Len no ale podľa mňa to nie sú tie klementinky. Sú to tie ploché Satsuma, to už ma minulý rok poučila Pinot. Ja som si to vždy mýlila, pretože mám pocit, že na všetkých druhoch mandaríniek v obchode je označenie klementinky a bola som v tom, že právě tie mi chutia a ono nie. Neviem, či nepíšem ako tatar.
Co jste si dnes koupili/y?
paktofonika já se v těch názvech a druzích neorientuju, ale dobrou mandarinku poznám od pohledu na sto honů ![]()
Pinot Noir tak to jsem zvědavá, jak bude chutnat bratrovi
Ale kdyžtak aspoň Žufánek to jistí ![]()
paktofonika já se v těch názvech a druzích neorientuju, ale dobrou mandarinku poznám od pohledu na sto honů
Přesně ![]()
Potrefenáhusa no to poznám od pohľadu i ja, placatá s tenkou hladkou šupou, len som dlhe roky žila v omyle, že sú to klementinky. ![]()
paktofonika ja nevim, jak se jmenujou, ale vyborne maji v Lidlu (muz pro ne chodi do Stromovky, ale koupili jsme stejne i v Pisku) - tenka slupka, ktera jde snadno oloupat a bez pecek, akorat sladkokysele
Lamicka dnes som v Lidli bola a boli to tie Satsuma, I podľa etikety.
paktofonika koukej na zemi puvodu a kupuj Chorvatsky!
paktofonika byly volne v krabici nebo v sacku. My bereme ty volne, ale jak se jmenuji, to netusim :)
711990 jj, presne, musi byt z Chorvatska.
U nás v Lidlu měli teď volně prodejné, takové spíš žluté než oranžové a ty byly kyselé tak, že se šťuřim i když to píšu. Tak jsem koupila tu bedýnku a ty jsou výborné.
paktofonika U nas v Albertu meli urcite dve odrudy sesypane dohromady, podle me to presypavaji z bedny do bedny a napisy neresi. Vybrala jsem z toho ty placatejsi s tenkou slupkou a byly vyborne :-)
paktofonika satsuma. Tiez jedina odroda mandariniek ktore mi chutia. V Lidle maju teraz urcite, niektore boli ale az moc kysle...
paktofonika klementinky jsou takove ty pomeranco-mandarinky? Ty mi vubec nechutnaji :(
paktofonika jj presne tak. Ale byvaji jen brzo na podzim, potom uz jen takovy ty tlustokozny a ty nejsou vubec dobry
Kokoska můžu se zeptat, jaké hodinky? Nějak si nemůžu vybrat.
Mirka Komono Midnight. Ta modra je jen odlesk, jsou cernocerny.
https://www.24time.cz/komono-lewis-midnight-unisex-hodinky-s-kozenym-reminkem-v-cerne-barve/
Mám dvě věcné- k diskuzi o citrusech- před rokem jsem objevila Crowdfarming.com - v podstatě bedýnky nejen citrusů přímo od farmářů ze Španělska. V nabídce jsou citrusy (citrony, mandarinky, pomeranče) různých odrůd v 5 nebo 10kg balení v biokvalitě, vždycky je udávaná odrůda a charakter a od kdy do kdy se sklízí. Teď mají ještě v nabídce ještě i mango (úžasný fotky) a avokádo. Objednávala jsem opakovaně pomeranče (moc dobrý, úplně fresh a moc dobrý oliváč v 3l plechu.
K tématu nakupování- The ordinary, sleva 23%, zjištěno a nakoupeno teď z postele, než se děcka po ránu vzpamatovala...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.