Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline madluša
122 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 02:18

Sairon Ti ostatní stánkaři budou rádi, když vydělají na pronájem, který si město neváhá vybrat a na sociální a zdravotní, bez kterého se neobejde stát. Když stánek neobsadí, nájemné zpět nedostanou. Kompenzaci od státu nedostanou žádnou. Ale nejhorší je ta nejistota, je to naprosto demotivační. Proč bych měla něco chystat, když nevím, jestli od zítřka nebudu muset zavřít?  A do toho čtou a poslouchají, z jedné strany, že jim jde jen o prachy a bezohledně ohrožují spoluobčany, z druhé, že když jsou neschopní, ať zkrachují a jdou do fabriky a přitom sledují narvané Tesca, Lidly aspol. Protože se mě to osobně týká, už teď vím, že to škaredě zdravotně odskáču - začaly mi bolesti hlavy, nespavost, žaludeční nevolnosti a bušení srdce. 

Omlouvám se za slohovku, ale nějak to muselo alespoň častečně ven.

Offline madluša
122 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 02:26

A ještě tedy, někdo tady psal, proč radši nebojují za kompenzace, než za otevření. No, je to jednoduchý - za kompenzace už bojovali a nic nedostanou, takže to otevření je už to stéblo, kterýho se chytaj.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 06:19

Jako fakt si nekoupim kafe s sebou?

A ke kadeřnici se nejspíš nedostanu?

Ty jo, já měla simulovat covida a nechat se deportovat do nějakého ostrovního leprosária!

Strašně moc lituju všechny, co se jich to přímo týká, čehý hot, pal nepal.

Offline rasaNori
8875 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 07:51

madluša presne, to s tema kompenzacema me prijde jako uplny chucpe. Nasi zakonodarci to delaji jak chytra horakyne, klidne si otevrete ale my vam to tak zneprijemnime ze vam to bude uplne k prdu a na nic pak nebudete mit narok... 

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 07:53

Sweet Potato já budu doufat, že dostaneš

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 09:31

rasaNori přesně.a nechci pokračovat, protože bych musela použít hodně vulgární slova  madluša cítím s vámi moc, držte se, pokud je to vůbec možné..

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 10:03

Catherinne Skoda, ze nemuzou ke kadernici courat aspon ty, co uz byli pozitivni! 

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 10:08

madluša ano, navíc ta kamarádka, co by prodávala ty perníky na vánočních trzích (kdyby byly) ještě musela té agentuře zaplatit jakýsi poplatek jako spoluúčast na zrušení těch trhů. Nekecám. Tak je nastavená smlouva. Jasně, i agentura musí z něčeho žít. Prostě jedno je navázané na druhé a hroutí se to jak domeček z karet.

Offline Torrah
3418 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 10:16

Catherinne přesně to chápu. Loni touhle dobou po kadeřnictví pobíhaly dvě veselé kadeřnice, na hlavách červené čepičky, samý smích a vtípek, pohoda. Letos to sice na sobě nedávaly moc znát, ale po chvíli hovoru bylo jasné, že mají prostě existenční starosti. Ta moje mi říkala, že pomoc od státu částečně vrátila zpět ve formě sociálního a zdravotního a ze zbytku jí nezbylo ani na nájem. Za provozovnu dluží za dva měsíce - zásoby vyčerpala na jaře a přes léto nestihla poplatit všechno. Co bude dál netuší, ale je jí z toho zle taky.

Offline Catherinne
10881 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 10:43

madluša hezky jsi to sepsala, přesně. Potlapkávám

Karja

Torrah Tak naštěstí mám poplaceno všechno a nic před sebou netlačím, to už by teda byl stres neskutečný.

Online Jos
příspěvků moje polička 12. prosince 2020 10:45

Tak hlaseni z bojiste, do vlastni termosky nam s muzem v kavarne normalne kafe udelali. A nejspis by nam dali fafe i do jejich obalu.  Jako nejvetsi rebelove jsme si to odnesli do 15m vzdaleneho auta .

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 11:15

Hlášení z PCR testů: za certifikát už se nepřiplácí.

Byl tam pán se chlapečkem, ten musel na test, protože Covid ve školce. Hygiena jim zavolala 9.den, už zase nestíhají! A řekla jim, že to ubohé dítě tam má jít nalačno, bez jídla a pití! Všechny sestry z toho byly docela v šoku, že takovou kravinu ještě neslyšely.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 11:23
Reakce na Sweet Potato:

Hlášení z PCR testů: za certifikát už se nepřiplácí.

​ani na letišti? před týdnem tam za to chtěli 550,- navíc... GHC

ale už tehdy se za to nepřiplácelo v Karlových lázních v GenDetective (E.Žďárský)

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 11:34

RoSa Letiště nevím, ale vždycky mělo jiné ceny.

My byli před odletem i teď v Thomayerce, ještě minulý týden tam bylo za cesrtifikát nějak mezi 200-300Kč.

Offline nausi
58 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 11:53

Dobrá. Hlášení z covidaria: peklo. Takový poklus a těžká práce,mnohdy zbytečná.. Nemocný personál..Ten zbylý personál totálně zbitý..  V depresich. A výhled? Zhoršení.. Stálý nápor pacientů. Vánoce? Cože? Popisuju vlastní zkušenost. Samozřejmě jsem se nakazila.. Ta situace je zoufalá..

Online continuity
43573 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 12:18

nausi , já mám v Covidarium kámošky dvě a další dela sestru na urgentním prijmu.

Vzhledem k k tomu, že bydlíme u letiště, tak lidi, kteří museli opustit svoji profesi a jít dělat něco jiného, často nekvalifikovaného, znám celkem dost. Je to nepříjemné, psychicky dost naprd, ale je to alespoň volba. Ale ten zdravotní personál na výběr moc nemá. 

Přeji ti, ať máš lehký průběh. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 12:47

nausi Držte se.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 13:03

Ony velký" hajdamáše" zatím nebyly.hospy a ksefty měly otevřeno dva dny, když uz to začalo růst.  Jo -děcka šly do školy, v půlce listopadu, to nebudou chodit do školy nikdy? Snad,  když se naockujeme, zachranime jim budoucnost.ja to vidím, že je potřeba to udělat pro ně, aby se mohly vzdělávat a normálně žít.

Offline viktorka_od splavu
49436 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 13:07

nausi achjo.. drž se

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 13:12

Sweet Potato to s jidlem a pitím nam taky řekli při hovoru z trasovacího centra. Na dotaz, zda je to novinka mi odpověděli, že neví, že to tam mají napsané v instrukcích)