Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 18:38
Reakce na Garfie:

Jiná Realita Moje kamarádka pracuje ve zdravotnictví, doma byla taky asi tři týdny, po vyléčení ji dokonce doktor poslal na rtg plic, protože pořád hrozně kašlala, ale nic jí nenašli a nastoupila do práce (na LDN). 

​Máme takovou kolegyni. Ještě jí i řekli, že kašlat může klidně ještě dva měsíce. Nakažlivá už prý není, nikde nic nemá, žádné známky zánětu a to dlouhé dokašlávání je prý normální u spousty nemocí. My to víme, tak to člověku nijak nevadí, ale na pacienty to moc dobře nepůsobí. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:34

Catherinne AprilTwelve andulka01 

Děkuji

Nevim jak to probíhá jinde, ale ve  FN Plzeň jsem slušně vymrzla.  Napřed fronta na registraci venku, na stourani se dostanete celkem rychle a pak jsem čekala poctivých dvacet minut zase venku. A personal mel jen obyč roušku a rukavice. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:46

Žila jsem v domění, že když se nechám naočkovat, tak se zbavím roušky, tedy počkám max 10 dní od poslední vakcíny a ono ne? Mám představu zamávat před rypákem managementu papírem o očkování spolu s rouškou.

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:47

Kan to bych ji nemusela nosit ani ja s protilatkama, ale bohuzel..

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:53

viktorka_od splavu jakože i po proočkování národa furt budou nutné roušky? Nebo jen teď pro začátek, doufám.

Offline Mha
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:56

Vy tu všechno víte, jak zjistím po prodelani nemoci, jaké mám protilátky? Kdo ten test udělá? 

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:58

Mha ja byla v soukromem zarizeni za cca 4 stovky, ale je treba pockat nekolik tydnu po prodelani. 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:59

Mha Některá ze soukromých laborek - strejda google poradí :)

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 19:59

Mha najit se to da na netu, dela spousta laboratoří.

Offline Liesel
1680 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 20:00

eM

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 20:00
Reakce na Kan:

Žila jsem v domění, že když se nechám naočkovat, tak se zbavím roušky, tedy počkám max 10 dní od poslední vakcíny a ono ne? Mám představu zamávat před rypákem managementu papírem o očkování spolu s rouškou.

​V to bych moc nedoufala. Těžko budou zohledňovat očkovaný a neočkovaný, když ještě není ani jistý, jak to bude s cestováním. Roušky jsou povinný tam, kde jsou povinný... a nikdo to podle mě nebude rozlišovat. Moc práce

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 20:01

Mha Některé laboratoře, za 400-600. Ale tak 6 týdnů po nemoci. 

Offline Karja
44897 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 20:54

Evaeva U kamose v praci zacinaji 4.1. pri nastupu v 6 rano rovnou antigenem cela fabrika. To mi prijde po svatcich jako hodne rozumnej pristup.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 20:56

Kan tak ono sa ale ani poriadne nevie, ako dlho ťa bude vakcína chrániť a u každého to je individuálne nie? Jedine, že by si management viedol Excel, kto kedy na očkovaní bol a podľa toho vás priebežne testovali. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:02

paktofonika No s průběžným testováním po vakcíně, nepočítám už vůbec nikdy. Budu mít ten čip, ne? :D  Sorry, asi mám hodně málo informací.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:08

Karja kdyz me ty antigeny prijdou trosku naprd, malo citlivy, spis daji pocit falesneho bezpeci.  Vychytaji priznakove lidi, jenze doufam, ze lidi s priznakama cehokoliv uz po venku/fabrice (snad!) nepobihaji.. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:08

Kan na informácie je dobrá continuity , možno sa nám k tomu vyjadrí, ale čo som tak čítala tak vakcína chráni približne tak dlho ako imunita po prekonaní covid, takže akokoľvek dlho od troch mesiacov vyššie?

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:14

Kan taky se neví, jestli člověk nemůže nemoc přenášet i přes očkování. Hlavně dokud nebude proockavano dostatečně, tak jsme v ton prostě všichni spolu.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:20

MaeGandal udajne muze a to i pres prodelani...

A jinak prosim drzte palce a posilejte energii.. Jsem se prave dozvedela, ze jeden znamy je uz 14 dni na kysliku, snad to da... Ac ho vidam jednou za uhersky rok, je pro me moc dulezity...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:20

Já jsem zvědavá, co nás čeká na podzim. Většina lidi ještě nebude naočkovaná ani první dávkou, ale zároveň už začne dobíhat imunita té první proočkované vlny a bude potřeba je nahnat pod jehly znova. No nevím nevím.

Existuje nějaký argument, proč by to nakonec s covidem nemohlo skončit jako s "běžnou" chřipkou?  Tj. rizikové skupiny (poměrně malé procento populace) by se každoročně nechávaly očkovat a zbytek společnosti by si tím víceméně procházel živelně a nekontrolovaně?