Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:12

razorblade Přesně to, pro mě neuvěřitelná podívaná

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:19

mirajo jako vim ze tu byl protlacovany jiny nazor, imho je ale ta "sakra dobra prace" moralne vadna a ten clovek dusevni ubozak

mirajo Jojo, zrovna nedávno se ten rozhovor na DVTV připomínal. Já jeho morální kvality vůbec nechci hodnotit, ale myslím, že nikdo asi nemůže zpochybnit, že umí dělat svoji práci, tj. "manipulovat s /částí/ veřejnosti". Takže já jen říkám, že kdyby dostal správné zadání, mohl by být konečně prospěšný i vyššímu dobru

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:20

Aranel 

Jan Kulveit vysvetloval, proc neni PES 0 - protoze ten PES (resp. tabulka) byl pripraven na zimu, kdy se nepredpokladalo, ze by situace byla tak zarna, ze by to slo uplne bez opatreni. Jinak je to jen matematicka konstrukce rikajici, jak velke nebzepeci zahlceni zdravotnictvi hrozi... 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:37

Aranel mě teda přijde víc fér říct jasné, že letos v zimě a na jaře vůbec nepočítejte s tím, že půjde zorganizovat akci pro 500 lidi. 

Než místo toho slibovat, že kdyby coby. 

To stejné je tedy s těmi lockdowny, včera jsem zaslechla komentář typu: proč nám vláda nedá vedet s předstihem, jestli děti půjdou od pondělí do školy? On si někdo vážně myslí, že je šance, aby šly nějaké další děti do školy od pondělí?

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:39

continuity Ono to od pondělí asi bude, ale v kterém roce... 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:03
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:05

MP Meri Měl by zůstat mistrovou básnickou múzou, víc si myslím nezasloužíme

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:07

continuity Nejednat s lidma jako s bandou hlupáků, to by byl dobrej začátek.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:13

mirajo Blbý je, že část lidí opravdu banda hlupáků je a to je smutný.

Offline Aranel
6680 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:25

continuity přesně. Plus teda otázka kompenzací.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:29

A666 jenže není to tak, ž i pro PSA 1 je třeba nouzový stav? přiznávám, že nejsem schopna se v tom bordelu už orientovat, takže doufám, že nekecám. a už to je nesmysl.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:44
Reakce na razorblade:

mirajo nemyslis tohle?

​na čem frčí?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:48
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:55

moora nevim, co mu dita p sype do jidla. :D ale vsude se hovori, ze jede na koksu. a tenhle rozhovor to uplne nevyvratil :D

Jiná Realita jestli te uklidni, tak ani ja nedokazu na 100 procent vyjmenovat, co zrovna plati a do kdy to plati a jaky jsou vyjimky... a to o tom furt pisu. pokazdy musim mit tahak...

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 12:55

moora Asi po cestě do studia sněžilo

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:10
Reakce na MP Meri:

Podle mě za to všechno trochu "může" to jaro.

​Ale houby za to může jaro.

Může za to ta naše parta neschopnejch idiotů, která po zavření všeho na jednou zas všechno otevřela, aby vzápětí zavírala zas...

Hele to je jako s dětma, známe to přece všechny: jeden den jim zakážeš televizi protože zloběj, druhej den na to už nemáš nervy tak ji povolíš... třetí den jim to zatrhneš zas protože zlobit nepřestaly, ale čtvrtej den chceš od nich mít pokoj tak jim to pustíš... a tak dále a tak dokola. Přirozeným důsledkem pak je, že haranti budou zlobit desetkrát tolik a vůbec je nebude zajímat, co to zase - nekonzistentně - meleš.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:10

razorblade to je takovej samolibej slizoun!! Fujtajxl. Uplne mi znechutil obed

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:11

mirajo jako vim ze tu byl protlacovany jiny nazor, imho je ale ta "sakra dobra prace" moralne vadna a ten clovek dusevni ubozak

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:34
Reakce na Jiná Realita:

A666 jenže není to tak, ž i pro PSA 1 je třeba nouzový stav? přiznávám, že nejsem schopna se v tom bordelu už orientovat, takže doufám, že nekecám. a už to je nesmysl.

​Je to tak, coz bylo kvuli tomu, ze nedokazali doted prosadit moznost omezovat shromazdovani i bez nouzoveho stavu.......

Co vim, tak tvurci PSA to vlade rikali, byli ujsitovani, ze se tohle zmeni - no, nezmenilo 8akorat Blatny dal tak absurdni navrh, ze bylo jasne, ze neprojde). tady bohuzel fakt vidim jako duvod jejich snahu proste mit nouzovy stav kvuli svym kseftum

Offline Jitka77
1956 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:42

Osobně mám poslední dobou nepříjemný pocit hlavně ze sílícího tušení, že současná vláda ten stav zas tak moc nechce zvládnout - oni prostě nechtějí přijít o nouzový stav a nakonec ani o toho bubáka, který jim pomáhá rozeštvávat lidi a držet je v šachu. Kdybychom se z toho do léta vyhrabali, ještě by třeba nakonec opravdu mohly na podzim proběhnout volby, že jo.

Nakonec to u těch slušných a zodpovědných bude o tom, jestli si vezmou teplý svetr přesto, že jim to říká maminka, a to už je celkem vysoký level osobní zralosti.

Ono se někdy volá po tom, aby se ve školách učily dovednosti do života - jak komunikovat, jak pečovat o vztahy, jak pracovat se svým potenciálem. Ono se to tam všechno učí, tím, jak k sobě lidi přistupují a hlavně jak ti systémově zodpovědnější přistupují ke svým svěřencům, každý den, každým rozhodnutím, každým gestem. Pokud z tohoto táhne nerespekt a neúcta, nepomůže žádný předmět v osnovách a analogicky žádný státotvorný projev, žádná motivační výzva, jak to spolu a bla bla bla.