![]()
Myslím, že bych postupovala stejně ;)
No a to Nuxe? Nuxe huile prodigieuse? Ajc vo to řikam vodbornějc?
nyx, uil prodižjez, přičemž to "u" ve slově uil se vyslovuje jako něco mezi "u" a "v" :)
Pinot Noir vid!:D ale ty si zas na rozdil ode me ten Pinot urcite objednavas:D
711990 Itálii moc nepiju a PG obecně nepatří mezi mé oblíbence, takže neobjednávám ;)
Pinot Noir
to mas dobry!
Pokud chci použít cizí termit, ověřuji si jak se vyslovuje. Hrozně nesnáším když to komolím. Ostatní nesoudím, ale tak nějak si myslím, že správná výslovnost patří ke vzdělání. Když nevím jak, tak nepoužiju, ne... V dávném pracovním angažmá jsem opravovala šéfkuchaře špičkových hotelů jak se píšou ingredience - jejich menu byly fakt tragický (a byla to strašná ostuda, samozřejmě).
to ale musí být dnes dost omezující ne? když si vezmu s kolika cizokrajnými názvy se skoro denně potkávám, od názvů jídel (italských, francouzských, asijských, nevím jakých), parfémů, kosmetiky...
711990 ňoky uz umim rikat spravne, ale taky to bylo sokujici prozreni! Uz ani nerikam brušeta (jsem kovanej nemcinar, no...), ale brusketa a ted me jeden zmrzlinar i vyvedl z omylu o pistaciove zmrzline. Ti Italove z nas, snazivych patlalu, musi byt uplne zoufali![]()
Gatita jeste ze pistaciovou nejim! Ale v Angelatu mi nejvic chutna "bacio" a to trvalo dlouho, nez jsem zacla rikat spravne (bačo misto bačijo:))
nolita Nemyslím si... fakt nemám dojem, že bych se denně potkávala s výslovnostními oříšky - ten okruh slov v mé bublině umím, na zbytek se zeptám. Ale to neznamená, že bych nedělala chyby, jen se jich snažím vyvarovat a doučit se co neznám.
andulka01 jj, to je jasné, že se člověk snaží vyvarovat, jen já se ptám klidně až na místě :-)
Gatita italština je v tom trochu zrádná, by si jeden myslel, že to bude samé "čí" a ono houby :-)
nolita houby? Myslíš fundží? :))
bram třeba i houby :-)
Gatita Ja teda nevidim moc duvod, proc by Cech v Cechach nemohl pistaciim rikat pistacie? Pokud to teda nebylo v Italii. Nebo i v Cechach se musi rikat wajfaj misto wifi? Neni to tak, ze kazdy jazyk muze mit pro urcita slova svou tolerovanou vyslovnost?
Kokoska to bylo v italii a nebylo to nejake trapne proskolovani, jen to ten zmrzlinar zopakoval spravne.se rada necham poucit![]()
Gatita A jak je to teda spravne? Tys rekla ,,dobry den, jeden kopecek pistaciove,, a on rekl co?
Gatita oni jsou v tomhle vetsinou hrozne mili... nas jednou taxiakar cestou na hotel naucil spravny prizvuk v san stefano ... ![]()
Karja no probihalo to tak, ze jsem lačně tukala chtive natazenym ukazovackem do vitriny v miste, kde byla vanicka s pistaciovou, a rikala porad dokola pistáčio pistáčio
zmrzlinar to nabral a rekl neco jako tady je jedna pistaciova, pricemz ta pistaciova byla nejak jako pistakio. Proste jako pinokio, to mam jako memotechnickou pomucku. Jo a podekovala jsem spanelsky. No ale na konci pobytu uz jsem byla skoro profik.
Gatita Ja jsem necetla pozorne, ja pochopila, ze jsi byla tady v cechach;-))))
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.