Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 01:26
Reakce na moora:

A666 ja uz si sedim dlouho na rukach, ale zminujes to v kazdym druhym prispevku, zes nevidela rodinny prislusniky 3/4 roku, fakt jste nesmeli od jara opustit nemecko?

V srpnu jsem si před naplánovanou dovolenou zrakvila nohu (nic vážného, ale prostě to zrovna blbě vyšlo, jsem na tyhle enhody expert) a naplánovaná návštěva na podzim nevyšla kvůli covidu. Já nezvládám kvůli zdravotním potížím jezdit do ČR na otočku na víkend.

BTW můj bratr měl přijet na návštěvu akorát těsně po tom, co Němci zařadili Prahu jako rizikovou oblast. Bohužel ani test nepomohl, protože manžel měl prezenční výuku a podepisovali (učitelé i studenti), že před tím nebudou navštěvovat rizikovou oblast ani přijímat návštěvy odtamtud.

Jo, zní to neuvěřitelně, ale holt moje blbá klika (na jaře taky přišla uzávěra ve chvíli, kdy jsem měla lístky na autobus)

Ale díky, za přípomenutí těch situací kdy to nevyšlo.........

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 07:02

moora Hele, my jsme taky tchány neviděli od loňských Vánoc. Tchán je po operaci plic a mají strach...já se s tchýní domluvila, že to nechám na nich, že my jsme ready přijet kdykoli. V létě jsme byli v Itálii, to možná sehrálo v jejich uvažování taky roli, zkrátka nás nepozvali, ani o děti si neřekli (běžně si je berou v létě na týden až dva). Jejich vlastní dcera s pětiletým synem žije v Praze a byla tam 2x, na začátku a na konci léta-a pokaždé se jim tak trochu vnutila, aspoň podle toho, co říkala tchýně. :-) 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 07:24

Garfie jasne, kdyz si to druha strana nepreje, nezbyva, nez respektovat

Online Garfie
28627 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 07:31

moora No ale myslím, že když se dozvěděli o Japonsku, je jim to zpětně dost líto :-( a teď už je zase situace horší.....no nenaděláš nic, my dospělí se s tím nějak popereme, nejhorší je to pro děti a kvůli dětem, oni mají moc hezký vztah vzájemně, dcera je pro ně navíc jediná vnučka mezi pěti kluky....

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 07:34

moora ja to mám úplně stejně se Slovenskem. Hned jak starší na jaře v karantene dodělala přijímačky, zabalila jsem děti a odvezla je tam na tři neděle, co bylo dodnes nejlepší rozhodnutí za celou dobu. kromě rodičů a ségry ( na jednu noc) jsem zbytek rodiny neviděla od Vánoc nebo od jara. Léto bylo šílený, buď to nešlo v práci nebo jsem zrovna byla školit u klienta, kde se prokázal Covid - to máš hned 14 dní passe. Od září máme oproti Slovákům šílená čísla, navic dokud chodily děti do školy a ještě bez rousek, poustela jsem je i ke zdejší babičce jenom na zahradu. A pak už jsme byli na střídačku zavření buď my nebo oni. 

Máma je echt riziková, z těch deseti faktorů má asi pět. ona sama odpískala Vánoce s námi a to je co říct, protože se vždy hrozně stala o to, abychom se potkali. A taky to letos bude poprvé, co se na nebo alespoň před svátky neuvidíme. ( A tam bude stejně tvrdší lockdown než tady, Slováci se navíc můžou docela testovat, ségra tam už byla asi 5x, vždy před cestou k našim si tam zajedou). 

Je to, s prominutím, dírou ke zdi celou dobu. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 08:01

crazydaisy jo, to je přesně o čem píšu. přitom malá tou nemocí není ohrožená, snacha asi taky ne a vyhodnotit nebezpečí jestli třeba pak dávají na hlídání někomu staršímu/ohroženému/navštěvují nemocného člena rodiny... by si mohli vyhodnotit sami a buď na to plavání teda nechodit nebo utnout ty kontakty. tohle období se tomu děťátku už nevrátí, prostě to promešká. obětujeme svoje děti.

​Kojenecké plavání jsem milovala já i děti. Ale kdybych měla volit mezi ním a kontaktem s babičkou, volba je jasná. 
Je to bohužel riziková, zbytná aktivita.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 08:23

Sweet Potato Rizikova babicka jsem ja a vidime se dvakrat tydne. Kdyby bylo na mne, tak bych ji to plavani moc rada doprala. 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 09:03

Tak to není jenom o babicce, ty deti chodí třeba do školky, to jsou další lidi. 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 09:41

Statisticky to ty mimina asi nekosi, ale stejně se mi moc nechce tomu chodit naproti. Plus teda si radši ani nepredstavuju, jak se o ni s nějakým moribundem starame a c+ bysme ani nemohli nikomu rict o pomoc 

Offline continuity
43573 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 09:50

Potrefenáhusa my byli na kojeneckém plavání presne jednou. Chytli jsme tam takovou mordu, že jsme rušili ještě hory o dva týdny později, tak jsme vyhodnotili, že ta hodinka v bazénu za to nestoji. Děti dnes plavou líp než já, on nic nepřišly. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 09:57

Potrefenáhusa Ono s tim miminem, ale mnozstvi moznych rizikovych cinnosti dost klesa samo o sobe. My se vevnitr potkavame akorat s rodici a svagrovou (ta covid navic mela) a jednou moji kamaradkou (taktez vsichni vcetne kojence covid meli). Venku se taky obcas s nekym potkame, ale nejsme na sobe nalepeni. Jinak jdeme jeden nebo druhy obcas do obchodu, vetsinou maleho farmarskeho, kde jsou tak dva zakaznici nebo zakoupime kafe u okenka. A objevila jsem navic Scuk, tak nakup zarucen distancne. Vlastne to moc neresime, ale kdyby muz nechodil do prace, tak se asi ani nemame prilis sanci nakazit. 

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:13

crazydaisy Moje dcera z toho plavani byvala nemocna. Ja myslim, ze zrovna mimino o nic neprijde. Dam je na plavani ve ctyrech letech, snad do te doby bazeny nezarostou travou. Ono je to celkove semeniste bacilu, nektere deti jsou otrle, jine to lapaj razdva. Ale chapu, na prvni materske pri lockdownu bych se uz asi nekde houpala ve vetru!

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:16

Potrefenáhusa Urcite byste to zvladli! Skoda, ze nemqs nejakou kamaradku nebo rodinu v miste bydliste, myslim, ze chodit ven s nekym na prochazku je dostatecne bezpecne a dostatecne zabavne pro vsechny zucastnene;-). 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:19

Snacha chodi s ctyrmesicni holcickou na tzv. Vaničkování. Jsou tam samy a po kazdem diteti se meni voda a dezinfikuje ten prostor. Male to pry dost pomaha na zpevneni svalu. Mmch, ma se uz ctyrmesicni dite samo otocit na brisko? Nejak jsem to zapomnela.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:27

Kokoska nevím, jestli má, ale dcera se otočila poprvé v půlroce a nikdo nic neříkal. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:28

Karja syn naopak z plavání nikdy nemocný nebyl, zato ze cvičení nebo školičky prakticky pokaždé. continuity Já si teda nemyslím, že hlavní funkcí plavání kojenců je naučit je plavat, spíš je to dobré na zpevnění svalů a je to druh pohybu, který jim třeba doma nebo na hřišti nabídnout nemůžu. Mě navíc že všech těch aktivit pro prťata nejvíc baví. Čímž teda nerozporuju zavření bazénů. Ale myslím si, že zrovna školy a dětské kroužky by se mohly řešit regionálně, Praha má poměrně dobrá čísla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:28

Kokoska může a nemusí:) myslím, že do půl roku je to v pořádku.

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:29

Mohučanka ona je trochu nervozni, protoze prvni dite bylo dost akcni

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:30

Kokoska Otáčení si nepamatuju, ale mladší si na 6ti měsících začala sama sedat a na 10ti chodila

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 15. prosince 2020 10:31

Liesel starsiho prave nasli nejak cerstve po pul roce stat v postylce.