RoSa tak to se musim kouknout, ale teď ji mám loženou na pečícím kameni a vypadá, že na něm sedí, fugu nevidim..hele je to made in america, já bych tomu věřila..
edit: dno..

RoSa tak to se musim kouknout, ale teď ji mám loženou na pečícím kameni a vypadá, že na něm sedí, fugu nevidim..hele je to made in america, já bych tomu věřila..
edit: dno..

Ounz super nákup ![]()
nolita děkuju ![]()
barbucha Hele, už jsi někdy podávala připomínky proti prodeji obecního majetku? Docela boj a to jsme civilizačně o dost jinde. Nechci to tu plevelit, je to OT, ale svýho času býval dost známý dokument "Darwinova noční můra" o nasazení okouna nilského do Viktoriina jezera, se všemi důsledky pro okolí. Dají se najít i praktiky kradení pozemků právě pro pěstování kakaa, stačí zadat tanzanie+hladomor.
Ounz díky za fotky, je fakt nádherná! ![]()
ono stačí s ní trochu "pohoupat" na rovné ploše - stlačit diagonálně rohy a pak protilehlé strany tlakem rukou zároveň... je slyšet cvakání /pokud teda nesedí/
KapkaMM no zrovna tohle je docela zajímavý ot..
RoSa ne tak to sem nic takovýho neslyšela, přijde mi, že sedí jako ..no prdel na hrnec, no
Samantha Zemi nevim, vim, ze cokolad bylo letos pres 2500. Mozna to zjistime na vyhlaseni. Samozrejme ja nejlepsi nejsem, to Misa, ja jen tak solicham :-D
mě docela baví to přesvědčení, že evropská civilizace je nějak mentálně dál než křováci v africe.
při vědomí, že sousedé spokojeně za naprostý pakatel (za něco na úrovni skleněných korálků) prodávají rovná pole na stavbu supermarketů ve vlastnictví zahraničních boháčů a brečí u toho štěstím, protože "máňo, pojedeme na dovolenou!".
kdo asi prodává luxusní černozem kolem prahy, bratislavy, olomouce, brna, na logistická centra? češi a slováci, nedělát o za ně nikdo cizí. brání tomu snad někdo? jak to vypadalo, když pár lidí nechtělo dát půdu u nošovic.
česko má do civilizovanosti hrubě daleko, a v evropě jako takové to nebude moc jiné (možná švýcaři by mohli být civilizovanější).
barbucha Takový byl drsnější vtip, že se ptá redaktor nějakého odborníka na africké země, co je příčinou těch hladomorů a jak by se tomu dalo odpomoct. Odborník se zamyslí a pak říká "Možná by pomohlo, kdyby zaseli".
Kdy Evropa žádala o potravinovou pomoc? Někdy za války?
Jestli majitel prodá svoji půdu, je to jeho věc - ty ho kvůli tomu živit nebudeš.
Jo, to je podobný jako když Kohn lamentuje, jakej je chudák, spíná ruce k nebesům a vyčítá pánubohu, že ještě nikdy nevyhrál v loterii. I ozve se z nebes hlas: Já bych jim, Kohn, rád pomoh, ale zkusej si prosimich nejdřív vsadit!
Tak trochu ze života, obojí...
barbucha reaguji třeba na KapkaMM , která psala "jsme civilizačně někde jinde". ano, produkujeme mnohem víc odpadu, víc toho sežereme a máme víc aut, hader, ledniček a mobilů, ale že by to bylo civilizačně v tom pozitivním slova smyslu, který měla nepochybně na mysli, o tom bych si dovolila polemizovat - jinak, mimo to, jsme úplně stejní, necháme se balamutit těmi "diktárory" úplně stejně a úplně stejně hloupě se necháváme zbavit půdy.
edit: a to máme kolem sebe hromady lidí, kteří varují a vysvětlují, všichni umí číst a psát a každý druhý ma vysokou školu.
Jiná Realita Máš naprostou pravdu. A když na té ornici nevyroste sklad, tak se zaseje řepka na biopalivo a my si necháme dovézt jídlo odjinud. Pak se můžem zbláznit, že tvrdneme v kolanách s kamiony a dýcháme svinstvo. Jenže přecejen vidím rozdíl. Já se mohu díky civilizačním výdobytkům alespoň trochu víc bránit. Proto jsem zmínila ty připomínky k záměru obce o prodeji majetku. Zrovna teď jsme psali připomínky k záměru naší městské části. Já prostě mám výhodu, že umím psát, můžu se podívat podívat do katastru, na internetu najdu zákony, judikatury, novináře to může zajímat a především tu máme nějaké soudy. Je to na roky, ale možnosti tu jsou. V Africe tuhle možnost běžný obyvatel nemá.
barbucha Takový byl drsnější vtip, že se ptá redaktor nějakého odborníka na africké země, co je příčinou těch hladomorů a jak by se tomu dalo odpomoct. Odborník se zamyslí a pak říká "Možná by pomohlo, kdyby zaseli".
Nevím, jak a na koho byl vtip mířen, asi jsem nepochopila souvislost...
Ale k tomu osetí, resp. kultivaci půdy - v utečenckých táborech, kde žijí už léta tisíce afrických obyvatelů, nesmí nikdy v místě tábora (a když říkám tábor, myslím samozřejmě kilometry území) jakkoli obdělávat půdu. To jim nařídily zajišťovací organizace (místní, ale s podporou celosvětových). Vysvětlení ? Aby příslušnou zemi neosídlili natrvalo... Dobrý paradox. A ani mi to nepřijde vtipné.
Samantha Šlo spíš o to, že obyvatelé některých oblastí by se měli naučit využívat vlastní půdu a možnosti a tím zlepšit alespoň trochu svoje životní podmínky vlastními silami. O uprchlících to nebylo, navíc v tom je hodně nadsázky i černý humor, ale jen samotná materiální humanitární pomoc není řešením.
Sako a dva svetry. Ve slevě (brousila sem si na to zuby už před tím, slevy mě překvapily)

Ounz A košeľa je kde? :D
paktofonika já tam už nedošla, nějak už sem nemohla vystát turisty dneska, zkusim to někdy dopoledne, až bude čas ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.