Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 12:53

MP Meri no u nás mama choré deti stráži ak sestra potrebuje do prace atď, inak nie. Mama to od nich vždy chytí ale neodmietne, naopak sa sama ponúkne (je už na dôchodku). Hentak ako tvoja svokra by asi nestrazila, resp sestra by jej deti ani nedala. Ale ak na tom sama trvá..

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:02

MP Meri hele ti chlapy. Já jsem, ještě než jsme onemocněli honila po Praze antigenní testy a ten můj hned spustil: "no to je výborný, můžeš se alespoň zeptat, půjdeme se testovat pro nic za nic, a pak budeme pozitivní, ještě tím zkazíme naším Vánoce..." No než to dořekl, tak mu došlo jaká je to kravina. Úplně bylo vidět, jak mu to v ty hlave doplo.

On ještě na ty PCR vykládal, že tam jdeme kvůli mě, abych byla v klidu. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:02

Kora A666 děkuji holky. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:08

Pavlena hele já taky chytnu vsechno a každou zimu mívám šílený kašel, jako fakt strašně záchvaty. Ted jsem nemocná třetí den, tak to ještě může přijít, ale zatím kašel jenom takový spis symbolicky ani ten průběh nemám nějaký strašný, kdyz to občas čtu. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:09

Pavlena díky i tobě. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:15

MP Meri já nemocné děti příliš hlídat nedávala, ale taky jsem to nepotřebovala, tak je to takové hraběcí hrdinstvi (jednou tady byla máma kvůli neštovicím). Moje máma segre hlídala, občas to teda taky pěkně chytla. Ale je to na těch babičkách. Asi bych to nechala na ni. Ted mi to přijde blbý s tím Covidem, ale pokud na kluk rýmu a vy furt nic, tak to covid nejspíš nebude. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:17

MP Meri to je škoda, té návštěvy. Já se taky těšila jak si děti u tchýně pohrají s bratrancem a sestřenicí. Ale ta měla pár dní zpátky teplotu, tak to radši zrušili. My jedeme, ale bez těch dalších dětí to bude smutnější. Takže ti rozumím. I sambovi, je jasné, že ho to taky mrzelo a na tobě si "jen" vylil vztek.

Co se týče hlídání, tak pokud tchýně není riziková a je si vědoma toho, že to může chytnout, tak bych tam syna klidně vzala. Pokud mu samozřejmě není nějak špatně, nemá horečku.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:21

MP Meri to je mi lito. My jsme na zitra zvani k muzovym rodicum a me akorat zaclo pobolivat v krku. Takze jestli to do zitra neprejde, taky nikam nejdu. A stve me to fest, je mi to taky takovy trapny, ze neprijdu kvuli takovy prkotine - loni bych to vubec neresila. A taky jsem se uz tesila, ze se obliknu, namaluju a pujdu pokonverzovat s dospelymi lidmi

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:25

continuity já byla taky za hysterku co zbytečně plaší kvuli obyčejný rýmičce a co už jí z korony hrabe. No, teď jsou všichni rádni, že jsem na tom trvala

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:36
Reakce na Mrakoplas:

MP Meri no u nás mama choré deti stráži ak sestra potrebuje do prace atď, inak nie. Mama to od nich vždy chytí ale neodmietne, naopak sa sama ponúkne (je už na dôchodku). 

​Teda holky... beru si to trochu osobně, jasně - ale kdyby naopak vaše dítě chytlo pokaždý něco od  babičky, asi byste se poněkud zdráhaly dávat jí je na hlídání, ne?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:42

barbucha když budeme mít domluvené hlídání a babička zavolá, že má rýmu, tak je na mě, jestli to zruším nebo ne. Stejně tak jako opačně. Když zavolám, že syn kašle a babička řekne, že ho stejně mám přivést, tak to udělám. Když řekne, že ho vozit nemám, neřeknu ani popel a nikam nepojede.

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:44

barbucha ale simtě...to zní, jako by je babičce dávaly na hlídání výhradně jen když jsou nemocný.

Když byli kluci malí, taky mi je babičky hlídaly, i když byli nemocný.  Počítám s tím, že teď je řada na mě, a když bude potřeba, budu hlídat malý marody já.

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 13:44

jak to napsat.. chápu, ze je vám líto zmarenych  návštěv, ale lepší zrušena návštěva než případná nákaza.  táta má ještě i 14 dní od nákazy každý den teplotu nad 38 a lepší se to v podstatě jen homeopaticky a teď to od něj chytla máma.  ode mě doma zase syn. strašně mě mrzí,  že to naši musí zažít a jsem neskutečně ráda,  že jsme to nebyli my, který jim to tam zatahli. právě naopak,  já to přivezla od nich.  všichni se držte a ať je vám co nejlíp . a určitě se dočkáme lepších dní a taky sázím na teplé počasí,  že to prostě bude lepší 

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 14:09

SunEclipse

Já si brala očr, dyk to byla dobrá vymoženost Tak ale chápu, že v případě otravný tchyně nebo očekávanýho dědictví se dá leccos častejma výživnejma virózkama pořešit

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 14:11

barbucha počuj ale ja píšem o sestrinych deťoch a zároveň, že mama sa sama ponúka, sestra by jej ich nikdy nenutila. Mama chce DOBROVOĽNE pomôcť. Ale však to tam všetko píšem.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 14:15

Mrakoplas 

Umim číst Ale jako rodiče jsou dospělí... a babičce většinou nebejvá dvacet, tak bych to asi omezila, pokud pokaždý všechno chytí.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 14:15

barbucha no ocr je pre nás zamestnaných super vymoženosť ale napríklad zrovna ségra majú vlastnú firmu, kde za ňu prácu nikto nespraví, nepočká. Si to furt nevzťahuj na seba, veď ti choré deti nikto nenúti :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 14:16

barbucha OČR třeba u nás v práci bylo scifi, to jsem neměla nikdy v životě. Naše mamka nemocný děcka pohlídala, když jsem jí řekla. Nepamatuju si, že by od nich někdy něco chytila a to teda ani tchán ne, který má chronické potíže s dýcháním. Tím pádem jsem o tom asi nikdy nepřemýšlela, jestli jim volat nebo ne.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 14:16

barbucha vieš čo mama je svojprávna, dokonca je lekár. Ak sa sama ponúkne, že postráži deti aby ségra mohla pracovať, tak myslím, že si rizika uvedomuje.

Offline barbucha blogger
36091 příspěvků moje polička 26. prosince 2020 14:18

Mrakoplas 

To je pravda. Ani bych se do toho - já asociál - nijak nehnala teda, zvlášť v dnešní době