Ja chci v te Italii zustat!

Ja chci v te Italii zustat!

jinx Nesmutni, s trochou štěstí pořídíš takový taštičky i na českým votoči ![]()
Lama_z_Lana no sakra!!! Hned je mi lip!!! ![]()
Solathis
Ti to naúčtuju
Můžu se zeptat, co bylo v té Gucci taštičce.? ...se mi líbí dost![]()
Jinak - já objednala z FANNu a jsem velmi spokojená!
Za super cenu super krém a tělové mléko.
Přibalili vzorek vůně, vzorek krému Lancome, tři ovoněné parfémové karty, magazín.
To je moc milé!![]()

KapkaMM Muzu vedet proc? Jedeme ve fairtrade. Ale ja do toho samozrejme nemam co kecat, jsem jen najmuta sila a to jeste jen asi na osminu uvazku.
Ounz Jestli to kupujes pres mail, tak ti klidne napisu vzkaz :-D Pac balit to budu pravdepodobne ja :-D
Solathis ne nakoupila sem to přes tu cokolada.cz na tý její stránce sem to nenašla :)
Ounz pise se mail na info ale ono je to stejne ted lepsi, je na dovolene a ja za Misou jdu vlastne az den pred odletem, do te doby pry nebude mit cas si se mnou sednout tridit boby (to delam nejcasteji)
Solathis Tanzanie je jedna z nejproblematičtějších zemí kvůli prodeji půdy pro hospodářskou činnost nadnárodním korporacím. Ty skupují vhodnou půdu a vodní zdroje pro pěstování plodin pro vývoz. Místním pak zbývá půda neúrodná nebo ve velké vzdálenosti od vodních zdrojů a nedostatek tak vede ke kmenovým válkám a hladomoru. Je to jedna ze zemí nejvíce závislá na potravinové pomoci. Ekonomicky je druhotně země poškozována tím, že se boby nezpracovávají, ale rovnou exportují a přichází tak o zisk. A poslední argument jsou děti na plantáži místo ve škole. Ono už bylo několikrát popsáno, jak se v těchto korupcí prolezlých zemích s nálepkou Fair Trade kšeftuje.
Koupila jsem si ošklivý starý pánský bokovky za 58,- , ze kterých musím nůžkama vyrobit eště ošklivější pirátský vorvaně. U toho jsem poslouchala dlouhej telefonát paní prodavačky a teď už vím, jak to má s přítelem, taky že není zvyklá jezdit na kole, kromě toho chodí hodně na zábavy, v pátek i v sobotu - a má úplně vykřičený hlasivky. Končí v jednu a když jsem šla platit, povidala- vyčítavě, že už musí končit, že má teď teda práci. Byl to zajímavý, pak jsem řekla na shledanou a šla sem.
Solathis Tanzanie je jedna z nejproblematičtějších zemí kvůli prodeji půdy pro hospodářskou činnost nadnárodním korporacím. Ty skupují vhodnou půdu a vodní zdroje pro pěstování plodin pro vývoz. Místním pak zbývá půda neúrodná nebo ve velké vzdálenosti od vodních zdrojů a nedostatek tak vede ke kmenovým válkám a hladomoru. Je to jedna ze zemí nejvíce závislá na potravinové pomoci. Ekonomicky je druhotně země poškozována tím, že se boby nezpracovávají, ale rovnou exportují a přichází tak o zisk. A poslední argument jsou děti na plantáži místo ve škole. Ono už bylo několikrát popsáno, jak se v těchto korupcí prolezlých zemích s nálepkou Fair Trade kšeftuje.
Problematických zemí v tomto směru je ale hodně. Aniž bych chtěla nějak rýpat, moc ráda bych věděla, jak se tedy dá zjistit (rozuměj - jak osoba bez přímého kontaktu ke "správným" informacím zjistí), že nakupuje od bezproblémového zdroje. Jak to tak sleduju (a přiznám se, že nikterak cíleně, spíš tu a tam počtu), nejdříve se objeví něco naprosto úžasného fairtradeového a nakonec se nátěr lidskosti sloupe a zůstává (opět však lidská) homounská dřeň. Pak se v tom ale, český člověče, vyznej.
Solathis stále gratuluji. Musí to být skvělý pocit, být nejlepší v takovém oboru.
Kolik soutěžilo zemí?
Samantha On to je fakt problém, když chce být člověk zodpovědný. Ten Vietnam také není růžový, ale ta země funguje výrazně lépe. Obecně je lepší nakupovat tropické suroviny ve státech, kde aspoň nějak funguje soudní systém, zákoník práce atp. A zodpovědnější se vyhýbat těm, které jsou příjemci potravinové pomoci a zároveň předními producenty "zbytných" pochutin pro vyspělý svět. To si z nich pak delame za par drobnych dojnou kravu. Jinak Solathis fakt úspěch přeju, boby jsou boby, ale čokoláda je umění.
Není Tanzanie samostatná republika? To jest tu půdu korporacím prodávají sami Tanzanijci, ne? Kdyby na ní chtěli samostatně hospodařit, patrně tak učiní...
Když už jsi to tak nakousla, předložím ti jiné svoje "dilema"
Vrtá mi hlavou, jak lze zabránit nekupováním věcí, za jejichž produkcí se skrývá dětská či jiná vydřidušská práce, využívání oné práce.
Jsem na rozpacích, zda tedy NEkoupit a tím vlastně NEutratit peníze, které by na konci řetězce měly skončit u oné výdělečné osoby (byť ve zcela malé části). Ale jak to tedy bude, když nekoupím? Co se dostane k těm lidem?
Ano, nyní dostaou zaplaceno, jelikož jsou plné sklady a otrokářský zprostředkovatel již za práci zaplatil. Ale co pak, až většina lidí přestane kupovat? Nedopadne to podobně jako s vodou z vodáren? Voda zdražila, lidi začli šetřit, odebírat méně vody, náklady na výrobu ale zůstávají. Takže co s tím? Někdo náklady zaplatit musí, takže voda opět zdraží.
Nějak prostě nevěřím tomu, že jen nekupovat věci, které vyrábějí levně díky levné pracovní síle, zabrání tomu, aby ta síla nebyla využívána... (ale pro jistotu, kdybych se spletla, tak nekupuju - ovšem jen pokud to vím,viz můj předchozí příspěvek ad čokoláda)
Gellnerova Já jsem na poště vyslechla zákaznici u vedlejšího okýnka, že musí poslat dětem na tábor nutelu a čipsy, protože jsou zvyklý to žrát a asi by bez toho někde v lese chcíply. Mně spadla čelist, poštovní úřednici razítko.
Sweet Potato
už vim, co si přibalim do baťůžku, nerada bych v lese chcípla!!!
Dorazily COS kapsové šaty. Nevím, jak je to možný, ale v navy barvě jsou úplně jinak velké než v té oranžové, kterou jsem si kvůli velikosti zkoušela na prodejně. Délka stejná, ale celkově užší, i přes prsa i v tom objemu. Takže zabírat je nebudu, sice to vlaje, ale cítím se v nich dobře.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.