k těm igelitkám - naše firma z podstaty věci musí produkty balit do hodně pytlíků. zjistili jsme, že ročně mineme několik set (!!!) kilo jen těch malých pytlíků.
nebuďte na ten zákon naštvaní.
je to sice nepříjemný a je hloupý, když se k nákupu za hodně peněz ještě prodává taška. ale málokdo z vás má asi představu, jaké neskutečné množství jen malých sáčků se denně vyhodí, jen tak. natož tašek.
od zpoplatnění igelitových tašek jejich poptávka klesla, lidi si začali víc nosit vlastní, už jich tolik neobjednávám. mělo to prostě kýžený efekt.
momentálně se snažíme vymyslet, jak nahradit aspoň část těch malých igeliťáků papírovými sáčky, ale není to snadné, protože to zdržuje provoz při velkém návalu a zabírají nesrovnatleně víc místa ve skladu a jiné problémy. ale z toho množství jsem prostě zůstala v šoku a něco s tím udělat musím.
bohužel nemůžu vysvětlovat zákazníkům, kteří chtějí každý s odpuštěním prd do deseti sáčků, aby to nedělali. asi by to neocenili. i když mě jazyk svrbí často.
edit: aneb já bych neměla nic ani proti tomu, když se uvažovalo, že by zpoplatnil úplně každý pytlík. chronické plýtvače by to opravdu odradilo.