Kan já o tom vím tužku, ale pry obecně vakcíny na kapénkové infekce fungují omezenou dobu. Dokonce mRNA vakcíny právě způsobují to, že očkování můžou nemoc šířit - narozdíl od těch, kde se očkuje cely oslabený/ mrtvy virus, protože stimulují jenom jednu složku imunity.
Koronavirus
A co kdyz se nakonec opravdu ukaze, ze ockovany clovek chrani sebe pred tezkym prubehem, ale je schopen virus predat dal? Tak z nej vyrobime danove zvyhodneneho bezpriznakoveho prenasece? V medicine nikdy neni nic na 100%, proc se nesnazit naockovat rizikovou cast populace, protoze zahlcene ARO a JIP je prusvih, a pak se uvidi co dal, protoze tech neznamych ve hre je proste jeste hodne.
continuityA to je to, co nikdo nechce slyset...
mirajo No lituju, že jsem tady něco napsala, byť to byl i nedomyšlený výkřik do tmy.
Neboj, nejsem Alenka, takže neoprávněně zatím nikomu zatím daně krátit nebudem. A rizikové skupiny už jsou stejně v plánu, že budou očkovány přednostně. A bezpříznakových (nebo téměř bezpříznakových) přenašečů existuje už i tak spousta.
OliveOyl hned mne přišly na mysl donucovací prostředky u policie, obušek a tak.![]()
nika jaképak donucování a diskriminace neočkovaných?! je to přece jejich svobodné rozhodnutí: když chci řídit auto, udělám si řidičák... když chci cestovat, nechám se naočkovat... v čem je rozdíl? a nebo taky můžu sedět doma na prdeli - z vlastního svobodného rozhodnutí ![]()
Isca náhodou ten nápad je fajn!
a nevidím v tom žádnou diskriminaci těch, kteří na to nedosáhnou: já si taky nemůžu dát do daní školkovné, děti - protože je jednoduše nemám! a za daňovou křivdu to nepovažuju! měla bych? ![]()
mirajo ja si myslím, že to normálně zaznívá. Problém se zaockovanim jenom rizikové populace je ten, že to nebude stačit na potlačení epidemie. V těch nemocnicích totiž nekončí jenom ti rizikoví. To, ze na covid umírají v drtivé většině lide nad 65 let, ještě neznamená, že všichni mladší se z něj vyleží doma.
Isca je to zajímavá debata, nenech se odradit.
mirajo No lituju, že jsem tady něco napsala, byť to byl i nedomyšlený výkřik do tmy.
Neboj, nejsem Alenka, takže neoprávněně zatím nikomu zatím daně krátit nebudem. A rizikové skupiny už jsou stejně v plánu, že budou očkovány přednostně. A bezpříznakových (nebo téměř bezpříznakových) přenašečů existuje už i tak spousta.
Ja myslim ze to je naopak super napad!
Isca mne se to taky líbí! ![]()
Nadělalo se tolik humbuku kolem gdpr a teď budeme ukazovat zdravotní doklad třeba hospodskému v hospodě...mne je to celkem jedno, co by si na mne kdo vzal, ale je to zajímavý. A ano, já považuji některé věci za donucování a vydírání, v tom se asi neshodneme![]()
100% mzdy za karantenu, nizsi dane za ockovani... a co lidi bez prijmu, duchodci, studenti, nezamestnani, zeny na materske... tem se bohuzel covid nevyhyba a ockovat se treba chteji nechat. Dostali by nejakou covidovou davku?
Nadělalo se tolik humbuku kolem gdpr a teď budeme ukazovat zdravotní doklad třeba hospodskému v hospodě...
prokrista a tuhle kravinu jsi vyhrabala kde? Patří to asi spíš do přiznání, ale opravdu mně otravují ty tvé posty, připadáš mi jako někdo, kdo vběhne do místinosti, kde se lidi o něčem baví, zaječí Všechno je špatně! a zase uteče...
Kokoska někdo třeba opravdu nebude moct se nechat očkovat že zdravotních důvodu, to bude mávat nějakým papírem? Nevím jak se to bude řešit a rozlišovat očkovaný,neočkovaný....jinak já se samozřejmě očkovat nechám.
mirajo Ciste teoreticky, pokud by byla proockovana populace a ockovani by chranilo proti viru, nemeli by prenaseci na koho prenaset? Vim, ze 100% ockovanych nikdy nebude, ale treba by to dostatecne procento dostalo nakazu na unosnou miru? Bohuzel vzhledem k tomu, ze se vubec nevi, jak dlouhou dobu vakcina chrani, je to stejne utopie. Snad cas prinese dobre zpravy.
SunEclipse myslíte ![]()
Ve společnosti prostě existují stimuly a pobídky, na které někdo nedosáhne, protože proto.
Protože život není, opakuji: není spravedlivej. A nikdo nemá nárok na všechno.
A tak, jako se někdo se zdravotním omezením nemůže zúčastnit úplně všech aktivit, holt ty neočkovaný (ze zdravotních důvodů) si budou muset dávat většího bacha - což by stejně měli už teď. I bez pobídek... prostě ve vlastním zájmu.
continuity To urcite ne, ale tricatnici nezahlti nemocnice, pokud nevznikne nejaka opravdu oskliva mutace. Proste vsechno se deje s nejakou pravdepodobnosti, proc je nekdy male procento vyznamne a jindy nestoji za rec?
Pro sedmdesatnika je urcite vetsi riziko korona, neurologicke autoimunity se opravdu bat nemusi. Tricatnik bere v uvahu event. dlouhodobe nasledky vakciny, o kterych nemuzeme nic vedet. Ze neexistuji? Proc teda oficialni doporuceni, ktere jste tu davala a ktere mi pripadalo velmi rozumne, znelo, mate- li RS, je vam teda nejspis 20-50, zatim se nenechavejte ockovat. Je to samozrejme jen doporuceni, ani temhle lidem nikdo kontraindikaci ockovani nenapise, absolutnich kontraindikaci je ve skutecnosti velmi malo. Vzdyt i v soucasnosti existuji leky, ktere jsou stazene z prodeje a posleze i vyroby, protoze se az casem ukazalo, ze mely nezadouci ucinky, ktere nebyly fajn /treba fibraty na zvysenou hladinu tuku?/ a nikdo to v dobe, kdy se zacaly pouzivat nepredpokladal, testovane byly podle vsech pravidel atd.
a nevidím v tom žádnou diskriminaci těch, kteří na to nedosáhnou: já si taky nemůžu dát do daní školkovné, děti - protože je jednoduše nemám! a za daňovou křivdu to nepovažuju! měla bych?
To bys měla! Já se například cítím dost ukřivděná, že nemůžu bejt v důchodu už od čtyřiceti. Drobnej zádrhel, že nejsem baletka nebo horník, v tom přece nemůže hrát žádnou roli!
barbucha přesně tak, každý by se měl o své zdravi starat hlavně sám ve vlastním zájmu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY