Ounz zajimavy, mne se nehromadi... jediny sacky ktery by se mi teoreticky mohly hromadit, kdybych je na schovavala, jsou od peciva, coz ty asi nekupujes:-) igelitky doma snad zadny nemame
Co jste si dnes koupili/y?
viktorka_od U nas są za tašky neplatí, aspoň nie v obchodoch s oblečením ale aj tak si väčšinou tašku neberiem a predavačky sa dosť divia. Ale ja si kupujem v obchodoch s oblečením len drobnosti zvyšok eshop.
Niektoré eshopy by sa tiež mohli spamätať. Take Mango. Krabica v sáčku, v krabici ďalší sáčok a sáčkova výplň a v ňom oblečenie v sáčkoch.
Keď objednávam knihy z jedného eshopu tak to balia do kartónov z použitých krabíc, vyzerá to síce škaredo ale tak aspoň neplytvaju.
Čo mi vadí je množstvo sáčkov použitých na zeleninu a ovocie. Tak väčšina zeleniny sa dá vziať bez sáčku. U ovocia je to zložitejšie ale takisto sa dá väčšina nakúpiť bez sáčku. Ale teraz je akási móda na balenie zeleniny jednotlivo. Včera som videla v Lidli bio cuketu v plastovej vaničke a to celé bolo ešte v plastovom obale. Na čo je to prosím dobré? To isté biomrkva. Vanička a plastový obal na tom. Hrozno balené v sáčkoch si ľudia balia do ďalších sáčkov.
Ja som si teda kúpila tie Eko bio sacky a používam práve na veci ktoré sa nedajú bez sáčku vziať.
Mňa by zaujímalo čo používate na prechádzke so psom. To je tiež hrozná spotreba a ja sa snažím použiť jeden pre oboch ale nie vždy to ide, niekedy je ten odpad tak malý že mi je až škoda ho baliť do sáčku no ale zbieram poctivo. Používam to čo sa vyskytne doma alebo kupujem rozložiteľné sacky na exkrementy, . Nenapadá ma nič čím to nahradiť.
paktofonika si prave taky igelitku v 99% neberu a furt jsou obchody kde se neplati. ted posledne jsem dostala na lasocky hezkou malou papirovou tasku a ulozila jsem v ni jedny zimni boty k letnimu spanku:-) baleni vseho je des, to souhlasim, kupovala jsem vzdycky svazkovou mrkev a ted posledne jsem zjistila ze cely ten svazek vcetne nati je zataveny v mega igelitovym pytli
mango jj, i to outletovy, desny, tim bordelem naplnim tu krabici ve ktere to prislo
paktofonika ano Mango je v tomhle na pěst.
Vietnamska vecerka naproti ma kazdou jednu papriku zabalenou v ig. folii
barbucha a byla jste tam teď? je to nový zákon od nového roku. myslím.
Od novýho roku dvakrát. Ale jak říkám, v 99% dávaj papírový.
Mně to zpoplatnění přijde směšný. Vždyť ať ty igelitky zrušej úplně! I když přece máme tříděnej odpad - tak není problém vyhodit tu tašku s ostatním plastem... Navíc co ty stovky pytlíků a rukavic u pečiva?! To jsou kilometry materiálu každej den, a rozhodně se neupotřeběj jinak, vždycky se to vyhodí - na rozdíl od větších, který se dají použít třeba i víckrát!
Na normální nákup používám svoje trvanlivý tašky, pro psí účely máme pytlíky papírový... ale holt na právě zakoupený oblečení většinou potřebuju tašku novou. To mi přijde celkem pochopitelný, nevidím důvod z toho dělat nějakej nadbytečnej luxus nebo zákazníkovu rozmazlenost (zasluhující pokutu).
viktorka_od splavu ale jo kupuju a právě schovávam a hromaděj. Ale já to použiju opakovaně. Jen sem chtella říct, že se hromaděj i když si člověk snaží dávat pozor, tim jak nevyhazuju to vidim. A že pak ty lidi co to rovnou metaj do koše možná nemaj představu kolik toho je
barbucha Aké papierové pytliky na psie účely?
Ounz aha, mi prijdou tak tenoucky ze uz se na nic jinyho nehodi, vyhazuju cary:-) ale ja kupuju celej chleba+20 rohliku:-) ne rohliky po jednom
barbucha ale třídění odpadu přece není všespásné, to je až ta poslední možnost
Na odpadkovejch koších visej složený papírový pytlíky, z hnědýho silnějšího papíru, vevnitř je ještě taková kartonová "lopatička". Máme je na každým rohu, můžeš si utrhnout dle potřeby nebo si jich vzít pár do zásoby, jdeš-li dál mimo civilizaci...
viktorka_od splavu tak já mám asi štěstí na silnější sáčky. Fakt vydržej.
OK, znova opakuju že nejsem proti úplnýmu zrušení igelitek ![]()
barbucha No tie som v Prahe videla a používala je to fajn , u nas niesú ani koše nieto ešte papierové pytliky
Naše mesto je veľmi undogfriendly
Já jsem igelitky odmítala i když byly zadáčo, zato jsem byla několikrát svědkem jak nakupující buranská famílie shrábla v Tescu těch tašek dvacet, se táto můžou hodit, protože jsou zadarmo. Ad dělání reklamy brandovanou igelitkou, to nebuďte srandovní, procento držitelů marketingově použitelných zcela určitě není dvojciferný![]()
Mně teda vadí i papírový tašky model Sephora, taška objem 50 litrů a v ní krém 30ml a 2 vzorky![]()
Mutziputzi no to je ideální případ, kdy si člověk tu tašku fakt vzít nemusí.
Ounz A faktem je, jak psala Jiná Realita , pokladní to obvykle překvapí, že jí někdo nechce
Mutziputzi jj, to je fakt. Člověk si skoro připadal provinile, když ten jeden kremik coal do kabelky ![]()
Mutziputzi A to člověk musí sakra rychle vychrlit, že tu tašku na krém nechce.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články