Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:45

viktorka_od splavu taky prý existuje skupina lidí, a ne málo, tuším 10%, kteří jsou proti kovidu úplně imunní. Nedostanou ho, ale nemají protilátky.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:50

Evaeva ano to je u vsech nemoci, ze existuje skupina rezistentnich lidi, jen se na to neda nijak spolehnout

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:51

Sweet Potato hele, sama nevim, jak se k tomu postavit. mam pocit, ze tihle titulovani v oboru tomu musi rozumet mnohem vic, nez ja, ale rozum se mi vzpouzi...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:58

viktorka_od splavu jasně, že se na to nedá spolehnout.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:58

Pavlena Bohužel právě tihle dokážou vypouštěním svých názorů (ne vždy dostatečně podložených nebo vysvětlených) napáchat dost paniky ne-li zla.
Ano, stát se může cokoli, ale to pojďme rovnou všichni skočit ze skály.

49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 08:58

Pavlena no ja mam par znamych z tehoz oboru a nekteri veri fakt divnym vecem:-) proste jsou to taky lidi, bych se tim neznepokojovala

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 09:01

Sweet Potato ja s tebou absolutne souhlasim, viz to zkomplikovani rymy vyse. Jen je to pro me tezky si pripustit, ze tihle studovani (a neni to jen ta jedna kamaradka, rekla bych, ze je to cela ta skupina vedcu, co znam) to maji hozeny uplne jinam, ac by meli byt ti rozumni.

49434 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 09:12

Pavlena ber to tak, ze se tva mysl vzpouzi protoze ty osobne mas predstavu co by si meli myslet a jak by meli vystupovat ti vedci. a proste realita je jina. chyba je v te predstave, realita je jaka je

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 09:21

Pavlena Jo jo. Asi každý známe nějakého lékaře, buologa, zdravotníka například přehnaně úzkostného ohledně hygieny a jiného naopak totálního salámistu. Chirurga, který by v životě nepustil dítě na trampolínu, protože kdybyste viděli ty úrazy, co on! Atd atd. 

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 09:35

.... a možná se před tim očkováním ještě bude muset testovat... tak teď už jsem si naprosto jistá, že tuhle akci u nás logisticky nezvládneme...

https://www.lidovky.cz/domov/ockovat-by-se-meli-jen-zdravi-jedinci-stat-ale-zatim-nerekl-zda-zajemcum-zaplati-i-otestovani.A201216_223659_ln_domov_lijk?

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 09:41

RoSa To už mě taky napadlo, že přece očkovat na chřipku se nemá v době, kdy už začíná epidemie, encefalitidu v době, kdy už jsou klíšťata, a hrozí, že by byl očkován někdo, kdo tu infekci má, tak proč by to u covidu mělo být jinak? Ale tak k čertu s lidma, co maj furt nějaký námitky

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 10:05

RoSa nakonec se to zvládne, blbě a pozdě, spousta lidí to mezitím odnese a zbytek se promoří

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 10:23

tak ale nejlepší info o státní očkovací strategii má Blesk!

Offline continuity
43562 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 10:40

mirajo tak s tou encefalitidou to už neplatí, očkuje se během celé sezóny. Jedna vakcína se na to prý hodí lépe, nějak jsem to nezkoumala. U mě ta mimo sezóna znamenala vždy chřipkové období a neustále rýmy, takže to nikdy nešlo a už vůbec ne 2x. 

Offline barbucha blogger
36103 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:02

Já tomu nerozumim. Copak tady hergot nemáme na každej prd odborníka, koordinátora, vedoucího a já nevim co všechno? Funkcí jak nasráno, a přitom nikdo za nic nemůže? Kdo za to kurnik odpovídá?! Nemáme ministry? Neřídí je premiér?!

To už je počtvrté, co jsme něco zaspali. Zaspali jsme s chytrou karanténou, s opětovným zavedením roušek v září, potřetí jsme zaspali s AG testy a teď se řítíme k tomu, že se zpozdíme s očkováním.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:05
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:08
Reakce na mirajo:

continuity no ale pozor https://www.seznamzpravy.cz/clanek/za-jeden-provaz-vedci-otestuji-kombinaci-ruske-a-britske-vakciny

​No on prý vlastník britské AstraZeneca je Rus.

Offline Kokoska
35154 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:09

crazydaisy ty speciálně skladované vakcíny by měly dostat nemocnice a zařízení, která na to mají podmínky, jsem někde četla. nebo to říkal Blatný, fakt už nevím. Je přece objednáno několik druhů a všechny se takhle skladovat nemusí.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:12

Kokoska Sputnik se taky mrazí. Ostatní netuším.