Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 23:41

A666 To jsou bezva zpravy s tatinkem! 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 00:00

Fiction 

Jinak ten rozhovor je pravdivý a šílený. Přidávám se ke continuity - vypadá to, že media začínají současné situci věnovat víc prostoru, tak snad už se konečně idi vzpamatují......

Mě přijde, že spousta lidí má pocit, že oni přeci nikoho nepotkávají. Už jsem měla i myšlenku udělat aplikaci, kam by lidé zadávali kontakty a pak by jim bobtnala jejich bublina, jak by se přidávaly kontakty jejich kontaktů - možná by to konečně bylo pochopitelné....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 00:00

0zero7 

díky

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 00:03

Hm, počujte, keď sa tu toľkí nechcete očkovať, nechcete nejaké vakcíny poslať sem? Tu by sa to užilo...

https://domov.sme.sk/c/22566560/koronavirus-na-slovensku-v-bratislave-skolabovalo-ockovanie.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=smedennynl

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 01:09

A666 continuity 

podle mě se nemá kdo vzpamatovat, naopak to bude jen horší, buď společenská zlost nebo společenská apatie. určitě ne nové společenské sepětí.

čím víc média hustí, tím méně to lidi zajímá, je to podle mě naprosto přirozený jev. pokud tam někdo nemá vlastní rodinu, na které mu záleží, nebo tam sám nepracuje, tak osobně tomu dávám ještě pár dnů, než budou lidi jen zvedat obočí klidně nad plnými mrazáky mrtvol na ulici a přitom plánovat, jak tajně uspořádat narozeninovou oslavu. 

edit: když si vezmu tady naše vidlácké okolí - ze začátku se všichi snažili, až příliš, tehdy jsem nechápala jejich až připosrané jednání, kdy nosili roušky i na vlastní zahradě a skoro se udávali, když potkali v lese někoho bez roušky. po půl roce, když opatření očividně nevedla k vylepšení stavu, už to mnozí dýl nevydrží, ani kdyby překračovali mrtvoly na vlastní zahradě. navštěvují se i lidi, kterým na covid někdo umřel, pro představu. ne jak se tvrdí jen ti, kteří se s ním nesetkali a proto jsou nezodpovědní.  

neumím si představit, co by se muselo změnit, ale ještě víc zpráv v televizi o přeplněných nemocnicích to asi nebude.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 01:43

Jiná Realita 

tak jasně, že opatření nevedou k lepšímu stavu, když se v půli poklesu rozvolní neskutečným způsobem a když lidi čím dál tím míň spolupracují.

jsou proti obě, nevím, co čekají, že se stane zázrak? Jinak já si myslím, že kdyby se na to zdravotníci vyflákli, tak by to možná někoho probralo.

Možná měl táta kliku, že měl tu embolii ještě "včas" (když už k tomu muselo dojít)

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 06:13

A666 s otcom som rada ze sa mu stav zlepsil adrzim palce . Ataky paniky su narocne tak nech uz je to len lepsie . Drzte sa

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 07:18

Fiction ďakujem za rozhovor, vypočula som ho na rannej prechádzke. Je to strašné. :(

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 07:19

A666 to sú dobré správy, držím otcovi i naďalej palce. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 07:48
Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 08:01
Reakce na Fiction:

Dnes se mi líbilo toto, je to teda dlouhý:

https://domaci.ihned.cz/c1-66864510-cekaji-nas-tezke-tri-mesice-deje-se-nedeklarovane-promorovani-je-to-nemoralni-rika-imunolog-hel?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

​hodne dobry, moc dekuju.

v kontrastu s obsahem je srandovni koukat, jak ma plandavou tu masku a furt si ji potahuje

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 08:35

Další odborník, který přišel s návrhem pomoct, ale ministr poděkoval a už se neozval. Ach jo, myslela jsem, že Andrej che vyhrát volby a že mu na úspěchu očkovací akce dost záleží. Nebo si opravdu myslí, že on sám jediný koordinátor ( nebo už vlastně ne) to zvládne nejlíp?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 09:01

Podle mě za to všechno trochu "může" to jaro. To se šlo s kanónem na komára. Hodila se úplná stopka, lidi se báli venku pomalu i zhluboka dejchat, nákupy se skoro desinfikovaly, nebo nechávaly v karanténě, rukavice nosil každej druhej, lidi dobrovolničili, přispívali kde mohli, byli solidární ... první bitvu jsme sice vyhráli, ale trochu jsme tím prostě přepálili start. Základní pravidlo každýho dlouhýho večírku je nepřepálit start, kolikrát já už jsem na to doplatila

No a na další dlouhou zákopovou válku, kde navíc velení dělá jednu botu za druhou, už prostě nikomu nezbejvá morál. Já nevím, co se mohlo udělat líp, ale takhle to prostě vidim.

Teď  už je to spíš otázka psychologické práce s obyvatelstvem, a to nevím, jestli u nás vůbec někdo umí. Možná kdyby Mára Prchal dostal zadání zachránit společnost, tak by se něco vymyslelo. Ale on samozřejmě zachraňuje stranu, což mu těžko může někdo vyčítat, svoji práci dělá sakra dobře, parchant

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 09:56

MP Meri na jare se vsichni prymulove zdiskreditovali kretenismy typu mejte jako rodina v aute rousku a nechavejte nakup dva dny na balkone a historkami o tom, jak se slecna nakazila nakupem jogurtu. A ted se muzou klidne postavit na hlavu,ale duveru uz znova neziskaji.

Neplatily se zadne nahrady, tudiz se podnikatelska sfera uz vycerpala a ma jine starosti,nez soucitit se zdravotniky a myslet na babicky.

Moc dlouho se nechaly doma deti,na jare proste mely chodit do skoly.

Atd atd a vysledkem je,ze podle me uz ani to,ze by zdravotnici demostrativne zavreli nemocnice uplne,nepovede ke zlepseni. 

Offline Aranel
6680 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:52

33lejaby A666 moc držím palce.

Jos Teď se do začarovanýho kruhu dostala moje sestra - chce odletět zpět do zahraničí, na to potřebuje neg. test ne starší než 72 hodin, ale někde si mejou ruce, že vyhodnocení možnáááá dřív, ale možná až do 48 hodin, takže má asi tak půl dne na to test podstoupit, a v tom půldni nejsou v okresní nemocnici termíny (ani pro samoplátce), takže může buď rozšiřovat perimetr a shánět si termín padesát kilometrů daleko, nebo... využít nějakou tlačenku??... No a jestli nejsou termíny ani pro indikovaný, tak

To je částečně i odpověď MP Meri - na jaře nikdo nic pořádně nevěděl. Teď už se leccos ví, takže ten bordel, co se tady předvádí s PSEM (viz Rakovník, PES 100 a teď co? Vypálit město?? nebo neexistence PES 0), lidi točí do vrtule.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 10:54

MP Meri S Marou je dobry si pripomenout ten pametihodnej rozhovor s Veselovskym, co mel kdysi v DVTV. Kdyz nevis co, vypust balonek, kdyz nemas ani ten, placej uplny nesmysly a tretina lidi se na to chyti. Nestiham hledat odkaz, ale jestli tahle bytost radi, jak ridit zemi v krizi, tak se mame na co tesit. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:04
Reakce na 33lejaby:

A666

TTak u nás taky plicní embolie, před silvestrem, +zápal plic+rakovina plic. Takže nám maminku pustí domů asi v patek, druha varianta byla  LDN... 

​Drzim palce, at to probiha taky dobre

Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:05

mirajo jako vim ze tu byl protlacovany jiny nazor, imho je ale ta "sakra dobra prace" moralne vadna a ten clovek dusevni ubozak

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:06

mirajo nemyslis tohle?

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 11:12

Jiná Realita ja s tebou souhlasim, duvera v autortiy fuc, trva to moc dlouho (hlavne uzavirani podniku a skol) a ted uz se snazi vsichni prezit, jak to jde... a uz se jede hodne individualne a presne jak pises, solidarita je pryc. Taky lidi casem otupi a chteji zit dal.