nika Kdyz se das ockovat, tak pokud ta vakcina bude fungovat, jak se zatim predpoklada, nemela bys to od neockovaneho chytit, nebo aspon nemit nejaky drasticky prubeh. Po cestujicich v metru nechces ockovaci prukaz, protoze ockovana jsi ty. Jestli s tebou jede nekdo se zloutenkou a ty po nem sahnes na tyc a nasledne na rohlik ke svacine, to nevis, ale pravdepodobne ji nedostanes, kdyz jsi ockovana.
Koronavirus
Jinak přisámbůh už nikdy, nikdy nenavštívím žádnou fejsbůkovou diskusi o vakcinaci. Tvl kde se ty lidi berou?! Je to pořád horší a horší... Bill Gates nenávidí lidstvo a chce ho vyhubit!!!
barbucha a co by mu vyhubeni lidstva prineslo, se nekdo zeptal? Nema on nahodou prinos z produktu, ktere pouziva prave to lidstvo? Necti to, leda ze bys mela nizkej tlak. A ani tehdy ne, radsi si dej kafe nebo dobryho panaka!
mirajo u lidí s autoimunitními nemocemi víme, že imunitní systém nefunguje správně a jeho prehnana stimulace může vést třeba k relapsum.
To, že se doporučuje opatrnost při očkování lidem s RS, ještě neznamená, že toto očkování může způsobit RS.
Na druhou stranu,nikdo neví jaké dlouhodobě, i neurologické nasledky může mit Covid. To je zajímavé, že se toho nikdo nebojí. Přitom ty bolesti hlavy nereagující na analgetika, které to u některých postižených dělá, jsou právě neurologického původu. Mě třeba bolela kůže a bylo mi řečeno, že jsou to podrážděné nervy, protože virus se šíří kolem těch nervových drah.
Kokoska já to spíš beru tak ,že bude muset být proockovano určité procento lidí, aby bylo možné otevřít společnost. Já nemám žádny problém, který by mi bránil nechat se očkovat a být v tom nutnem procentu. Vydírání a donucování neberu.pro mě je motivace budoucnost dětí a mladých lidí, aby se mohli vzdělávat atd . Rozhodla jsem se k očkování na začátku prosince a už to pravděpodobně nezměním.cekam akorát, až na moji skupinu přijde řada.
RoSa continuity Dadoo Lilly_Ku Dík za povzbuzení, hele, jak se slyší na snížení daní
mirajo Problém s tím" počkáme a uvidíme" je v tom, že okolní svět mezitím nepočká v konstantních podmínkách. Je celkem pravděpodobné, že se nezanedbatelná část lidí (která ještě na jaře byla ochotná dodržovat různá omezení), bude chovat čím dál tím rizikověji, a může se stát, že se stejně zvýší tlak na špitály, kam se, jak píše continuity , budou dostávat i lidé s těžkým průběhem z nerizikových skupin. Bude čím dál tím větší riziko konce malých podniků, s důsledky pro ekonomiku a celou společnost. A teď asi nikdo nedokáže přesně předpovědět, jak by se všechno vyvíjelo při různém mixu opatření, ono nejen v medicíně není vše na 100%.
Isca no hlavne kombinace: zaockovani sousedi a my tady s touto pohromou na krku, nás dovede k ještě většímu ekonomickému propadu.
nika a teda fakt, ze "otevreme spolecnost", az bude naockovane nejake % lidi, ti jako vydirani nepripada? Jinymi slovy "chcete-li zacit zit normalne a bez omezeni, nechte se ockovat" ti jako vydirani nezni? Vzdyt do toho spada i to cestovani, chozeni do divadla, restaurace, vsechno, o cem tvrdis, ze je vydirani.
Isca je to fajn nápad a fakt myslím, že na dost lidí, přesně jak píšeš, na ty různé lovce výhod a slev, by to mohlo zapůsobit. Plus mám pocit, že tato skupina bude mít dost velký průnik s těmi odmítači, kteří vlastně ani netuší, proč opatření nebo očkování odmítají.
Isca tak mně by tenhle finanční stimul beztak nic nepřinesl, už jsem se přihlásila do paušální daně: bez dětí, bez hypotéky, 40% paušál.náklady... prostě ideální adept!
ale určitě by na to lidi slyšeli (právě ti, co jak píšeš přebíhaj mezi bankama a operátorama nebo hledaj, kde mají levnější mlíko)
continuity Virova infekce jako takova muze odstartovat AI onemocneni, o tom nepochybuju. Je k tomu potreba geneticka dispozice, to ale kazdy k necemu osklivymu dispozici mame, jen o tom nevime. "Bojim" se obojiho, proto premyslim. A bojim se s mirou, vetsina lidi zacina chtit svet bez obav a bez rizika, ja si myslim, ze to nikdy neni zadarmo. Asi uz jsem takovej soliter, rousku venku nenosim a v lete jsem ji do obchodu a MHD nosila. Diskuze o cipech a Billovi nectu, spionazni filmy vetsinou nepochopim![]()
Ja se ockovat necham (az na me dojde rada), muz asi taky. Ale deti se ockovat nemaji.. No a co pokud teda bude ockovani podminkou pro napr. leteckou dopravu nebo jine zalezitosti. To mam dite nechat doma? Dyt je to zvyhodneni ockovanych v praxi neproveditelne. Navic ta ockovaci strategie bude trvat klidne pres rok, do te doby uz vubec ockovane zvyhodnovat nelze!
Já bych teda žádný daň. zvýhodnění nezaváděla, lidi to očkování mají podstoupit automaticky zdravým úsudkem a né něco za něco. Na tuhle formu bych si teda lidi nezvykala, spíš bych šla formou solidarity k celku, než jo půjdu, ale co za to?
continuity do karantény může každý, ale Isca jak bys naložila s lidma, kteří se očkovat nemůžou protože jsou nějak nemocní? potrestat?
Hele já nevím, jestli budu moct být očkovaná (nemoc, u které nikdo moc neví, co ji způsobuje a zhoršuje, spojená s imunitou nikdo neví jak, mimojiné se tak různě objevují intolerance a spol. Bohužel nebudu v oficiálních kontraindikacích, ale tahle nemoc je individuální a mě se nechce to rovnou pokoušet. A tak nějak tuším, že imunolog to nedoporučí, měla jsem hodně odložený i tetanus) a smířila bych se s tím, že bych holt neměla slevu, že bych musela nosit roušku, že bych před cestováním do ČR musela pdostoupit test....... Předpokládám, že by to stejně asi nebylo doživotní, ale co. Nosit roušku jen v MHD a obchodech jako v létě bych fakt zvládala klidně doživotně ![]()
naprosto souhlasím s continuity
Kan taky si myslim. Pro me bude odmenou ten navrat k zivotu pred covidem, aspon doufam, ze snad takovy bude.
Jos To už je naprosto zbytečné coby kdyby o něčem, co ještě zdaleka nenastalo.
Pohádku o zelném hoblíku někdo znáte?
Tak já už jsem úplně v klidu a vyhlížím lepší zítřky. Od půlky ledna se můžou na internetu registrovat k očkování lidé 80+.
Isca A ty lidi, pro ktere ta vakcina zatim proste neni, tak ty budeme trestat taky?
je absurdní ymslet si, že dostatečná proočkovanost proti této nemoci nebude potřebovat nějaké pobídky (sleva na dani ení trest - nebo chceš říct, že neplodné stát trestá, protože nemají šanci dosáhnout na slevu na dani za dítě?).
Já osobně si ymslím, že ta pobídka nakonec přijde ze zahraničí, stačí, aby bylo očkování či test třeba do Chorvatska a lidé se na očkování pohrnou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY