Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:19

Lilly_Ku vsichni ostatni, at se jdou vyucit, protoze remeslo je potreba! ale svoje deti poslu na skoly, toho, kteremu to ve skole nejde zaplatim doucovani vseho mozneho, at se maji moje deti v zivote dobre (true story - jednoho takoveho znameho mame) 

Online 711990
18320 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:23

Lamicka haha presne! Vzdycky se takovych lidi ptam, jaky remeslo delaj jejich deti!

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:24

Lamicka kdybych uměla nějaké řemeslo a neměla chytré děti, ráda bych jim předala co umím a rozhodně bych je nenutila za každou cenu studovat. a o tom myslím ionicera psala - tedy, že rodiče vedli děti k práci a řemeslu - k tomu, co sami uměli, to jim předávali. a ne barbucha šůrováním schodů se neuživíš a ne, fakt se právník nestane obratem zkušeným instalatérem.

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:39

viktorka_od splavu 

Božemuj, budeme slovíčkařit? Šůrování schodů jsem pojala jako příklad a právník se může rekvalifikovat - snadnějc než instalatér na právníka. Nebo snad ne?

Jen počkej příští rok. Ale vlastně co příští rok - už teď choděj herci/herečky s DAMU makat za kasu sámošky. A až budou klekat další podniky...

Rovněž si nemyslim, že by dřív všichni rodiče nějak usilovně vedli potomky k řemeslu, naopak znám spoustu případů, kdy si chudý rolník utrhoval vod huby, aby dopřál synkovi studia. Proč asi!

Offline pecka
6197 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:58

paktofonika presne. Kúpila som najprv topy s kašmírom a keďže sú skvelé, dnes aj body. Musím uzavrieť účet v UK, tak som aspoň využila peniaze na dobrú vec. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:11

barbucha Hele znam treba ty doktory docela dobre a spousta z nas je dost manualne leva a jako remeslnici bychom se neuzivili! A naopak ortopedi jsou vlastne takovi automechanici, a sami to o sobe rikaji. Uprimne receno by tech sest let ani nepotrebovali studovat (nadsazka). Taky jsou skoly a skoly ze, nektery skoda studovat... Dobry remeslnik, treba truhlar, kovar nebo svec taky neni jen tak. Ja mam medicinu jenom proto, ze bych se nicim jinym neuzivila, za nic obdivuhodneho to nepovazuju.

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:12

barbucha Kamarad se nejprve vyucil remeslo....pak se kapku preorientoval a zivi se jako uspesny pravnik. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:31

Lamicka 711990 

To je presny :)

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:38

Jos Znám tři kamarády ortopeda, chirurga a traumatologa a ti se o sobě baví jako o vodaři, plynaři a elektrikáři.

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:38

Jos

Ale jo, různý případy se najdou. Já to zjednodušila jenom, obecně prostě. Rozhodně jsem nechtěla nějaký skupiny podceňovat nebo dehonestovat.

Naopak mi mluví z duše skandinávskej (=rovnostářskej) přístup, byť je to někdy jen v ideologický rovině... hezky to vyjádřili na nějakejch stránkách o imigraci, kde zájemce nabízel třeba i podřadnou práci. No ty s ním vyběhli! že žádná práce není podřadná... samozřejmě že není, pokud je vykonávána pořádně. Ale jde o tu možnost výběru, která se prostě s vyšším vzděláním zvyšuje podle mě.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:42

Mně na celém tom přijde nejdůležitější, aby děti dostaly takové základy ve vzdělání, aby se potom o svém budoucím povolání mohly rozhodovat podle toho co je baví, na co mají schopnosti a ne podle toho do jaké rodiny se narodily.

49364 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:44
Reakce na Černá kočka:

Mně na celém tom přijde nejdůležitější, aby děti dostaly takové základy ve vzdělání, aby se potom o svém budoucím povolání mohly rozhodovat podle toho co je baví, na co mají schopnosti a ne podle toho do jaké rodiny se narodily.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:47

ionicera Ja si myslim, ze vzdelani jeste nikomu neublizilo. Viz ten ,,muj truhlar,, verici na chemtrails a cipy billa gatese.

49364 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:55

Karja vidíš a on tomu věří i ten "můj" vědec. na tom to fakt nestojí.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:56

Černá kočka to je přesný. 

Já pořád říkám dětem, ucte se, abyste měly na výběr. Jestli pak dcera půjde vypustit tu raketu na Mars nebo na střední školu učit fyziku, už není to zásadní.  Navíc ta debata začla u sociálně slabších děti, které se nemůžou zucastnit on line výuky a tyto často neskončí ani s výučným listem. To je ten problém. Nemáme príliš mnoho remeselníku, máme príliš lidi se základním vzděláním. 

A teda nechat dítě makat na statku místo učit se do školy opravdu k jeho světle budoucnosti nepovede. Doba se navíc bude velmi pravděpodobné měnit a vsechny práce, které půjde automatizovat, se taky automatizovat začnou, protože to bude levnější.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:00

viktorka_od splavu :-D Hele asi jsem to napsala fakt zjednodusene. Ale tohle je typek, kterej verije semu, co je nekde v tech hoax mailech psano, podvrzenejm fotkam proste vsemu v ty svoji Tomiokomunite. A kdyz se s tim nenarodil, rodice mu nepomohli, tak aspon ta skola! Proste si myslim, ze vzdelanej na urcity urovni muze byt kazdej, od popelare pocinaje! 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:08

Černá kočka presne tak

49364 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:22

Karja jj já ti rozumím, jen bohužel mám tu zkušenost že i vzdělaný člověk může být uplně blbej/důvěřivej

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 06:41

Drahý (proč se tady vlastně říká sambo?) pochází z dělnické rodiny. Oba rodiče celý život makali v místní fabrice a on v době, kdy měl dělat přijímačky na SŠ začal dělat sport. Umanutě, intenzivně, úplně pořád a nechtěl se zdržovat se studiem, takže si vybral cestu nejmenšího odporu a šel na učňák. No a jak to rodicmům připadalo normální, tak mu nikdo neřekl, ať jde jinam, když na to má. Na učňáku ho to nebavilo, odmaturoval a šel taky do tý fabriky, kde ho to nebavilo ještě víc. Pak nastoupil civilku ve špitále, začal studovat zdravotnickou VOŠku, začal pracovat ve zdravotnictví a nakonec vystudoval evangelickou teologii. V tý době už mu sice bylo jasný, že z něj farář nebude a celou tu školu vystudoval úplně sám pro sebe, pro svoje zaujetí. Odpromoval rok přede mnou, bylo mu už dost přes 30. Vždycky mu říkám, že to dokázal mnohem líp než já, která to měla nalinkovaný (rodina VŠ, prospěch, gympl hladce, VŠ automaticky). Prostě mu to v dospělosti najednou přišlo málo a chtěl víc. V humanitních oborech a filosofii mě pochopitelně strčí do kapsy... 

Prosim vás, jsem tady dobře v nákupním vláknu?? 

Ještě tutéž ve smaragdově zelený od Boden, čímž se s nima před Brexitem loučím. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 08:46

marieu Pěkná, musím vidět tu zelenou :-D.