Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:18

k těm igelitkám - naše firma z podstaty věci musí produkty balit do hodně pytlíků. zjistili jsme, že ročně mineme několik set (!!!) kilo jen těch malých pytlíků.

nebuďte na ten zákon naštvaní.

je to sice nepříjemný a je hloupý, když se k nákupu za hodně peněz ještě prodává taška. ale málokdo z vás má asi představu, jaké neskutečné množství jen malých sáčků se denně vyhodí, jen tak. natož tašek.

od zpoplatnění igelitových tašek jejich poptávka klesla, lidi si začali víc nosit vlastní, už jich tolik neobjednávám. mělo to prostě kýžený efekt.

momentálně se snažíme vymyslet, jak nahradit aspoň část těch malých igeliťáků papírovými sáčky, ale není to snadné, protože to zdržuje provoz při velkém návalu a zabírají nesrovnatleně víc místa ve skladu a jiné problémy. ale z toho množství jsem prostě zůstala v šoku a něco s tím udělat musím. 

bohužel nemůžu vysvětlovat zákazníkům, kteří chtějí každý s odpuštěním prd do deseti sáčků, aby to nedělali. asi by to neocenili. i když mě jazyk svrbí často.

edit: aneb já bych neměla nic ani proti tomu, když se uvažovalo, že by zpoplatnil úplně každý pytlík. chronické plýtvače by to opravdu odradilo.

Offline viktorka_od splavu
49275 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:19

Samantha já se spíš docela často divím, když mi nabízejí na oblečení igelitové sáčky, tak jako starostlivě - já vám to dám do pytlíku ať to nemáte špinavý (tričko/ponožky/pyžamo v tescu, lidlu aj kde to jede na pásu s mrkví apod), to fakt lidi to koupený rovnou nosí a nevyperou?

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:22

LadyMary 

Já se právě bála, že bych je v prodejně už nenašla. Teď se zas bojím, že mi nebudou sedět 

Dobrý boty! 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:26

i když, já mám na taškovou problematiku asi opět nějak jiné názory než ostatní, protože jsem i před zpoplatněním tašky výslovně nechtěla, často se mi stávalo, že prodavačky z toho byly paf. (nejvíc paf ale byly prodavačky myslím v douglasu, kde jsem odmítla nějaké dárky, s tím, že pro ně nemám žádné využití, a ony, že to se jim ještě nikdy nestalo  a prohlížely si mě jako raritní exponát).

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:27

Jiná Realita 

Nevím co balíte - já mluvím o hadrech  A tam není žádnej problém je dát do papírový tašky, na igelitku jim sere pes!

Ale fakt bych požadovala, když už, aby mi tu igelitku prodali zásadně bez loga! Jako umístění reklamy přece stojí jinak dost peněz, toho zadavatele, ne?! Tak já jim dám pětikorunu, ale kolik mi oni zaplatěj za nošení tý tašky?! 

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:28

viktorka_od splavu 

No to asi ne, ale kdo by chtěl přinést domů novou věc a hned třeba politou kefírem, který se ti může v tašce rozdělat.

Ale nedávno jsem třeba nesla v ruce před půlku obchoďáku v ruce podprsenku (novou ) , neb neměli nic než velkou igelitovou tašku a já měla ve své obsazeno jídlem.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:30

barbucha my máme i bez loga  kdyby někdo nějak zásadně chtěl, ale zatím to nikomu asi nevadilo.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:30

edit: double.

Offline barbucha blogger
35802 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:36

Jiná Realita 

Tak to bych byla první 

Ale mám pocit, že jsme tady zase papežštější než papež. Nebo je to takovej vejvar pro naše obchodníky... Protože si fakt nevzpomínám, že bych v tom Švédsku někdy musela za tašku platit. A to tam samozřejmě procourám mnohem víc kšeftů než tady. Jo, většinou tam dávaj papírový, ale i igelitky maj, v takovým háemku určitě...

Offline viktorka_od splavu
49275 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:36

Samantha kdyby se mi v tašce rozmatlal rozbitej jogurt nebo kefír tak pytlík beztak nepomůže:-)) ale já fakt všecko peru a ty drobný věci cpu do kabelky (spíš kabely na menší nákup teda:P Jiná Realita jo, taky odmítám, i zeleninu si beru většinou bez sáčků (dvě papriky, kedlubnu apod), ale třeba pečivo ne ani nechci do papírových, páč v nich vysychá. kdyby byly placený,tak je holt zaplatím, nebo si budu nosit v kabelce vlastní roličku sáčků stejně jako nosím látkové tašky na nákup:D vzpomínám ještě když v tescu dávali ke každýmu nákupu hromadu takových těch malých igelitek, třeba pět každýmu, to bylo opravdu úchylný. a o objednávce z itesco jsem tu už párkrát psala ovšem teď to směřuje k druhýmu extrému

barbucha žejo? vzala bych to zápočtem - ty mně 5 kč za reklamu já tobě 5 kč za kabelu:P

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 21:53

barbucha a byla jste tam teď? je to nový zákon od nového roku. myslím.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:09

je zbytečné vinit obchody z neúcty k zákazníkům, pokud něco musí dělat... spotřeba plastových tašek je obrovská, takže každé snížení se počítá... papírové jsou samozřejmě lepší, ale řekla bych, že asi i dražší, takže se nedivím, že do toho obchody nejsou...  no a tou reklamou, to je už staré a otřepané - není povinné si od nich tašku vzít :-) 

Offline Lilly_Ku
4527 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:16

Jiná Realita u nas uz v zadnym obchodu nejsou tasky zadarmo, ani v tom haemku...

Edit: ja tez tasky az na vyjimky neberu, nosim mestskej batoh a v nem latkovou tasku na nakup.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:26

Ja si koupeny veci vzdycky dam do plateny tasky. Dneska jsem si ale kupovala bilou kosili a na tu jsem si vzala radsi tasku za petikorunu, protoze nikdy nevim, co mi v ty cerny platence mohlo neviditelne ukapnout :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:28

Jiná Realita v Nemecku uz je to minimalne rok,ze se plati za tasky asi tak v 95%kramu.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 04. dubna 2018 22:57

placení za pytlíky mi přijde naprosto v pořádku, žádala bych za ně klidně i víc. Nebo je zakázala úplně, vždyť je to šílený, jednou se v tom igelitu utopíme

Offline Pinot Noir
29859 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 07:48

Potrefenáhusa Souhlasím. Docela čumím, co se tu zas rozjelo. A myslím, že výroba papírových tašek moc ekologická taky není, nahrazením igelitu papírem si taky nepomůžeme. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 07:56
Offline Ounz
20527 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 07:57

Potrefenáhusa taky souhlasím. Já se ohledně sáčků a tašek snažim bejt racionální a stejně se mi to doma hromadí..

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. dubna 2018 08:02

Placení za igelitový tašky a pytlíky velmi vítám! A že ve Švédsku se neplatí, co je to za argument