Optimisto.
Koronavirus
Myslíš Velikonoce 2022?
Co vede vzdělaný lidi k tomu, aby postovali takovýhle věci??

bram zajímavý, jak je anatomicky ztvárněný to "vleze nosem, vyleze uchem"
V praci nam skoncil cruise meeting kde se mimo jine probiralo ockovani, momentalne je v Kanade schvalena Moderna a Pfizer, behem jara snad pribyde AstraZenecca a Johnson, kdyz to schvali, tak by cela BC (Kanada?) mela byt naockovana do zari nejpozdeji, s extra vakcinami, co nejsou jeste schvalene mozna do konce Cervna. To nevim, jestli je realne teda.
Vcera v BC 446 pripadu. 11 ledna bylo naockovanych 62.294 lidi. (80% vakciny co je ted v provincii), do konce unora by jich melo byt celkem pres 400k. Pisou ze:
By the end of March, B.C. expects to receive 792,000 vaccinations in total — and approximately 243,000 people will have received two doses.
Navysili ten pocet dni mezi prvni a druhou davkou na 35 dni, aby se prvni davka dostala do kominut s velkym prenosem (nektere FN rezervace ted maji veliky narust).
Pisou taky ze snad unor brezen vyroluji plan na to kdy a jak se budou casove ockovat obcane 20-60. Zatim jsou to ohrozene skupiny nad 80 let, vsichni v domovech duchodcu vcetne zamestnancu, LDN, JIP, ARO, paramedici, doktori atd. Veznice, homeless, psychiatrie, bezni doktori (obdvodaci a kliniky).
Je docela zajimavy sledovat jak to kde delaji.
No, my jsme tak od podzimu připravený na to, že normálnější život nebud dřív než kolem Velikonoc
zalezi co je normalnejsi, ja bych cestovala az bych... moc moc. To me stve nejvic. A to si jeste pockam, Amici jsou s ockovanim pozadu, kdyby chteli dodrzet vancinaci podle planu do zari, musili by ockovat tempem skoro milion obyvatel denne. Ufff.
zalezi co je normalnejsi, ja bych cestovala az bych... moc moc. To me stve nejvic. A to si jeste pockam, Amici jsou s ockovanim pozadu, kdyby chteli dodrzet vancinaci podle planu do zari, musili by ockovat tempem skoro milion obyvatel denne. Ufff.
normalnějším myslím alespoň konec lockdownu.....
A666 to snad jo. Me stve ta nemoznost pohybu I treba jen po provinci. Grrr. Tak snad to klapne!
Polský minister zdravotníctva včera ma tlačovke tvrdil, že im do Poľska dorazila česká mutácia covid 19. ![]()
Zarinya tady je ale cesko:(nebo pripadne valassko.nam do obchodu chodi oni romsti spoluobcane bez,ale u nich je to...ja nevim,ne neznalost,spis jako nepochopeni toho narizeni,nevidi potrebu to nosit,neni to od nich poza,kterou by davali neco najevo. A pak jisti majoritni tentononc,kteri tim davaji najevo,ze nejsou ovce/jsou cool.
Ja to teď nemyslím nijak zle, ale fakt romští spoluobčané nechápou, ze mají mít do krámu roušku? Troufám si říct, že chápu i podstatě složitější věci. U nás v Tescu co mam na trase domov práce jsou teda k vidění různé sociální skupiny, ale bez rousky nikdy nikdo. Všichni to dodržují.
No já nevím, flegr povídal, že opatření má být ještě, ještě, ještě přísnější a kdo je poruší, měl by za trest kopat hroby. Máte být rádi, že vás v tom Německu tak chrání, my už jsme ztraceni. ![]()
Kora Souhlasím. Dokonce to velmi řeší, mám v bytě romské podnájemníky (s dost širokou rodinou) a kdykoli se s nimi potkám, vždycky mají roušku, dokonce i když situace nebyla tak vyhrocená, jako teď. A to bez ohledu na to, že věří různým konspiračním teoriím (a protože věří i mně, pořád se mě vyptávají, co si o tom všem myslím).
0zero7 To je pravda, v Japonsku je teď aféra (ještě se neočkuje), že se nechali naočkovat čtyři majitelé (a jejich rodiny) nějakých velkých firem, ruskou vakcínou, tajně doveznou na nějaké soukromé klinice. Jinak v Japonsku se začne očkovat asi koncem února, zřejmě Pfizer, protože je jediný, který prováděl studii přímo v Japonsku, potažmo na Aisatech, oni se totiž domnívají, že mají jinou DNA. Na všechny vakcíny požadují studie přímo v JP. A taky vyrábí vlastní, tuším Univerzita v Osace.
Celkově jsou ale v Japonsku takové rozporuplné pocity, oni jsou vůči vakcínam (hlavně ze Západu) trochu ostražití, z historických důvodů. Po válce Japonce nutili do očkování i násilím, dostávali plné dávky jako za západě, ale s jejich konstitucí, navíc zmasakrovaní po válce to nebylo úplně ono, byly tam nějaké problémy i nějací mrtví, přesně tu historii neznám, musela bych to dohledat.
Ted v radiu-od pondeli povinne v bavorsku ffp2,ale kdo ji nebude mit tak nezaplati pokutu,pry budou kontroly az od 25.1.![]()
Kora mne proste neprijde,ze by bez ni nechodili schvalne.bud zadnou nemaji,protoze na ni nemaji(proc,to je zas jina otazka),nebo nevim,ale na rozdil od "bilych" pozeru,kteri tim ocividne davaji neco najevo,ji romove z meho podlehu proste "jen nenosi".blbe se to vysvetluje,ale zatimco majoritni osoba vetsinou vystupuje tak,ze te absence rousky u ni nastve,tak u minoritni nad tim vetsinou(taky oplyvaji procentem arogantnich jedincu)radsi mavnes rukou,protoze nevystupuje stylem " nemam rousku,no a co",pripadne stylem "kdo rousku ma,je ovce".a kdyz jim reknes,tak se pokusi to nejak vylepsit,napriklad si daji na nos tricko.
Podle blatneho prijde do konce brezna 1.5milionu davek...zajimalo by me,jestli tohle tempo bude zachovano,a jestli za druhy kvartal prijde zase 1.5milionu. Takhle by do zacatku prazdnin naockovali sotva tu rizikovou cast a zdravotniky.a pritom stale vytahuji ty uvahy,jak normalni zivot jen s ockovanim...
Sedím teď na HO ve stejné místnosti s dítkem, který má zrovna online výuku. A nějak se dostali k jarním prázdninám. A mi začal hlodat červíček, jestli by ty prázdniny nemohli zrušit. Vždyť se stejně nikam nesmí a ve výuce mají určitě co dohánět. ![]()
brrr hlodat můžeš, ale už řekli, že nezruší.
Když vidím, co umí moje mladší, oproti tomu, co uměla tou dobou jeji ségra, tak je to na opakování ročníku. Úplně beze srandy.
Jiná Realita Já teď v rádiu chytla rozhovor s nějakým koordinátorem očkování a ten říkal, že rozvolňovat bychom měli začít, až se proočkují zdravotníci a nejohroženější senioři a nemocní, což čítá cca dva a půl milionu lidí...přesně jak říkáš. :-/
brrr Já si to říkala už u podzimních prázdnin...dobrý by bylo, kdyby teda nezrušili, ale učitelé pracovali s těmi slabšími ve třídě. Dneska jsem poslouchala online syna a mám pocit, že ty rozdíly už tam začínají být dost cítit....
continuity mne to taky tak prijde. Dite je velmi inteligentni, vse ma levou zadni, ale mam pocit, ze se vubec neposouva, prestoze maji denne 4 hodiny. Jako novou latku delaji, ale je to uplne jine tempo nez ve skole.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY