Kammila adidas ozweego, ale všude jsou ty celé bílé vyprodané. Tak teď přemýšlím, jestli zkusit i jinou světlou barvu... Asi je půjdu spíš omrknout do obchodu.
Co jste si dnes koupili/y?
Lamicka Děkuji, ty teda vypadají dobře! Mi by naopak světlá tj. nebílá barva vyhovovala, takže zkusím pohledat
Kan vy si v praci kontrolujete, jaky ma kdo spodni pradlo?
Kokoska Nevím o ničem?
Letenky do Barcelony na květen ![]()
GChK my tam letíme v září a chystám se hledat inspiraci v cestovním vlákně. Vím že jich tam byla spousta, ale prohledat to chjo....hlavně kde se dobře najíst, ochutnat tapas atd...zbytek se dá celkem dát z netu
Kammila Z mé čerstvé zkušenosti je nejlepší kdekoliv zastavit, zadat do google restaurace v okolí a vybrat tu s nejvyšším hodnocením. Vždy to bylo super, většinou rodinné restaurace, jídlo za pár korun. Jen je teda mít nějakou překladovou aplikaci (hned v první nám ji doporučili), protože jídelníček v angličtině nemají a většinou ani anglicky nemluví.
999 Tou aplikací myslíš třeba Lens? Jsem překvapená, že jste se anglicky nedomluvili.
999 děkuji, no to by mě teda nenapadlo
Běžte se podívat do Mercado de La Boqueria. Já tyhle tržnice dost můžu.
Z těch méně proflaklych věci dost doporučuji
https://www.cestujlevne.com/pruvodce/spanelsko/barcelona/nemocnice-sant-pau
He to kousek od Sagrada Familia a bylo tam asi 10% lidi, v podstate liduprázdno, pritom to na mne udělalo mnohem větší dojem ( pravda Sagrada byla zrovna pod lešením).
Kan Jo, Lens. Samozřejmě, že často domluvili, ale v těch rodinných, malých ne. Takové ty táta vaří, máma obsluhuje. A jídelníček v angličtině jsem viděla jednou :-). Hned v první restauraci mě proškolili, protože jsem si nebyla schopna objednat červené víno :-). Víno tinto by mě nenapadlo :-).
999Díky, tu používám na výrobní dokumentaci.
Mě to náhodou baví to domlouvání rukama nohama. Většinou mám nějaký pojem o místních špecialitách, které chci ochutnat, takže úplně ztracená nejsem, navíc je to stejně kolikrát nepřeložitelné. Když jsem tu rybu v živote nevidela, neřekne mi nic ani český název. A když nic jiného, tak někam ďobnu do lístku a je to alespoň trochu napínavé.
Konkrétně z Barcelony si žádnou katastrofu nepamatuji, Paella mixta je, řekla bych, celkem univerzální a muž si umí objednat víno asi ve všech jihoeurópskych jazycích. To je první, co se naučí hned po děkuji a dobrý den.
Já třeba ukážu na nějaký nápoj, co vidím namíchaný na baru a líbí se mi, jak vypadá. Blbý je akorát, že se to špatně replikuje druhý den v jiné hospodě.
continuity díky znamenám si a 999 to červené víno taky!
vždyť my se (kromě památek) těšíme právě na víno a jídlo
Kammila byli jsme v Barceloně v září a nemělo to vadu. Na jídlo jsme chodili podle tripadvisoru, místo na tapas jsme chodili na pinxtos a zvládli jsme i den u moře, ale ne na Barcelonetě, ale kousek od Barcelony- myslím, že z Plaza Caralunya jezdí vlaky na sever po Costa Maresme- jen jsme vystoupili ve vesničce, kde se nám zdály pláže úplně prázdné. Ach, jela bych tam hned, znovu na Gaudího, do Barri Gotic, k moři a za sluncem ![]()

marieu no to je přesně ono, jsem si myslela že jde o tapas...všem moc děkuji
Nemáte náhodou někdo slevu na Cos? ![]()
Nechte té Barcelony. Nikdy jsem tam nebyla a asi ještě nějakou dobu nebudu, protože s klukama tam ted v dubnu jedou naši (na basket). A vy mě tady vždycky na něco nalákáte.
Karja já jsem tu La Fonda chtěla doporučit, takydme tam byli, ale koukala jsem do googlu a ty dobré recenze jsou tři roky staré. Teď má kolem 4 hvězdiček a to jsou kolem lepší podniky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY