Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:20
Reakce na Pavlena:

Karja kdyz me ty antigeny prijdou trosku naprd, malo citlivy, spis daji pocit falesneho bezpeci.  Vychytaji priznakove lidi, jenze doufam, ze lidi s priznakama cehokoliv uz po venku/fabrice (snad!) nepobihaji.. 

​AG jsou super na potvrzeni nakazy u lidi s příznaky. Rozhodně ne jako potvrzení negativity (to leda při opakovaném testování s periodou cca 5 dnů)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:22

paktofonika Já spíš myslím, že se zatím nemůžou říct, že vakcína funguje rok, když tak dlouho ještě není na lidech zkoušená. Takže potvrzené jsou 3 nebo 4 měsíce a výzkum dál probíhá.

Offline Karja
44897 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:25

Pavlena Asi jo, ale lepsi nez nic. Na PCR predpokladam nemaji penize.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:29

Renusatko no preto zatiaľ vychádzam z overených dát a myslím si, že nie je ešte v tomto štádiu rozumné sa v práci dožadovať "výhod". 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:34

paktofonika To souhlasím.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:35

MP Meri No, tady je asi problém v tom "poměrně malém procentu populace". Prý to po sečtení všech rizikovějších skupin hází cca 3 miliony lidí. A holt je ten sajrajt nakažlivější než chřipka.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:48

MP Meri kdyz ten covid je schopen vypnout imunitu i mlademu sportovci. Kdo všechno je rizikový, se pořád tápe.

Osobně si myslím, že funkčnost očkování za nás vyzkouší Izrael a bude za chvíli jasno, jak to funguje na komunitní úrovni. 

Jak to funguje na úrovni jednotlivce se sleduje v těch studiích -  95% lidi to chrání před těžkým průběhem a po těch 6 měsících ( to jsou lidi z těch prvních fázi) pořád protilátky drží celkem vysoké hladiny. Coz by dohromady asi stačilo na to, aby nedocházelo k přetížení zdravotního systému. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 21:52

Karja jo, u těch fabrik je to určitě rozumné, skoro si myslím, že by stát měl nějak podporovat, aby testovali pravidelně.

U muže můžou být všichni doma, pokud je situace blbá (jako teď), tak dokonce musí. Když chodí do práce, zaměstnavatel jim automaticky platí testy, pokud mají důvod, tj. měli kontakt nebo mají nějaké příznaky. Nemusí čekat na hygienu. Ale zároveň po nich chce ty kontrolní testy po nákaze, pokud chtějí chodit do práce.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:33

DruI Tak to by bylo pořad něco přes 30 % proockovanych, to už zní lip, než 70 %, nebo to nebude tak jednoduchá matematika?

continuity Jasne, ale to je myslím i chřipka, ne? Jakoze taky může ohrozit mladého zdravého. Já se snažím (sama pro sebe) trochu najít argumenty, proč by mohlo stačit nižší procento ockovanych. Těch prezentovaných 60-70 % mi přijde úplně nerealnych. Když vidím reakce v okolí, tak fakt pochybuju, ze na to dosáhneme. Už jen minus děti a kontraidikace udělá hrozne moc procent dolu. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:39
Reakce na continuity:

MP Meri kdyz ten covid je schopen vypnout imunitu i mlademu sportovci. Kdo všechno je rizikový, se pořád tápe.

Osobně si myslím, že funkčnost očkování za nás vyzkouší Izrael a bude za chvíli jasno, jak to funguje na komunitní úrovni. 

Jak to funguje na úrovni jednotlivce se sleduje v těch studiích -  95% lidi to chrání před těžkým průběhem a po těch 6 měsících ( to jsou lidi z těch prvních fázi) pořád protilátky drží celkem vysoké hladiny. Coz by dohromady asi stačilo na to, aby nedocházelo k přetížení zdravotního systému. 

​Jo, teď jsem četla příběh běžce, co skončil na 14 dní na JIP, krůček od ventilátoru (jako Simmar):

https://www.gone4.run/2021/01/co-take-umi-covid-cesta-na-jip-zpet.html

edit. Catherine byla rychlejší :)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. ledna 2021 22:43

MP Meri já postupuju trochu jako ty, taky se snažím vidět to světlo na konci tunelu:) U té proočkovanosti taky záleží na věkové skladbě těch očkovaných. Snad se podaří mít co nejvyšší procento právě v těch rizikových. Naši prarodiče se k vakcíně dost upínají, přecejen mají o dost větší strach než nějaký třicetiletý odmítač.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:01

MP Meri no nejake procento muze mit alespoň dočasně imunitu po překonání nemoci, což taky pomůže. 

Každopádně vakcína od AstraZeneca má docela problémy, v Anglii ji sice schválili, ale jsou tam celkem vážne administrativni nedostatky. To je velký problém, protože to je vektorová vakcína (adenovirova a nepotřebuje to brutální chlazení), která by se dala používat například u praktiku. 

Počítá se s tím, že data z Anglie se použijí jako podklad pro EU schvalování. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:05

MP Meri Tak já věřím, že se s tím nakonec žít naučíme (ono nám taky nic jiného nezbývá). Problém asi je, že jak už bylo poznamenáno, ještě úplně nevíme, kdo všechno je ohrožená skupina a pak taky i někteří lidé z ohrožených skupin budou mít kontraindikace k očkování, tak nebudou chránění. A doufáme, že se ukáže, že opravdu stačí menší než 70% proočkovanost, Protože o tom, že by se u nás v takové míře povedla mám trochu pochybnosti.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:10

No tak průser je to přetížení nemocnic, v Anglii to vypadá, že se někde přestanou dělat onkologické operace.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:28
Reakce na continuity:

No tak průser je to přetížení nemocnic, v Anglii to vypadá, že se někde přestanou dělat onkologické operace.

​Jo, ale popírače corona nenapadlo nic jiného než si dát demošku bez masek před nemocnicí. Anebo jiný, co nakráčel večer na denní pohotovost, natočil, jaks e tam nic neděje a sdílel to na Twitteru

Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:43

continuity mohla bys prosim napsat neco vic k tem administrativnim problemum?

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 02. ledna 2021 23:56

Candance třeba tady

Idnes je takovej problematickej zdroj, uznávám, ale celkem to myslím sedí k jiným informacím, co jsem různe zahlédla. 

Uvidíme, jak se k tomu postaví EMA. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 00:21

continuity k té ochraně 95% - to myslíš ale jen u pfizeru? ty ostatní měly výrazně nižší účinnost, ne? snad i jen kolem 70%, co jsem zatím četla.

právě proto mi přijde absurdní požadovat nějaké corona pasy jako propustku do kina a pro cestování a udělovat výhody očkovaným, když dokonce i ti očkovaní pfizerem zatím dle dostupného infa podle všeho v min. 5% jsou ve všem jako neočkovaní. u ostatních vakcín ještě víc, takže je v podstatě asi bezpečnější, když si vedle mě sedne neočkovaný s negativním testem, než očkovaný jinou vakcínou než pfizer (který předtím žil veselý společenský život v domnění, že je 100% chráněn, takových lidí budou hromady). pokud by se do takových skupin zamíchaly děti, které se očkovat nebudou, tak se covid klidně šíří (byť výrazně méně rychle).

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 03. ledna 2021 00:26

Jiná Realita tech 70% má ta Zeneca a zatím ji teda schválili jenom v Anglii. Bude to lepší než nic, ale ty mRNA jsou prostě minimálně papirove lepší. I ta Moderna má mnohem víc než 70, nechce se mi to teď hledat, ale kolem 90 to bude taky.

Před těch 90% je to výborný výsledek. Víc se ani nečekalo. Ono ani každý nakažený nemá ocividne imunitu, to už je příroda.