Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:48
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:51

RoSa flegr se totálně zdiskreditoval už dávno. je možné, že mu to třeba tentokrát vyjde, ale i slepé kuře zrno najde. nevím, co tam píše, ale pokdu je to něco ve stylu "vidím mrazáky na ulicích", tak to můžu napsat i já, v aktuální situaci.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:55

tak se i opozice vyjádřila, že dovolit vstup na kulturní akce lidem je  s očkováním nebo s testem je faj nápad.

ok.

potom ale postrádám řešení situace pro: 1. děti, 2. lidi, kteří se nesmí očkovat.

řešení jsou totiž podle mě jen dvě. budou si moct kam chtějí, protože dostanou kartičku, že jim není 18, nebo se nesmí očkovat. velké wtf, protože vir samozřejmě budou vesele mezi sebou pořád přenášet, zejména děti, a šířit mezi nikoli 100% očkováním chráněnou populaci.

druhé řešení je, že ať půjdou kamkoli, budou si muset nechat udělat test. doufám, že ani naši hlupáčci politici si nemyslí, že je to logisticky a prakticky a finančně reálné, třeba pro rodinu se dvěma dětmi a jedním neočkovatelným rodičem.

vidí někdo jiné řešení?

dalším jaksi neřešeným problémem je, na základě čeho chtějí jednak nutit třeba pořadatele plesu, aby prohlížel nějaké doklady, a druhak čím ho k tomu chtějí zmocnit.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 13:57
Reakce na razorblade:

moora nevim, co mu dita p sype do jidla. :D ale vsude se hovori, ze jede na koksu. a tenhle rozhovor to uplne nevyvratil :D

to teda, a jak při tom furt divně kmitá... možná je to ale účel, aby jeden dostal tik a nezvládnul poslouchat, co říká?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:01

Jiná Realita no a nebo si to precti, protoze je to fakt jen shrnuti soucasny situace

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:05

Jiná Realita blbý je, že tomu zdiskreditovanému Flegrovi většina prognóz vyšla líp než všem Zaloudikum, Smuclerum a jim podobným. A stejně se zas poslouchá Zima - já to beru tak, že říkají to, co lidi chtějí slyšet. Pravda momentalne dost bolí. 

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:07

RoSa 

Poprvé bych s ním snad mohla souhlasit, takhle narychlo...

To dvanáctero je taky celkem rozumný.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:08

Jiná Realita takové řešení má spoustu otevřených / problematických bodů, otázka je, co je alternativa...nechat všechno zavřené nebo zběsile uvolňovat a zase zavírat, aby nikdo nemohl nikam a všechno stálo?

a ještě edit: za problematické nepovažuju, že by to bylo diskriminační, spíš ta logistika...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:09

Jiná Realita 

hele ja to vidim tak, ze proste bude prechodne obdobi, kdy proste bud budes naockovana a budes mit nejake vyhody (podobne s testem) anebo ne. Uz dneska musis delat test kdyz jdes do DD, tak s ockovanim ti to odpadne....

Ja myslim,z e to nebude tak dlouhe prechodne obdobi - od doby, kdy bude naockovano dost lidi, aby se treba otevrit divadla vyplatilo po dobu, dky uz bude fungovat kolektivni imunita. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:10

Jiná Realita 

ja treba teoreticky ted taky muzu jit od pondeli an reha sport, ale fakt tam nepujdu s tou incidenci, co tady mame.......

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:14

continuity já ho nesrovnávám s nikým, jen ho prostě osobně nemám ráda, protože je pro mě přesně v tom proudu, který straší nad míru přiměřenou poměrům a tím jen zhoršuje situaci. nejsem si jistá, k čemu jeho posty o mrazácích byly dobré, kromě toho, že teď už může psát stokrát pravdu, ale málokdo mu bude věřit.

když se sám osobně přiznal, že "si to nafouknul, aby to bylo dramatičtější" (nepamatuju si přesně formulaci, kterou to pak trapně okecával).

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:15

RoSa Tady bohužel asi nepíše žádné nesmysly.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:16

Jiná Realita to prifouknutí se týkalo jediné veci, mmch na mrazaky už taky došlo. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:20

Jiná Realita 
K těm akcím a očkování - beru to jako začátek, otvírání možností.

Plus to samozřejmě chápu i jako motivaci k očkování, byť nešikovnou.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:21
Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:32

Tak když si to dám do souvislostí (co se děje + co říká ten imunolog Hel - mmch. výbornej rozhovor, continuity díky za odkaz!)... a Flegrovo

Jen já si už nemyslím, že politici nevědí, do čeho se v řádu dnů řítíme. Už to zkrátka vědět musí, jen učinili rozhodnutí, že šíření epidemii a kolapsu nemocnic bránit nebudou.

... tak to opravdu vypadá na to záměrné nedeklarované a neetické promořování...

vždyť tady skoro každej píše, že se nemůže dostat na PCR-testy... proč, když kapacita je kolem 60tis., ale dělá se 20-30tis. maximálně? ... objednaly se nespolehlivý antigenní testy s citlivostí 30%, takže lidi běhali s falešným pocitem nenakaženosti po vánočních návštěvách... atd.atd.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:39

Jiná Realita už je to trapný, ale zase

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:46
Offline viktorka_od splavu
49432 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:49

RoSa jo souhlasim

Jitka77  tos napsala moc hezky. skoda ze to hezky moc neni

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 06. ledna 2021 14:55

A666 Blatný to s těmi cisly chudák moc neumí.