Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:15

olivieraa no, já jsem četla tohle:

"Na úrovni čtyři a tři by podle ministra mohla vláda umožnit nově aktivity těm, kteří nejsou rizikoví pro sebe ani nikoho jiného. „Jedná se o osoby, které jsou negativně testované či očkované,“ sdělil Blatný.

Naznačil tak, že by se na tyto osoby mohla vztahovat jiná pravidla než na ty, které nebudou otestované či naočkované.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:16

Karlicka ne, to jsou obecně platné podmínky. Dřív se ti nemusí vytvořit ty dlouhodobé protilátky IgG (laicky řečeno)

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:17

A ja mam takú strašnu otázku ktoru sa v reále bojím spýtať, lebo nechcem znieť ako dr. Mengele alebo tak, ale možno do toho niekto tu vidi.. bola by ta situácia v nemocniciach taka strašná, keby sa na ventilátory nedávali polymorbidni a veľmi stari pacienti? Niečo ako tu písala @Ionicera.. Lebo pokiaľ ja viem tak sa to vôbec nerozlisuje, aku ma ten pacient naozaj šancu, aká je jeho kvalita života a pod. (A ano viem ze niektorí 80 nici su fit, ale viem ze sa riešia aj dementi pacienti, nesebestacni a pod., ktorí by v minulých sezónach normálne v kľude zomreli na chrípku a pneumoniu.. )

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:18

olivieraa a pokud stát nemá vakcínu pro každého, kdo chce, nebo nemá pro ty, pro které ji nemá, aspoň test zdarma (i když je to taky naprd), tak tato už reálná a asi zcela vážně míněná úvaha toho ušopleska je podle mě opravdu wtf.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:20

Jiná Realita a kedy to ma začať platiť? Lebo kým.nebude vakcina dostupná 100% populácie tak to by bolo dosť divne 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:20

Jiná Realita podle mě jen tak plácá

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:21

Jiná RealitaMyslim, že už by si měli dát pohov s vymýšlením těchto fantasmagorií a hlavně s vypouštěním průzkumných balónků přes média. Minimálně do doby, než bude dostatek vakcín pro všechny dobrovolníky. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:35

Jiná Realita Lhat se mozna i obcas muze, ale delat z lidi pitomce, tak se da mozna dostat 30-35% a vyhrat volby. Asi se to osvedciloAle aby tomu uverilo 70%, to uz chce jit dost na silu. Strasny tohle. Pritom mRNA muze byt skvelej vynalez, ja to nepopiram, ale kdyz nepriznaj, ze v tuhle chvili nevime, jestli je skvelej uplne vzdycky, vsude a na vsechno, tak ho devalvujou. Ucinnost vakciny znamena, ze 90% lidi nemoci neonemocni nebo nebude mit vaznejsi priznaky. Ze by mohli virus sirit dal pripousti i Pfizer, nedavno to rikal i Prymula. Neni to katastrofa, jen by bylo dobre s tou nejistotou pracovat a ne se tvarit, ze neni a vyrabet covid pasy. Na druhou stranu lidi to chtej jednoduchy, socialni jistoty a tak.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:42

olivieraa A chtěla bys být ten, kdo bude několikrát denně rozhodovat koho nechat umřít? I když na to jsou nějaké metodiky, tak si dovedu představit jak ta neustále přítomná smrt doktory, co jsou zvyklí především zachraňovat, deprimuje.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:52

Karlicka My máme v práci uvedeno minimálně měsíc a lépe 6 týdnů. Děti se netestují, protože nejsou stanovené hodnoty. Možná to může být u každé laboratoře jinak. U našich dvou je to takto.

IGg protilátky stojí kolem 400-450 Kč u jiné pojišťovny.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:55

Jiná Realita četla jsem, co vy a celkem me to vydesilo. Negativní test řeší něco jen na chvíli, pred dovolenou si ho zaplatím, ale abych si ho platila před každou návštěvou kulturní nebo sportovní akce, to je x krát za rok, na to nemám ani nervy ani peníze a s očkováním půjdu na řadu v létě, kdoví jestli

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:56

Renusatko dekuji.  A to je metodou Elisa nebo jinou? 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:59
Reakce na Jiná Realita:

. ale třeba na návštěvu kina. když pominu fakt, že je to diskriminace, pokud pro mě stát nemá vakcínu, a chce mi něco umožnit jen na jejím základě (nebo na základě testu, který si sama zaplatím), tak jde hlavně o to, že by mě měl lustrovat nějaký uvaděč nebo hospodský. wth už.

​Dnes jsme tohle téma probírali v práci, protože třeba takové kino se třema dětma by se sakra prodražilo. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:03

DruI no ja neviem, na gerontoch sa doteraz nikdy neprekladalo napr.a fungovalo to.. ja som skôr chcela vedieť, ako to je momentálne, lebo sa mi zdá ze sa teraz naozaj "zachranuje" každý,  a to iste nie je optimalne

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:03

Jiná Realita vzhľadom k tomu že ani nevieme, ako dlho u jednotlivca bude vakcína fungovat, je podľa mňa hlúposť ňou podmieňovať vstup kamkoľvek. Tomu som sa v predchádzajúcom pošte čudovala.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:04

olivieraa velmi staré a velmi nemocné pacienty, kteří už nemají šanci, aby jim to pomohlo, se lekari snažili na ventilátoru netrapit ani před tím.

Tady je vyjádření jednoho lékaře a i Fiction o tom už psala. Rozhodně není momentalne žádné jednoduché řešení jak ulevit nemocnicím. Ono na tom ventilátoru přežije cca půlka, proto lékaři momentalne dělají, co můžou, aby se tomu vyhli. 

Podle Veleva se na ventilátory nepřipojují pacienti s těžce podlomeným zdravím, jejichž život ohrozí jakákoliv infekce. „Koronavirus nekoronavirus, je mezi námi část občanů, jejichž orgánové rezervy jsou vyčerpány. Těmto lidem nedokážeme život zlepšit, ani nijak smysluplně prodloužit, ani zachránit. Pokud se nakazí nějakou nemocí, nejen covidem-19, tak se nezachraňují, protože by to bylo proti lidskosti. Jsou to lidé na konci cesty a žádná rozumná zdravotní služba nemůže konec odvrátit,“ uvedl. V takovém případě se podle Veleva lékaři uchylují k paliativní péči, která má zmírnit pacientovy příznaky.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:05

Renusatko no to teda.. Byli jsme naposledy na muzikálu v divadle, s testy pro tři lidi by to byla už neunosna pálka 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:05

Karlicka Tak to bohužel nevím, nejsem laborant ani to přímo v naší části neodebíráme. Odběry protilátek pro veřejnost má třeba Synlab. Dají se tam dohledat místa odběru i systém objednání TADY

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:11

tak se zase cesta do Cech komplikuje,to je fakt parada kdyz se vnuk narodi za par dnu.

Offline Karlicka
211 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:12

Renusatko jj,  na ten jsem taky koukala.  Jen,, ze ty laboratore pisi bud minimalne tyden po uzdraveni,  nebo nepisou nic.  A ja nekde neco slysela o vicetydennim odstupu,  ale nikde to ted nemuzu dohledat.