Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. července 2018 16:52

RoSa tak to se musim kouknout, ale teď ji mám loženou na pečícím kameni a vypadá, že na něm sedí, fugu nevidim..hele je to made in america, já bych tomu věřila..

edit: dno..

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 09. července 2018 16:53

Ounz super nákup 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. července 2018 16:53

nolita děkuju 

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 09. července 2018 17:02

barbucha Hele, už jsi někdy podávala připomínky proti prodeji obecního majetku? Docela boj a to jsme civilizačně o dost jinde. Nechci to tu plevelit, je to OT, ale svýho času býval dost známý dokument "Darwinova noční můra" o nasazení okouna nilského do Viktoriina jezera, se všemi důsledky pro okolí. Dají se najít i praktiky kradení pozemků právě pro pěstování kakaa, stačí zadat tanzanie+hladomor. 

Offline RoSa
9962 příspěvků moje polička 09. července 2018 17:04

Ounz díky za fotky, je fakt nádherná!

ono stačí s ní trochu "pohoupat" na rovné ploše - stlačit diagonálně rohy a pak protilehlé strany tlakem rukou zároveň... je slyšet cvakání /pokud teda nesedí/

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. července 2018 17:05

KapkaMM no zrovna tohle je docela zajímavý ot..

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. července 2018 17:06

RoSa ne tak to sem nic takovýho neslyšela, přijde mi, že sedí jako ..no prdel na hrnec, no

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. července 2018 18:04

Samantha Zemi nevim, vim, ze cokolad bylo letos pres 2500. Mozna to zjistime na vyhlaseni. Samozrejme ja nejlepsi nejsem, to Misa, ja jen tak solicham :-D 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. července 2018 19:27

mě docela baví to přesvědčení, že evropská civilizace je nějak mentálně dál než křováci v africe.

při vědomí, že sousedé spokojeně za naprostý pakatel (za něco na úrovni skleněných korálků) prodávají rovná pole na stavbu supermarketů ve vlastnictví zahraničních boháčů a brečí u toho štěstím, protože "máňo, pojedeme na dovolenou!".

kdo asi prodává luxusní černozem kolem prahy, bratislavy, olomouce, brna, na logistická centra? češi a slováci, nedělát o za ně nikdo cizí. brání tomu snad někdo? jak to vypadalo, když pár lidí nechtělo dát půdu u nošovic. 

česko má do civilizovanosti hrubě daleko, a v evropě jako takové to nebude moc jiné (možná švýcaři by mohli být civilizovanější).

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 09. července 2018 20:04

barbucha Takový byl drsnější vtip, že se ptá redaktor nějakého odborníka na africké země, co je příčinou těch hladomorů a jak by se tomu dalo odpomoct. Odborník se zamyslí a pak říká "Možná by pomohlo, kdyby zaseli".

Offline barbucha blogger
35162 příspěvků moje polička 09. července 2018 20:19

Jiná Realita 

Kdy Evropa žádala o potravinovou pomoc? Někdy za války?  Jestli majitel prodá svoji půdu, je to jeho věc - ty ho kvůli tomu živit nebudeš.

Kokoska 

Jo, to je podobný jako když Kohn lamentuje, jakej je chudák, spíná ruce k nebesům a vyčítá pánubohu, že ještě nikdy nevyhrál v loterii. I ozve se z nebes hlas: Já bych jim, Kohn, rád pomoh, ale zkusej si prosimich nejdřív vsadit!

Tak trochu ze života, obojí...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. července 2018 21:15

barbucha reaguji třeba na KapkaMM , která psala "jsme civilizačně někde jinde". ano, produkujeme mnohem víc odpadu, víc toho sežereme a máme víc aut, hader, ledniček a mobilů, ale že by to bylo civilizačně v tom pozitivním slova smyslu, který měla nepochybně na mysli, o tom bych si dovolila polemizovat - jinak, mimo to, jsme úplně stejní, necháme se balamutit těmi "diktárory" úplně stejně a úplně stejně hloupě se necháváme zbavit půdy.

edit: a to máme kolem sebe hromady lidí, kteří varují a vysvětlují, všichni umí číst a psát a každý druhý ma vysokou školu. 

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 09. července 2018 22:47

Jiná Realita Máš naprostou pravdu. A když na té ornici nevyroste sklad, tak se zaseje řepka na biopalivo a my si necháme dovézt jídlo odjinud. Pak se můžem zbláznit, že tvrdneme v kolanách s kamiony a dýcháme svinstvo. Jenže přecejen vidím rozdíl. Já se mohu díky civilizačním výdobytkům alespoň trochu víc bránit. Proto jsem zmínila ty připomínky k záměru obce o prodeji majetku. Zrovna teď jsme psali připomínky k záměru naší městské části. Já prostě mám výhodu, že umím psát, můžu se podívat podívat do katastru,  na internetu najdu zákony, judikatury, novináře to může zajímat a především tu máme nějaké soudy. Je to na roky, ale možnosti tu jsou. V Africe tuhle možnost běžný obyvatel nemá.

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 10. července 2018 08:43
Reakce na Kokoska:

barbucha Takový byl drsnější vtip, že se ptá redaktor nějakého odborníka na africké země, co je příčinou těch hladomorů a jak by se tomu dalo odpomoct. Odborník se zamyslí a pak říká "Možná by pomohlo, kdyby zaseli".

​Nevím, jak a na koho byl vtip mířen, asi jsem nepochopila souvislost...

Ale k tomu osetí, resp. kultivaci půdy -  v utečenckých táborech, kde žijí už léta tisíce afrických obyvatelů, nesmí nikdy v místě tábora (a když říkám tábor, myslím samozřejmě kilometry území) jakkoli obdělávat půdu. To jim nařídily zajišťovací organizace (místní, ale s podporou celosvětových). Vysvětlení ? Aby příslušnou zemi neosídlili natrvalo... Dobrý paradox. A ani mi to nepřijde vtipné.

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 10. července 2018 08:52

Samantha Šlo spíš o to, že obyvatelé některých oblastí by se měli naučit využívat vlastní půdu a možnosti a tím zlepšit alespoň trochu svoje životní podmínky vlastními silami. O uprchlících to nebylo, navíc v tom je hodně nadsázky i černý humor, ale jen samotná materiální humanitární pomoc není řešením. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 10. července 2018 18:45

Sako a dva svetry. Ve slevě (brousila sem si na to zuby už před tím, slevy mě překvapily) 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 10. července 2018 20:12

Ounz A košeľa je kde? :D

Offline paktofonika

Offline paktofonika

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 10. července 2018 20:16

paktofonika já tam už nedošla, nějak už sem nemohla vystát turisty dneska, zkusim to někdy dopoledne, až bude čas