viktorka_od splavu jenže kolik lidí jako my sedí doma na HO a kolik jich musí pracovat ve skafandru a v prostředí, kde je nákaza denní chleba? Jako my, fakt? Leda že mají dvě oči, nohy až na zem a potřebujou jíst a vyměšovat.
Koronavirus
A666 tak ale to je jejich problém.
A666 Doktori jsou taky jenom lidi, nekteri jsou hodne empaticti, jini tolik ne. Ja tu vlnu diky materstvi ted nezazila, ale par lidi jsem uz videla umrit, jednu dobu mi v praci rikali doktor smrt, protoze snad kazdou sluzbu jsem mela na sale odber organu a davala kalium na zastavu srdecni cinnosti. Proste rutina, clovek to nesmi brat osobne. Co slysim od kolegu, tak jde spis o to pracovni vypeti a vycerpani a to, ze je tech lidi naraz moc. Duvod, proc to nase zdravotnictvi zvlada a jine ne, je v tom, ze u nas jsou zdravotnici zvykli na extremni mnozstvi prescasu.
Kokoska no ne, pointa je v tom, že oni to dělat nemusí. vystavovat se riziku a spoléhat na to, že zdravotník je anděl který se musí povinně sebeobětovat za každého idiota tak to je kravina
Mně je líto vnučky. Snacha jí zaplatila plavání kojenců. Jí se to hrozně líbilo - hlavně voda, ostatní děti. No, byli asi 4x a pak to zavřeli na dva měsíce. Teď byli jednou a zase to zavřou. Je tam jen 5 maminek a 5 dětí. ![]()
viktorka_od splavu Asi jak kde, v naší nem. se všem příjmům dělá vstupně ihned antigenní test a následně PCR - ten hned, jak to možné. K covid+ pacientovi se negativní příjem na pokoj nedá, ale nelze vyloučit, že v antigenním testu negativní příjem nebude posléze v PCR pozitivní..... a tomu se nevyhneš a tolik místa, aby tomu šlo zabránit, dávat je někam na mezičekačku, to fakt nejde.
příjem = nově hospitalizovaný pacient
andulka01 no trafikou bych to zrovna nenazývala, bude s tím hromada práce, když se to ma udělat dobře. Takže funkce jako taková je potřeba, je to nová agenda. Druhá věc je, kdo to dostane na starost.
No ale Blatný má teď poměrně nově toho Blahutu, tak mě taky zarazilo, proč je na to potřeba ještě extra vládní zmocněnec.
crazydaisy jo, to je přesně o čem píšu. přitom malá tou nemocí není ohrožená, snacha asi taky ne a vyhodnotit nebezpečí jestli třeba pak dávají na hlídání někomu staršímu/ohroženému/navštěvují nemocného člena rodiny... by si mohli vyhodnotit sami a buď na to plavání teda nechodit nebo utnout ty kontakty. tohle období se tomu děťátku už nevrátí, prostě to promešká. obětujeme svoje děti.
viktorka_od splavu povinně jistě ne, jen mám pocit, že jsou přece jen trochu jinak nastavení, aspoň že nesou větší zodpovědnost a musí vydržet větší stres než třeba skladník ve šroubárně. Jistě že s tím můžou seknout jako každý jiný, taky znám dost zdravotních sester, které to udělaly. Teda ne teď, ale v průběhu let třeba kvůli penězům nebo směnám v nemocnici nebo z jiných důvodů. Ale ti, co vydrží a dělají to jak nejlíp můžou, s hubou odřenou od respirátotu a s každodenním rizikem, nejsou jako já. Já bych to nevydržela.
Fiction chápu. určitě to je jak kde a taky se to vyvíjí v čase. ty antigenní jsou celkem čerstvý nebo už tu byly? protože mi třeba kamarád říkal že manželka zdravotní sestra je nosila domů už tak dva měsíce zpět, to jsem o nich ani ještě neslyšela. natož že by je dělali někde na příjmu. jinak když to je smolná shoda okolností nedá se nic dělat, s tím se musí počítat. však lidi vůbec nejčastěji umírají ve špitále - rizikový prostředí![]()
A666 Zdravotníci se už měli řešit dávno, jenže najednou je to víc vidět. Na interně jsme u 40 lidí složily na noční po jedné a z toho bylo minimálně 12 úplných ležáků. Většinou 3-4 pokoje. 90 hodin přesčasů každý měsíc a jaké za to byly peníze to ani nemluvím. No vůbec nikoho to nezajímalo, nějaký zákoník práce. Vydržela jsem to rok. Holky na tom oddělení, kde pomáhám, tak mají práce a hodin celkem pořád stejně, jen je mnohem náročnější v těch oblekách. Když normálně někdo vypadne, tak ho musí nahradit jen ty sestry z oddělení. Teď naopak říkají, že se jim snaží někoho dodat na výpomoc a je to prý naopak lepší. Může to být náhoda, není to žádná JIP, ale covidová interna. Věřím, že na té JIP jim nemůžou moc někoho ny výpomoc dát, protože to každý neumí.
Kokoska ano já to taky tak vidím. jen bych teda oponovala lidem kteří se bezstarostně vystavují rizikům život ohrožujícím s tím, že se pak přece případně v nemocnici postarají, protože "musí", skládali jakousi tu přísahu a tak. prdlačky. a to by blbouni měli poslouchat od rána do večera, až si to zapíšou za ušiska.
Zdravotníkům to teď teda nezávidím. Ale třeba manžel to má teď taky hrozný. Celý den (min 10-14hod) v respirátoru a štítu, v rukavicích. 3x týdně pcr testy. Každý den ho bolí hlava a má závratě. Myslím si, že to má z nedostatku vzduchu. V tomto modu jede od září (6 dní práce, jeden volna). Ještě musí vydržet do 22.12.
crazydaisy holky to maji zaplacene taky, starsi byla od zari 4x, mala 3x. Ale rizikove to prostredi je a je uplne jedno kolik tam tech deti+mamin je...
viktorka_od splavu Asi jak kde, v naší nem. se všem příjmům dělá vstupně ihned antigenní test a následně PCR - ten hned, jak to možné.
tak v tom případě by mě upřímně zajímalo, v čem spočívá klíč "jak kde". Už jsem tady psala, že manžel šel na plánovanou operaci. Sice mu nařídili test, ale zároveň určili den i hodinu, kdy se k němu má dostavit. Takže ve finále už hodiny podstupoval předoperační přípravu na uzavřeném lůžkovém oddělení a teprve potom mu přišel negativní výsledek. Kdybych nezažila, neuvěřím - kdyby byl pozitivní, roznesl by to tam docela slušně
rasaNori mladší to taky miluje, byli jsme 4x, cvičit byl jednou, naprosto nadšený. Je mi to líto, protože mimino už víckrát nebude, ale co naděláš. Ten bazén je podle mě rizikový dost.
Kokoska ano já to taky tak vidím. jen bych teda oponovala lidem kteří se bezstarostně vystavují rizikům život ohrožujícím s tím, že se pak přece případně v nemocnici postarají, protože "musí", skládali jakousi tu přísahu a tak. prdlačky. a to by blbouni měli poslouchat od rána do večera, až si to zapíšou za ušiska.
Jenomze ono to ted dopada, ze se postarat musi. Viz nas lipsky spoluorganizator demonstrace, co je uz mesic na ventilaci ![]()
Dneska rano zacali davat vakcinu v Kanade, tak uvidime....
A666 ja uz si sedim dlouho na rukach, ale zminujes to v kazdym druhym prispevku, zes nevidela rodinny prislusniky 3/4 roku, fakt jste nesmeli od jara opustit nemecko?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY