Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:46
Reakce na Fiction:

A666 To je dobře, že je to lepší a že našli zdroj embolizace. Ten kyslík se tak standardně podává, nemuselo to znamenat, že by byl otec nějak významně desaturovaný. Plicní embolie je taková blbá diagnoza, často se na ni nemyslí. Nevíš, jak ji diagnostikovali? CT nebo stačilo ECHO? Byla nutná trombolýza nebo stačil heparin/nízkomolekulární heparin?

​Bylo CT a co vím, tak snad jen heparin plus teda antibiotika (kvůli plicím, přsný důvod už si nepamatuju, ale embolie můe prý být následována infekcí, ty víš určitě víc :) )

Jinak dneska dělali Sono břicha a cév, včera dělali ECHO srdce. Mamce říkala doktorka, že je možné, že nějakou embolii (lehčí) v minulsoti prodělal, podle známek na srdci 8zase, nevím podrobnosti). Každopádně na lécích na ředění (předpokládám Warfarin) bude ještě tak půl roku....

A díky moc za info

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:46

Jiná Realita Taky mám ten dojem..

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:48

Fiction 

Mimochodem drž se, j mi jasné, že teď musí být to vše pro Vás všechny vysilující!

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:48

Fiction strasna spousta lidi prodelala "mimo system". Zvlast ted ve svatky, kdy by se k testu dostali za x dnu a nic extra jim nebylo. Nicm.ti, o kterych vim, to poctive vylezeli, akorat karantenu si udelili sami a ne hygiena...

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:51

Pavlena kamaradka ma par dni priznaky a termin testu dostala 12.1..Vic asi netreba dodavat. 

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:52

A666 Tak to je dobře, že ho na CT poslali, někdy si člověk ten transport s dušným člověkem na CT dost promýšlí, zvlášť když by se nabízela i jiná diagnoza. Ten heparin je bezpečná varianta léčby, na tu trombolýzu jsem se ptala spíš jen kvůli odhadu rozsahu té embolie.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:53

Jos  Kde žije?

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:54

Pavlena No přesně, buď antigenní test /mimo systém/ nebo jen dle příznaků. Jj, ti nám chybí ve statistikách a PESu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 21:59

Sweet Potato Hele Liberecky kraj. V praze mista jsou, sle to je docela z ruky

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:17

Sweet Potato kolegyně měla jako kontakt pozitivního bratra, a protože se setkali na štědrý den, museli na test všichni. nejbližší volný termín byl asi za pět dnů, a teď nechci kecat, jestli v uherském brodě nebo uherském hradišti (40-70 km daleko)...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:21

Pavlena Takových znám též spoustu, protože určitý čas jsi neměla ani šanci se na test dostat, když nebyl kontakt a hygiena tě nevytrasovala. Než jít na placené testy, tak spousta lidí raději jen zůstala doma. A některé ani nenapadlo, že by to mohlo být ono a pak doma ani nebyli. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:21

a to ani radši nekomentuju, abych nebyla sprostá, že zavřeli pedikůry.

ony tam nechodí jen fifleny, které chtějí sexy nohy do lodiček, ale třeba i můj otec, který je na tom životně závislý, protože jakmile mu neošetřená noha praskne, bude zase o krok blíž amputaci. super.

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:30

Jiná Realita To je děs. Opět si uvědomuju, že jsem rozmazlený pražák.

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:32

Jiná Realita vzhledem k tomu, jak jsem tuhle pochytila že kadeřnice, kosmetičky, pedikérky.. bez stálé provozovny (tzn chodí do domácností) prý nemají nárok na podporu protože činnost můžou vykonávat nadálet, tak... 

Offline 33lejaby
720 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:34

A666

TTak u nás taky plicní embolie, před silvestrem, +zápal plic+rakovina plic. Takže nám maminku pustí domů asi v patek, druha varianta byla  LDN... 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 22:34

Fiction dekuji za odkaz na rozhovor. Edit:a preji hodne sil

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 23:04

Fiction ahoj, ráda tě vidím a moc držím palce.

Je to strašne, strašné. Hela si pustím zítra, já ty rozhovory úplně nezvládám, ale toto nám v merku. 

Já opravdu doufám, že se do toho trochu víc opřou novináři a národ se trochu vzpamatuje. Německo přitvrdilo a tady se zas spekuluje jak co otevřít.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 23:23
Reakce na Fiction:

A666 Tak to je dobře, že ho na CT poslali, někdy si člověk ten transport s dušným člověkem na CT dost promýšlí, zvlášť když by se nabízela i jiná diagnoza. Ten heparin je bezpečná varianta léčby, na tu trombolýzu jsem se ptala spíš jen kvůli odhadu rozsahu té embolie.

​Díky moc. Já myslím, že byla klika, že ten covid vyšel negativní, protože vzhledem k tomu, že měl 3 dny před tím horečku, tak by to tomu nahrávalo... Ale negativní bylo AG i PCR

P.S. On musel dokonce nějakou dobu čekat na lůžko, než mu našli alespoň tu neurologickou JIP.....

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 23:40

opakovaně si připadám jako úplný trotl, protože nechápu že jsou lidé, kteří toto nechápou.. budík nařizujeme před spaním

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 23:41

Fictionpustila jsem si ten rozhovor, diky. Strasny to je, fakt strasny, nejvic to, ze by to mohlo byt jinak, lip.