek večer Radiožurnálu.

to jsou hrozný hotentoti: tak to měli formulovat jako "zákaz konzumace v místě prodeje", a ne "zákaz prodeje"... to je těžký, když někdo neumí zformulovat myšlenku do jednoduchý věty