Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 16:42

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babis-a-blatny-neockuji-prednostne-potrebne

Proč asi nejsou dostupné informace o počtu naočkovaných? Nezávidím, ale cesta, jak dostat z krize nemocnice a návštěvy k seniorům, to teda určitě není. 

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 17:00

Ajajaj pan rektor. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 17:06

A666 ne v praci,na nakup k doktoru ,mhd(bavorsko)

Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 17:10

Zarinya Mně jsou většinou respirátory mnohem pohodlnější než roušky. Ale lezou víc do peněz.

Jeden balík roušek asi celý vyhodíme, protože jsou hrozně škrábavé. Včera jsem v lékárně pobavila magistru, že jsem si zkoušela roušku (jen v ruce tedy) a pak teprve jich koupila větší množství.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 17:31

continuity Tak on se na UK těší vůbec všeobecné oblibě

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:04

Sweet Potato tady se daji pekne jednorazove rousky za slusnou cenu koupit i v norme.....takze je treba pritvrdit!Vcera v lekarne jeden kus ffp2 5euro.....vic snizuje cenu,ale pod tri euro za kus se dostat neda.Tak jsem fakt nasr...,ze to bude povinne.Dnes u lidlu cedule,ze bez masky uz nesmis ani na parkoviste,za chvili v nich asi budeme muset i spat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:04

Sweet Potato já mám nějaký problém s těmi umělými materiály. V respirátoru se mi sice mnohem líp dýchá, ale hrozně mě svědí obličej, hodinu nebo dvě se to teda dá vydržet. Jednorázová rouška je lepší, ale nejvíc mi vyhovuje bavlněná rouška. Manžel dostal na jaře nějaké jednorázové roušky a těm hrozně praskaly ty gumičky.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:12

continuity dobře, vědecká rada, moc dobře!

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:14

Evaeva mě z respirátoru i z roušky pálí rty a jazyk. Občas se neubráním a dýchám v tom s otevřenou pusou, jak mi ten drát tiskne nos, a pak je to nepříjemnější. A to jsem v tom max. hodinu, většinou míň.

Offline Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:15

Zarinya zajimalo by me, jak to je osetrene. Tech respiratoru je dost pro vsechny, co je potrebuji? Jsou vsude dobre dostupne, aby kazdy mohl mit dostatek pro sve potreby. Necekam, ze to je jako zakaz rousek na jare tady, kdyz rousky nikde nebyly, ale to se dalo obejit satkem, latkovou rouskou, coz u respiratoru nejde. Ja si totiz nejak nedokazu predstavit jit koupit to mnozstvi, co bych i jako zena na materske potrebovala, kdyz se stavim cestou z prochazky pro pecivo a muz chodi kazdy den do prace. Ja na tech deset minut v nasem prazdnem tescu expres nosim latkovou rousku, s necim lepsim chodim jen k lekarum. 

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:19

Zarinya možná se ptám blbě, ale z Čech si to objednat nemůžeš? Třeba tady

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:23

Zuzuli nevim,v radiu tvrdi ze je jich dost.

Zdr.pojistovna bude rozesilat rizikove skupine a starsim lidem kupony a dostanou je v lekarne zdarma,ale muz tam dnes volal tak mu pani rekla,ze nestihaji,a kazdy by to mel dostat do konce ledna a do ty doby si je musi koupit kazdy pekne za svoje.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:25

Kokoska to nevim jestli mi poslou do nemecka.My tu deset kusu mame,davali lidem od sedesati let od prosince 3 zdarma v lekarne,ale me jde o ten princip,ze se to proste a jednoduse naridi a nechapu proc najednou rousky nestaci.

Offline Kokoska
35138 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:31

Zarinya tak asi je to přece jen o něco účinnější, mně se zdá, že mi to líp sedí na obličeji a taky "moje rouška chrání tebe", kdežto respirátor by měl chránit nejen druhé, ale i nositele.

Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:42

Zarinya A jak to zaříděj? A budou vymáhat? Tady ksou furt lidi, pro které jsou i jednorázové těžko dosažitelné. 

Offline rozarka
4225 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:42

Nevím, jak v Praze, ale u nás ve městě chodí tolik lidi bez čehokoliv,že je jedno, jestli si nevezmou respirator, nebo roušku. Nosí se v MHD, nebo v obchodech, ale třeba na zastávce jen někdo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:44

Sweet Potato co jak zaridi?

no v clancich se to kritizuje opravdu dost,kvuli cene,ale tim to asi taky skonci.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 18:48

Sweet Potato tady uz nekolikrat byla armada policajtu vyhnana do terenu kontrolovat jestli lidi nosi rousky tak holt ted budou kontrolovat jesli nosime ffp2

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 13. ledna 2021 19:06

Zarinya To je mazec, manžel říkal, že už jim volali němečtí kolegové, jestli jim u nás nemůžou nějak levně sehnat, že prý u nich (nevím přesně v které části) totálně vyprodáno.