Jiná Realita mne to připadá jako nějaká zvrácená hra s lidmi
Koronavirus
Jakej stát myslíš?
Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že udržovat lidi (který na to slyšej) ve strachu je nejlepší pro zachování poslušnosti...
pořád čekám, kdy si konečně někdo nějak víc všimne, že belgie už má na milion obyvatel skoro stejně mrtvých jako itálie. a skoro stejně lidí ve vážném stavu jako uk, přestože má 6x menší populaci. po itálii, španělsku a francii je to stát eu v nejhorším stavu.
přesto postrádám články o tom, jak tam ukládají mrtvé na stadiony a nemocní leží na chodbách. takže buď to tam přesto zvládají bravurně, a o tom by fakt měl někdo napsat, nebo to tam vypadá strašně, jen o tom z neschopnosti nepíšou
dnes o tom byla reportáž ve zprávách na ct1 ... Ale o mrtvých na chodbách apod myslím neříkali nic
barbucha no tu belgii přece. situace je tam očividně nerůžová, s ohledem na čísla, která dodávají, ale je možné, že to tam, protože nejsou v oblasti zdravotnictví banánová republika a la itálie, prostě přesto zvládají, aniž by jim umírali lidi na chodbách. a takováto informace by nepochybně neměla zapadnout, naopak.
ale třeba prymulovi by se nepochybně do krámu nehodila, kdyby to byla pravda.
Jiná Realita hele a může Prymula ze své funkce něco uvolňovat? Předsedou krizového štábu je Hamáček a pak je tu vláda.
pokud nemůže, je to ještě horší, protože potom nemá vůbec co plácat páté přes deváté každý den jinak veřejnosti. s tím, že to podává jako "my uvolníme/my zpřísníme".
já jsem na něj ode dneška úplně alergická. to je fakt každý den jiný názor.
a úplně nejhorší je, že to nejsou jen jeho názorové veletoče, ale k tomu ještě tu vystoupí vojtěch, řekne B, a pak nakonec babiš, který všecko popře.
Já myslím, že nařízení plosneho nošení rousek bylo správné. Pokud by rozhodnutí bylo ponecháno na zdravém úsudku jedince, kdekdo se na to vykasle. Stačí, že lidé zjistí, že počty nakažených jsou vcelku příznivé. Když jsem dnes viděla to sroceni na piskovisti, jasne ze pani nemůže mit roušku, ono se v ni blbě kouří, skupinu důchodců taky bez, celkově se to nějak uvolnilo, tak jsem zvědavá na pár dní po svátcích.
Já už se těším na ty roušky v létě, v Brně máme úplně rozžhaveno, to budou kolapsy z vedra.
Kora Souhlasím s tebou, měla jsem rozepsanou dlouhou odpověď, ale nakonec jsem to vzdala..
Pokud to bude takhle dlouhodobě, nemá smysl vůbec některé věci obnovovat, živou kulturu, kolektivní sport, cestovní ruch, gastronomii, to proste padá. s mojí profesí, knihovnice, to bude kdovijak, budou spíš online služby, půjčování knih a kontakt knihovník-ctenar- to nevim...to je ale jen moje domněnka,ne nic oficiálního..
Kora já si taky myslím, že to bylo krátkodobě správné.
jenže...v létě už to tak správné nebude, pokud bude horké léto. protože nošení roušek bude působit jiné problémy. navíc pokud tvrdí, že mokrá rouška vlastně nemá účinek, tak budou neúčinné.
a taky by mě zajímalo, jestli se mýlím, když přednesu následující úvahu: jaký bude rozdíl, jestli roušky zakážeme za měsíc, nebo v září? protože v obou případech mi přijde, že následně nastane zřejmě úplně stejný scénář - buď čísla poletí nahoru, nebo ne. není totiž žádný důvod, aby při zavřených hranicích a po už dost dlouhé době, kdy praktikujeme social distancing, všechno je zavřené apod., byl nějaký rozdíl mezi květnem a zářím. buď už vir mezi lidmi částečně zeslábl, nebo si ho například rodiny nadále udržují mezi sebou, ale to bude stejné teď i za dva tři měsíce. přičemž ani lék ani vakcína nebudou ani v září.
je taková úvaha moc mimo možnou realitu?
mě to prostě dává smysl uvnitř, ať už obchod, úřad, mhd, i v práci, byť je to děs, ale venku na ulici se mi s tim nechce smířit... muze to byt ale i tím, že nemusím do centra (žiju v Praze), nemusim ani moc do mhd, když na to přijde a davy nevyhledavam obecně, takže mi nedělá potize se držet v dostatečně vzdálenosti od ostatních,... jen to ale takhle nemají všichni a ne všichni dokážou, ať už z jakýchkoliv důvodů, správně vyhodnotit situace, kdy to má i venku smysl... uvnitř je to stále neoddiskutovatelny a tam by to mělo být bez debat
Jiná Realita to vidim, že Ti pije krev :) Pro mě je Prymula srozumitelnej, jeho názory mi přijdou celkem rozumný.
Se zbytkem souhlasím, nejhorší je, jak je ta banda nekonzistentní a každej si plácá to svoje. Prymula je z pozice epidemiologa možná zbytečně opatrnej, ale od toho je tu vláda, aby popřála sluchu různým stranám a našla nějakej přijatelnej kompromis. Jenže to by se Bureš nesměl obklopovat neschopnejma poslušnejma paňákama. Bureš sám pak snad funguje na principu náhodnejch čísel, zatřese hlavou a vypadne nápad... Moje woodoo panenka prostě vypadá jinak než Tvoje :)
OliveOyl co se týče vudu panenek, já už mám celou školku.
Ne půjdou krev všichni popořadě v této chvíli asi nejvíc Hamáček, který tomu rozumí jak husa petrželi, akorát straší a padají z něj perly, typu: opatření maji být přísná a policajti budou rozumní a sami pak uváží, v jaké situaci nebudou pokutovať bezrousky v lese. No to presne chci, aby muj postih zalezel ba tom jak jsem zrovna sympatická nějakému příslušníkovi.
A k těm rouškám v létě - to bude naše zbožný přání, aby byl ten hadr na hubě apoň trochu mokrej
jinak s rouškama naprosto souhlasím s Kora
continuity to je pravda, jak mě Hamáček ze začátku příjemně překvapil, tak teď mi přijde, že je to zas stejnej jouda jako bejval, škoda
No, mne to připadá už nenormální, přitahování, uvolňování, každý den jiný názor, jeden den trocha optimismu, aby následovala zase rána do hlavy. lidi se po nějake době budou stejně sdružovat na tajnacku a chlastat.co taky jinýho, pokud nebude v dohledu žádna perspektiva normálního života- práce, odpočinek, kontakt s ostatními lidmi. chlastat tedy do té doby, dokud nedojdou prachy. .
navíc pořád vidím srovnání s německem, protože tam mám příbuzné a známé.
tady se lidi udávají, šílí, prodavačka se mně plna úzkosti ptá, jestli mi nevadí, že mi namarkuje nákup bez rukavic, protože kolegyně, která markuje, zrovna odešla (ne, fakt nevadí), lidi chodí ven obalení málem do skafandru, všude nervozita, doma se lidi polévají desinfekcí a lijou si ji možná i do čaje, lidi nosí roušky i doma na zahradě.
v německu, které vidím já, mají politiku keep calm, no stress. nenosí rukavice, tak nějak normálně žijí. když s nimi píšu, nemám pocit, že by se viru zásadně obávali. dnes vykazuje obrovské německo zatím 37 mrtvých, mini česko 9. úmrtnost na milion obyvatel německo 35, česko 13. to zas není takový rozdíl.
německé zpravodajství nesleduju, vidím spíš facebooky toho okruhu známých, ale nepřijde mi, že by tam každý den vyhrožovali a vystrašovali lidi tím, jak budou hranice zavřené dva roky a roušku budou všichni muset nosit do září.
nevím, no...
třeba to v německu ještě správně echt vypukne, a taky tam dojde na "české scénáře", a já uznám, že jsem strašný kverulant, ale zatím mi přijde, že česko se momentálně přesouvá z cesty "zvládáme to za bolestivých opatření, ale není jiné cesty" na cestu "strašení a budeme příkladem zvládnutí pandemie za jakoukoli cenu".
continuity a tohle je další co mě děsí, pravidla nejsou jasná, ale hlavně že se budou vymáhat... další věc je se školami, syn ma delat prijimacky na SŠ, ty maji byt 14 dni po otevreni skol. pokud ale skoly neotevřou, tak co? dnes mi hlavou bleskla myšlenka, že by to taky mohli chtít určovat nějak " centrálně".. ty sem, ty tam, jo že nechceš... nezájem. pak jsem si řekla, že to by preci nešlo, tak zly to neni. ale kolik veci bylo nemyslitelných ještě před dvěma třemi týdny a dnes už se nad tím člověk ani nepozastavi... a udělalo se mi regulérně zle
Jiná Realita já bych řekla, že díky současným opatřením se to podařilo udržet na celkem "dobrých " číslech. Jenže věčně to tak být nemůže. Takže pomalu uvolňovat opatření a k nějaké té promorenosti asi bude muset dojít. Já vcelku počítám s tím, že podle situace se může pritvrzovat nebo naopak zmirnovat. Jak dlouho to potrvá, těžko říct.
Tvá úvaha mi přijde celkem logická.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY