Renusatko jako úplně největší paradox a výsměch mi připadají ti staříčkové v důchoďáku co tam nesměla za nima rodina na návštěvu ale nakazili se uvnitř v tom koncentráku a umřeli. to mi fakt kolikrát hrknou slzy
Koronavirus
viktorka_od splavu no to, že to nefunguje dobre někde, ještě neznamená, že to máme vzdát všude. Navíc třeba paní i při příjmu testovali a byla ještě v inkubační době.
Teď už jsou ty rychlotesty, ale jak dlouho? Že jsou tady pozdě to víme. Proti testování se tady taky brojilo.
viktorka_od splavu Takze do fronty! A treba na me za tejden vyjde rada;-)
MP Meri no a představ si, že byla. a kam ti lidi od toho okýnka půjdou? S rohlíkem v ruce pomazou dolů svahem? Udělají si lehátko z lyží a bude apres ski vedle hospody, do čaje si balenou rum a pkacatky a je to vyřešené.
Renusatko je to těžký. mojí nátuře je bližší nic nezakazovat nezavírat, ale nechat to fakt na lidech a hlavně je narovinu informovat. ať se rozhodou sami. i za tu cenu, že budou oběti. ono my jsme teď asi první generace v které se masově neumírá na infekce a přitom se tu nová smrtelná infekce šíří. v minulosti by to byla prostě normálka. posledních pár desítek let jsme si mysleli, že jsme nad tím vyhráli. blbost.
Jenze problem je, ze obeti budou nakonec i jini, kterym tihle "zaplacnou misto". Pokud enchavat na ldiech, tak leda s informovanymi souhlasy a prohlasenimi, ze se vzdavaji pece. Je to drsne, ale pokud to nechas na lidech bez toho, zdravotnictvi Ti stejne zkolabuje, protoze bavit se bude chtit dost lidi ale "paltit za to" ne.....
continuity Porad je to ale venku na vzduchu. Nevidim velky rozdil od bezek treba. Uz to trva proste dlouho, lidi nebudou sedet zavreni doma, i kdyz logicke duvody jinak chapu.
A666 jo já vím. proto píšu že těžký no..
Jos jj přesně. všichni ti plánovači nepočítají s tím, že lidi jsme prostě lidi. není pro nás přirozený a reálný být rok zavření doma a s nikým se nestýkat, zcvokli bysme
Bylas někdy na apres ski v Alpách (bez urážky)
? To je oproti okýnku fakt velkej rozdíl.
A ty lidi středního věku se proste nakazili na ubytování, v hospodě na jídle tam a pod. Nevěřím tomu, ze to někdo chytil na vleku, fakt ne
Já bych to viděla spíš na lanovky. Tam je to ideální prostředí.
Jos jj přesně. všichni ti plánovači nepočítají s tím, že lidi jsme prostě lidi. není pro nás přirozený a reálný být rok zavření doma a s nikým se nestýkat, zcvokli bysme
jenze on to v realu neni rok (BTW ja jsem za rok videla na tyden 3 cleny rodiny, tot vse). V realu lidi dodrzovali socialni distanc na jare - tak brezen - kveten, pak bylo elto naprosto uvolnene a na podzim uz bylo v realu socialniho distancu mnohem mene....
V realu tech, co jsou zavreni doma fakt rok, je celkem mala skupina.....
A666 ano to souhlasím, protože to není reálný, lidi to vydrží ten měsíc, dva, tři.. a to je konec, víc to nejde, začne nám hrabat - to i kdyby měla vymřít půlka lidstva tak se to prostě stane, protože to neudržíš, sama za sebe se můžeš snažit ale většina to nedá. je to přirozený, nenaděláš nic. vědecký výpočty se můžou jít vycpat
viktorka_od splavu Souhlasim, z cisteho altruismu to vydrzi jen minimum lidi. Clovek je z podstaty sobecky tvor.
pro me je na tom celem nejzoufalejsi to, ze se s velkou mirou zatracuje vse, co muze vest ke zvladnuti epidemie:
- lockdowny (i dkyz tvrdy by znamenal fakt kratke omezeni a pak navrat alespon trochu k normalu)
- testy
- ockovani
Fakt zbyva jen rozdat formulare pro vzdani se lekarske pece. Je absurdni, ze se na jare zdravotnikum tleskalo a ted jim pripravujeme peklo.....
Ja jsem fakt dost empaticka a snazim se videt i duvody lidi pro jejich chovani, ale ted si nejak rikam, ze proste asi potrebuji videt a zazit pruser na vlastni oci a kuzi. Jen dkyby mi tam porad nezila rodina....
viktorka_od splavu Souhlasim, z cisteho altruismu to vydrzi jen minimum lidi. Clovek je z podstaty sobecky tvor.
Ale po tech doktorech altruismus chceme. Ja se divim, ze do toho nezacinaji ve velkem hazet vidle. BTW bdue to fakt super, mit generace vyhorelych zdravotniku s PTSD ![]()
A666 tak my třeba skoro rok doma sedíme, protože nejdriv jsme se bali o pupek a teď o mimino. A fakt už to není k žití. Neříkám, ze se nevidam vůbec s nikým, ale omezili jsme to fakt na minimum a už mě to nebetyčně sere. Jestli to člověk nakonec chytne ve výtahu, tak snad radši na ty lyže.
ionicera To u nas nehrozi, vic jak pulka vleku jsou stare pomy nebo kotvy. A lanovky se daji uhlidat, aby spolu jeli vzdy jen lide, co k sobe patri. Letos to na hodinove fronty pred turniketem opravdu nevypada.
Ale po tech doktorech altruismus chceme.
hele ani ne. nejsem v tom zdaleka sama kdo si myslí že jsou to lidi jako my![]()
Potrefenáhusa
tak.
ionicera na lanovce jsi většinou na vzduchu, kabinky ani nevím, kde v Čechách jsou? A můžeš si dát respirátor. To spíš kdyby byl chumel lidí ve frontě, bez náhubků, ale to by měli organizátoři ohlídat.
hele ani ne. nejsem v tom zdaleka sama kdo si myslí že jsou to lidi jako my
Ty mozna ne, ale ti, co nejvice zpochybnuji covid/nutnost jeho opatreni obvykle ano.......
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY