že někde se ty děti nepřihlásily na on line výuku ani z poskytnutých notebooků.
A ověřoval někdo předem, jestli vůbec mají doma internet? Podobně se to stalo ve škole, kde pracuje moje sestra...bohužel to nikoho nenapadlo.
že někde se ty děti nepřihlásily na on line výuku ani z poskytnutých notebooků.
A ověřoval někdo předem, jestli vůbec mají doma internet? Podobně se to stalo ve škole, kde pracuje moje sestra...bohužel to nikoho nenapadlo.
jerry Ověřoval. Ale , teď asi tady dostanu přes čuňu- když někdo nemá na notobook, není v té rodině asi vše ok. Takže notebooky jim kamarádka zařídila, ale rodiče, které by dohlídli na to, aby se připojily, už ne. V jednom případě jsou v lihu už od rána. Ale je to vesnická škola a tam je to trochu jiné, než ve městech. Kdysi jsem na té škole učila, děti byly moc fajn, ale tak nějak tam rodiče řešili spíš jestli si obstaraly svou práci u zvířat , než jestli udělaly domácí úkol.
ionicera to zní skoro neuvěřitelně, v roce 2020.
ionicerajako kdyz nekdo nema 10 tisic na nejlevnejsi notebook s operacnim systemem? Vzdyt je v CR bezny, ze lidi nemaj ani na novou pracku kdyz se jim rozbije. Nektery deti nemaj ani zimni boty novy a nejde o rodiny alkoholiku prece....
ionicera Vy jste teď udeřila na hřebík, ale obávám se, že z úplně opačné strany.
Někdy to že lidi nemají na to, aby dětem koupili notebook značí problém (přes rodiče samoživitele, kteří výživné od partnera neviděli několik let až po rodiny, kde je problém s alkoholem apod.), někdy ti rodiče nemají na notebook protože prostě mají nízkou mzdu/plat a jsou rádi, že zajistí jídlo a bydlení. Obecně jsou v ČR znevýhodněny děti rodičů s nižším vzděláním, protože rodiče buď nevidí důležitost vzdělání nebo i vidí, ale nemají schopnosti svým dětem v tomto pomoct. Asi před půl rokem upozorňovala Českou republiku na tento problém OECD s doporučením, aby se těmto dětem v rámci školního systému více pomáhalo. Zatím stát často suplují neziskové organizace, které organizují pro děti doučování (např. Člověk v tísti). Koronavirová krize tento problém jenom prohloubila, ale nevytvořila ho, problém tu byl i před tím.
711990 no přesně.
a to, že práce je přednější minimálně na venkově ještě před časem bývalo běžné a osobně na tom teda nevidím nic zlýho, záleží samozřejmě na míře. nevlastní dcera makala na statku rakouskýho otčíma ještě docela nedávno.
viktorka_od splavu Tak mezi námi- já na tom také nevidím nic špatného. Můj osobní názor je, že se vzdělání přeceňuje. A když se zpětně podívám na své žáčky, tak nějak si v tom životě poradili lépe ti- jak to říct- ne třeba tak obdařeni intelektem- ale ti, kteří se uměli postavit k té práci. A vím, že se to někomu nebude líbit, ale je to jen názor postarší bývalé učitelky, kterou život pěkně semlel a také si své názory na základě zkušeností pozměnila.
Keďže tu boli pozitívne ohlasy, kúpila som v Intimissimi: dnes
a predtým
No ja som nedávno kúpila body s kašmírom a to je nákup roku normálne. :)
viktorka_od splavu Tak mezi námi- já na tom také nevidím nic špatného. Můj osobní názor je, že se vzdělání přeceňuje.
Tak to nemůžu souhlasit. Se vzděláním můžeš klidně z operačního sálu jít šůrovat schody, ale bez vzdělání to opačně asi nepůjde. Ergo kladívko se vzděláním máš na výběr.
ionicera to s tim vzdelanim ale neni pravda, statistiky hovori jasne - cim vyssi vzdelani, tim lepsi uplatneni.
barbucha Jo. Ale prostě někdo na to nemá, no. A neznamená to, že by si v životě neporadil lépe, než ten, co mu to šlo ve škole levou zadní.
Lilly_Ku Ano, ale jen- jak jsem psala, někde to prostě nejde, no. A on takový truhlář.......![]()
ionicera Ale jistě, VŠ všem. Vystuduj si Matfyz a pak si splň sen a jdi do výroby, nebo dělat řemeslo
.
Samozřejmě, kdo neni studijní typ, ale není ještě k tomu úplnej lempl, může i tak žít docela dobře. Ale o tom řeč nebyla... vzdělání ještě nikomu neuškodilo a nemám pocit, že by se nějak přeceňovalo. Kdo si jak v životě poradí, je pak úplně jiná věc, závislá na mnoha docela jiných faktorech. I na obyčejným štěstí třeba ![]()
ionicera
Samozřejmě, kdo neni studijní typ, ale není ještě k tomu úplnej lempl, může i tak žít docela dobře. Ale o tom řeč nebyla... vzdělání ještě nikomu neuškodilo a nemám pocit, že by se nějak přeceňovalo. Kdo si jak v životě poradí, je pak úplně jiná věc, závislá na mnoha docela jiných faktorech. I na obyčejným štěstí třeba
Počkej, může i tak (myšleno bez titulů) žít docela dobře? Asi ti rozumím, ale když to přeženu, pokud by všichni studovali, kdo ti vymaluje, opraví cokoli, postaví dům atp.
A že by to byli všichni blbci?
ionicera mas deti? A studovaly?
Asi ti rozumím, ale když to přeženu, pokud by všichni studovali, kdo ti vymaluje, opraví cokoli, postaví dům atp.
A že by to byli všichni blbci?
A kdo to tvrdí? Já snad? ![]()
Fakt nevim, vo čem tady teda mluvíme. Já tvrdim že vymalovat, opravit cokoli či stavět dům (zedníka asi myslíš, ne architekta) se naučí každej a za daleko kratší dobu než by se naučil operovat nebo vést jadernej program. Vymalovat si doma dokáže i ten chirurg, i ten jadernej fyzik, ale opačně to bude asi kapku oříšek ![]()
A jo, znám zámečníka s kterým se pobavím líp než s jeho vrstevníkem inženýrem, kterýho pokládám za naprostýho debila. Ale vo to přece nejde.
barbucha Já tě chápu. Jen jsem chtěla napsat, že ne každej na to studium má (schopnosti, chuť, podmínky). A nemyslím si, že když někdo vystuduje náročnou školu, stane se pak např. malířem pokojů. Jasně, že by to uměl, ale většinou má na práci jiné věci a raději si někoho (pravděpodobně toho, kdo se jen vyučil) najme a svůj volný čas věnuje zábavnějším věcem.
barbucha Já tě chápu. Jen jsem chtěla napsat, že ne každej na to studium má (schopnosti, chuť, podmínky).
Jejda, to mě doteď nenapadlo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.