continuity vzdyt jo, myslim ze se to neprosadi, nikdo si nelajzne delat to jinak nez dle ,,navodu na pouziti, jak zni v clanku. Teoreticky to ma zduvodnene pekne. Ale myslim ze to muze uklidnit ty co stihnou/stihli aspon tu prvni davku, ze velky kus prace se uz v tele deje i po ni...
Koronavirus
mirajo uvidime jak to dopadne v Britanii kde to zkousi
mnum jo tak to plyne i ze studie, že ty protilátky a těžké stavy už se projeví po pár týdnech. Akorát nikdo neví, na jak dlouho bez té posilující dávky. Třeba v tom promorenem prostředí by to stačilo očkovat jednou, ale lajznes si to u babičky?![]()
Mě dnes mírně znepokojila informace od mé kamarádky, zdravotní sestry, která má 14 dní po první dávce vakcíny pozitivní test.
To se může klidně stát, první dávka tě nespasí... možná někoho, ale rozhodně ne každýho. Akorát by měli mít lehčí průběh. Nebo už ten koronáč měla při první dávce!
A zrovna mi říkala očkovací sestra, že měli pár případů kdy dotyčnej ho měl při očkování rovnou (aniž by o tom věděl samozřejmě), no navočkovali ho a nic se nikomu nestalo. Jen prej takovýho sledujou, spíš čistě z odbornýho zájmu, než že by se báli že nepřežije ![]()
continuity to prave rikam, ze si to nikdo nelajzne. Jen ze je to taky hezka teorie: dosanes 1. davku, neco se zacne s imunitou dit, pak jsi dale vystaveny virum a ty stimuluji imunitu, nebo covid prodelas s lehkym prubehem a pak treba za 3 mesice ( az budou dostupne vetsi mnizstvi vakcin) se doockujes a to tu imunitni odpoved jen potvrdi. Ale jak pises v prvni odpovedi, neni na to studie, zda by to opravdu fungovalo takto, tak zustaneme jen u teorie ![]()
Tak mému muži jeho doktor nabídl očkování, ale zároveň ho upozornil, že ta léčba, kterou dostává, snižije účinnost vakcíny tak o 50%. Má cenu se vůbec očkovat?
Bledule asi bych i tak o očkování stála.. Ale já jsem houby odborník.
Bledule jo, protože ta léčba mu snižuje imunitu. Pro něj je covid ještě větší riziko, takže cokoliv pomůže je alespoň trochu lepší než nic.
Jak se mu vlastně daří?
continuity Daří se mu dobře, nadává, že moc přibral.
Jinak dostává biologickou léčbu a podle výsledků CT a krve to vypadá zatím na úplnou regresi. Ještě uvidíme, co řekne kostní dřeň.
Bledule tak to jsou dobré zprávy. Držím palce.
podle vyjádření výrobců vakcíny, pokud mezitím nezměnili názor, které jsem četla, byli zásadně proti tomu očkovat jen jednou dávkou (nebo očkovat podruhé jiným druhem, to se taky navrhovalo), protože se to netestovalo. všechno ostatní jsou jen různé názory různých větších či menších odborníků, ale prostě to nikdo nezkoušel, jsou to jen názory.
to, že nějaké státy dělají změny proti původním doporučením, je možné, ale těžko říct, jestli správné a vhodné následování.
protože především UK je celkem v háji a neví, jak to vylepšit, takže navrhují věci jako jedna dávka, dvě různé vakcíny a nově tedy asi prodloužení intervalu, ale všechno je to podle mě ne kvůli lepším výsledkům takového postupu, ale proto, že je málo vakcín, a potřebují očkovat jakkoli čímkoli co nejvíc lidí.
Jiná Realita Ono se to samozřejmě zkoumalo, ale jenom s tou druhou vakcinací (je to teda miniaturní vzorek)
Prosím, nevíte kde v Praze je aktuálně k dostání Isoprinosine? Rodiče dostali recept, ale v jejich okolí nikde není.
MPLee byla tu rada vyhledat pres Dr.Max, maji tam snad dostupnost
711990 To se mi právě nedaří, hodí mě to vždycky jen na stránku poradny, kde se lidi v říjnu ptali, jestli je dostupný ![]()
MPLee telefonicky - oni zjistěj, na který pobočce ho maj a i ti ho tam zarezervují
U nas uz nestaci rousky,od pondelka musime mit FFP2,a lokdown chteji az do velikonoc.![]()
to je zivot,fakt.....
Jiná Realita to byla reakce na to, zda posunutí termínu nebude naaaahodou kvůli nedostatku vakcín, tak jen info, že k tomu dochází i jinde a možná z jiných důvodů.... vyjadřovat se k tomu, zda je to ok a bezpečné mi nepřísluší a ani to nedělám...
U nas uz nestaci rousky,od pondelka musime mit FFP2,a lokdown chteji az do velikonoc.
to je zivot,fakt.....
Myslis asi v praci, ano? takhle to ma moje fyzioterapeutka, a teda cely den to nezvlada, vetsinou si FFP2 bere k tem nejvice rizikovym pacientum. Ale nove musim mit rousku i ja.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY