Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:09

Kan já o tom vím tužku, ale pry obecně vakcíny na kapénkové infekce fungují omezenou dobu. Dokonce mRNA vakcíny právě způsobují to, že očkování můžou nemoc šířit - narozdíl od těch, kde se očkuje cely oslabený/ mrtvy virus, protože stimulují jenom jednu složku imunity. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:11

A co kdyz se nakonec opravdu ukaze, ze ockovany clovek chrani sebe pred tezkym prubehem, ale je schopen virus predat dal? Tak z nej vyrobime danove zvyhodneneho bezpriznakoveho prenasece? V medicine nikdy neni nic na 100%, proc se nesnazit naockovat rizikovou cast populace, protoze zahlcene ARO a JIP je prusvih, a pak se uvidi co dal, protoze tech neznamych ve hre je proste jeste hodne.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:13

continuityA to je to, co nikdo nechce slyset...

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:22

mirajo No lituju, že jsem tady něco napsala, byť to byl i nedomyšlený výkřik do tmy.  Neboj,  nejsem Alenka, takže neoprávněně zatím  nikomu zatím daně krátit nebudem. A rizikové skupiny už jsou stejně v plánu, že budou očkovány přednostně. A bezpříznakových (nebo téměř bezpříznakových) přenašečů existuje už i tak spousta. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:23

OliveOyl hned mne přišly na mysl donucovací prostředky u policie, obušek a tak.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:36

nika  jaképak donucování a diskriminace neočkovaných?! je to přece jejich svobodné rozhodnutí: když chci řídit auto, udělám si řidičák... když chci cestovat, nechám se naočkovat... v čem je rozdíl? a nebo taky můžu sedět doma na prdeli - z vlastního svobodného rozhodnutí

Isca náhodou ten nápad je fajn!

a nevidím v tom žádnou diskriminaci těch, kteří na to nedosáhnou: já si taky nemůžu dát do daní školkovné, děti - protože je jednoduše nemám! a za daňovou křivdu to nepovažuju! měla bych?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:36

mirajo ja si myslím, že to normálně zaznívá. Problém se zaockovanim jenom rizikové populace je ten, že to nebude stačit na potlačení epidemie. V těch nemocnicích totiž nekončí jenom ti rizikoví. To, ze na covid umírají v drtivé většině lide nad 65 let, ještě neznamená, že všichni mladší se z něj vyleží doma. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:37

Isca je to zajímavá debata, nenech se odradit. 

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:40
Reakce na Isca:

mirajo No lituju, že jsem tady něco napsala, byť to byl i nedomyšlený výkřik do tmy.  Neboj,  nejsem Alenka, takže neoprávněně zatím  nikomu zatím daně krátit nebudem. A rizikové skupiny už jsou stejně v plánu, že budou očkovány přednostně. A bezpříznakových (nebo téměř bezpříznakových) přenašečů existuje už i tak spousta. 

​Ja myslim ze to je naopak super napad!

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:47

Isca mne se to taky líbí!

Offline nika
685 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:47

Nadělalo se tolik humbuku kolem gdpr a teď budeme ukazovat zdravotní doklad třeba hospodskému v hospodě...mne je to celkem jedno, co by si na mne kdo vzal, ale je to zajímavý. A ano, já považuji některé věci za donucování a vydírání, v tom se asi neshodneme

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:47

100% mzdy za karantenu, nizsi dane za ockovani... a co lidi bez prijmu, duchodci, studenti, nezamestnani, zeny na materske... tem se bohuzel covid nevyhyba a ockovat se treba chteji nechat. Dostali by nejakou covidovou davku?

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:53
Reakce na nika:

Nadělalo se tolik humbuku kolem gdpr a teď budeme ukazovat zdravotní doklad třeba hospodskému v hospodě...

​prokrista a tuhle kravinu jsi vyhrabala kde? Patří to asi spíš do přiznání, ale opravdu mně otravují ty tvé posty,  připadáš mi jako někdo, kdo vběhne do místinosti, kde se lidi o něčem baví, zaječí Všechno je špatně! a zase uteče...

Offline nika
685 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:54

Kokoska někdo třeba opravdu nebude moct se nechat očkovat že zdravotních důvodu, to bude mávat nějakým papírem? Nevím jak se to bude řešit a rozlišovat očkovaný,neočkovaný....jinak já se samozřejmě očkovat nechám.

Offline Kokoska
35146 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:54

mirajo Ciste teoreticky, pokud by byla proockovana populace a ockovani by chranilo proti viru, nemeli by prenaseci na koho prenaset? Vim, ze 100% ockovanych nikdy nebude, ale treba by to dostatecne procento dostalo nakazu na unosnou miru? Bohuzel vzhledem k tomu, ze se vubec nevi, jak dlouhou dobu vakcina chrani, je to stejne utopie. Snad cas prinese dobre zpravy.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:55

SunEclipse myslíte

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 11:58
Reakce na Isca:

Ve společnosti  prostě existují stimuly a pobídky, na které někdo nedosáhne, protože proto. 

​Protože život není, opakuji: není spravedlivej. A nikdo nemá nárok na všechno.

A tak, jako se někdo se zdravotním omezením nemůže zúčastnit úplně všech aktivit, holt ty neočkovaný (ze zdravotních důvodů) si budou muset dávat většího bacha - což by stejně měli už teď. I bez pobídek... prostě ve vlastním zájmu.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:01

continuity To urcite ne, ale tricatnici nezahlti nemocnice, pokud nevznikne nejaka opravdu oskliva mutace. Proste vsechno se deje s nejakou pravdepodobnosti, proc je nekdy male procento vyznamne a jindy nestoji za rec?

Pro sedmdesatnika je urcite vetsi riziko korona, neurologicke autoimunity se opravdu bat nemusi. Tricatnik bere v uvahu event. dlouhodobe nasledky vakciny, o kterych nemuzeme nic vedet. Ze neexistuji? Proc teda oficialni doporuceni, ktere jste tu davala a ktere mi pripadalo velmi rozumne, znelo, mate- li RS, je vam teda nejspis 20-50, zatim se nenechavejte ockovat. Je to samozrejme jen doporuceni, ani temhle lidem nikdo kontraindikaci ockovani nenapise, absolutnich kontraindikaci je ve skutecnosti velmi malo. Vzdyt i v soucasnosti existuji leky, ktere jsou stazene z prodeje a posleze i vyroby, protoze se az casem ukazalo, ze mely nezadouci ucinky, ktere nebyly fajn /treba fibraty na zvysenou hladinu tuku?/ a nikdo to v dobe, kdy se zacaly pouzivat nepredpokladal, testovane byly podle vsech pravidel atd. 

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:02
Reakce na RoSa:

a nevidím v tom žádnou diskriminaci těch, kteří na to nedosáhnou: já si taky nemůžu dát do daní školkovné, děti - protože je jednoduše nemám! a za daňovou křivdu to nepovažuju! měla bych?

​To bys měla! Já se například cítím dost ukřivděná, že nemůžu bejt v důchodu už od čtyřiceti. Drobnej zádrhel, že nejsem baletka nebo horník, v tom přece nemůže hrát žádnou roli! 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 12:02

barbucha přesně tak, každý by se měl o své zdravi starat hlavně sám ve vlastním zájmu.