razorblade Zakon schvalnosti, no... Ja se ho dnes ptala, tak snad to bude ok.
Koronavirus
aktuální situace nemá dějinné srovnání. protože ani za moru se lidi takhle nechovali (tehdy tedy měli, ale nevěděli a nechovali).
Ale chovali... nejen že označovali a zavírali domy, kde se nákaza vyskytla (resp. zatloukli obyvatele vevnitř), ale kdo mohl/měl kam, utíkal z města. Vzpomeň si na Dekameron - ty příběhy si (dle autora
) vyprávějí lidi, který utekli před morem z Florencie na nějaký venkovský sídlo!
A mimochodem: "zajímalo by mě, kolik je lidí, kteří na jaře seděli doma, v létě nadávali lidem, kteří si dovolili odjet kamkoli jinam než k rybníku za lesem" - nebyla jsi jednou z těch, kteří žehrali na neukázněný požitkáře, který musej cestovat i když by měli sedět doma? ![]()
Emerald "Hele, neobjímal ses náááhodou dneska s razorblade ?" ![]()
Aranel Minulej tejden![]()
barbucha no splete se to možná těžko, i když u nás nikdy nevíš, ale spíš jsem myslela, že aby dokázali dostat ke člověku tu samou vakcínu, kterou dostal poprvé.
teď je pfizer, ale fakt bych se nedivila, kdyby za měsíc řekli těm, co za 14 dnů dostanou první dávku, že ehm ehm, pfizer má výpadek, máme jen modernu...
Jiná Realita no presne.. barbuse se to nestane, ale pokud nekoho naockuje obvodak a pristi mesic mu dovezou jinou vakcinu tak jako co?
barbucha Hele, o tom Dekameronu jsem přemýšlela, že je to, vzhledem k věku účastníků. takový ekvivalent toho, když se dnešní mládež sbalí a jede hromadně pařit na chatu - akorát by tam dnešní mládežníci museli vydržet tak rok asi, aby to mělo ten izolační efekt.
barbucha to si nepamatuju, tak daleko má paměť nesahá, ale pamatuju si, že jsem nechápala lidi, kteří nosí roušku i na zahradě, a že od začátku patřím k té části rebelů, kteří si nenechávali nákup na balkoně, nechodili nakupovat v rukavicích a v autě nenosili roušku. a chodili ven. a jezdili po republice.
asi jsi nepochopila, co jsem tím chtěla říct.
že by mě zajímalo, jestli ještě existujou lidi, kteří všechno dodržují do puntíku, včetně totálně uhozených výmyslů, ti, kteří od začátku všem okolo ukazovali svoji ctnostnou poslušnost novému řádu, protože "je to na pár týdnů, a kdo to nevydrží, je nezodpovědný sobec". ono už to delší dobu pár týdnů není a ještě docela dlouho dobu to asi vydrží, tak by mě zajímalo, jestli pořád desinfikují nákupy, jestli vážně od jara nenavštívili rodinu ve vedlejší vesnici, volný čas tráví maximálně procházkou kolem paneláku a pak honem do bezpečí, na vánoce seděli doma a louskali ořechy, u kadeřníka byli jen v létě...no prostě jestli je ta zopovědnost a altruismus už trochu nepřešly, po těch pár týdnech.
byla to reakce na viktorku, která psala, že už to prostě dost dlouhé, a není to těch pár týdnů.
v mém okolí už to skoro vzdali de facto všichni, až na jednu výjimku, a i ta hodně polevila.
prostě po skoro roce zjistili, že se to tak dlouho nedá vydržet.
Jiná Realita ja se priznam, ze to co pises dost casto nechapu. Ne teda vylozene obsah, ale ten moralni hodnotici ramec, kterej mu dodavas. Nebo ja nevim jak to rict, to pripisovani vlastnosti lidem, typu hnupi, plebs, rebelove, cnostni cosi a podobne.
Abych teda odpovedela na otazku, ano, znam lidi, ktery doporuceni dodrzuji a to v radu mesicu. Nemyslim teda extremy typu dezinfikovani nakupu, ale omezeni styku s dalsima osobama, home office, rousky kde jaou predepsane, to jo.
Lidem - i mne - uz to prijde dlouhe, ale to ze je to stve neznamena automaticky, ze na ty opatreni kaslou.
Lilly_Ku souhlasím se vším.
A teda mně už to taky přijde děsně dlouhý, přes to se snažim omezení dodržovat.
Jiná Realita Tak já jsem ten ctnostny blb, co to celou dobu dodržuje, a jak jsem dopadla?![]()
Ale souhlasím, že krátké a drastické omezení by lidé zvládli a ještě se tím chlubili. Pomalé a tahave rozplizle cosi otravi každého.
Ounz ja myslim ze ta psana omezeni dodrzuje vetsina, JR asi spis myslela ty hujery, kteri si to jeste vylepsuji a dodrzuji uplne kazde myslitelne varianty typu tech rousek na vlastni zahrade, v aute.. proste to, co narizeno neni, nekteri z nich se na sve okoli dost osopovali (mam pocit ze tu probehlo mj prave o tech rouskach v zahrade, ze to po nekom sousedi chteli taky
tak jestli je to uz preslo, ci vydrzeli?
Mne se dodrzeni nikam nechodit drzi v zime dobre,ale jak zacne byt hezky tak tedy fakt ne.
Jinak taky dodrzuju co je narizeno.....
Zarinya v cr treba neni zakazano jet na hory. tak pokud se nekdo vzteka na lidi, kteri tam jezdi.. je to divne, zejmena pokud je cirou nahodou jeden z nich![]()
viktorka_od splavu jo je vtipny nekam dojet a nadavat na ostatni,ze nesedi doma na zadku.![]()
Lilly_Ku ale o těch já se nebavím. roušky tam, kde jsou nutné, beru jako samozřejmost. homeoffice tam, kde je nařízená, taky. to není nic k chlubení se.
mluvím o lidech, kteří dodržují všechno, a ještě něco navíc, a současně ostatní poučují, že toho dodržují málo, a sebe dávají jako příklad, v podstatě se chlubí tím, co oni všechno nedělají. sami sebe postavili na piedestal covid vzoru.
vidím, jak na diskuzích těchto lidí, kteří všem ukazují, jak oni všechno dodržují, prudce ubylo. nejlepší byli ti, kteří psali ve stylu "kdo to pár týdnů nevydrží, je sobec" a současně jedním dechem dodali, že oni byli jen u kamarádky kadeřnice, naprosto bezpečně samozřejmě.
a tak mě zajímá, jestli je už přestalo bavit se dávat za příklad, nebo už to prostě nevydrželi.
Lilly_Ku naprosty souhlas.
viktorka_od splavu viktorka_od splavujo, to chtěli sousedi po mně, ti už tedy nevydrželi, jezdí k nim děti a vnuci, roušky už nenosí ani zahradě, ani doma, a protože začalo mrznout, tak zjistili, že přece jen asi nebude úplně nejlepší nápad se s tou rodinou setkávat na zahradě a setkávají se doma.
a takhle nějak jsem to myslela, kolik lidí zjistilo, že se to nedá, být takhle dokonalej skoro rok, a kolik ještě drží.
Jiná Realita Já nevím, kdo co píše do diskuzí. Natož jak který diskutující žije.
Ale lidi, co se striktně izolují atd i nad rámec nařízení, znám.
#Možná to někomu udělá radost, ale já už od jara chodím sem www.window-swap.com některý okna jsou strašně zajímavý, na mobilu to tak nevyzní, nechávám si to na noťas. Si tak v duchu vždycky říkám, co je krásnejch míst na světě a že je dobře, když má někdo na zahradě clívie, palmy, hamaku a do všeho toho cvrdliká ptáček. Nebo okna z Ukrajiny, pohled na zasněžené borovice.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY