Co jste si dnes koupili/y?

09. srpna 2014 12:36
Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 19. října 2025 19:03

LadyMary 

Marimekko šála je krásná a k tomu kabátu sedí jak prdel na hrnec

Offline 999
19543 příspěvků moje polička 19. října 2025 19:16

LadyMary Můj otec vždycky říkal, i prodělat je kšeft :-). A já se toho držím :-). Třeba by je na webu neměli v tvé velikosti nebo by ti poslali špatnou velikost...:-).

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 19. října 2025 19:25

A já si koupila novou sedačku. Jak tady pořád vzpomínám na babičku, tak jsem to pojala podle ní, vždycky jsem to tak chtěla... měla modrou a k tomu i modře přečalouněný ty halabala křesla (který bohužel zmizely v nenávratnu)... takže jsem zakoupila tmavomodrou soupravu (Ikea to jistí, jak jinak) a konečně jsem jako doma  I zřítelnice bude mít radost anžto to dolaďuju žlutejma polštářema, takže jsme ve švédskejch barvách

Konec béžový nudy... a ovšem i nákupů novejch hadrů

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 19. října 2025 19:36

999 To je pravda.....nebo minimálně se teď cítím o něco líp, tak díky

barbucha Děkuju 

Offline Tak Betty
6007 příspěvků moje polička 19. října 2025 21:42

barbucha to se bude Poppy dobře ležet . Doufám , že jsem nezkomolila její jméno .

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 20. října 2025 12:29

Tak Betty 

Jméno je správně, ale žádný ležení nebude, ono je to trochu vyšší než ta stará a tak se Poppy ani nesnaží. A my jí nahoru pomáhat nebudem!

Offline Kokoska
34332 příspěvků moje polička 20. října 2025 12:59

barbucha takhle vy na ubohyho malyho pejska?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. října 2025 13:35

Kokoska teď byl v tom pořadu, kde se začínající podnikatelé snaží získat investice pro svůj projekt, pán, co prodává nějaké masážní nebo co matrace pro psi, jedna stojí snad čtyři tisíce. Tak možná by jim Poppy odpustila

Offline Antje
příspěvků moje polička 20. října 2025 14:24

LadyMary je prekrasny a moc ti slusi.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 20. října 2025 14:57

LadyMary děkuji za odkaz...ovšem jako v obchodě 4.200,-to je ale strašná cena...ovšem asi je potřebuju...velmi...

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 21. října 2025 08:23

Maureen Cena strašná, ale jsou fakt dobré

Ještě jsem si k nim koupila tenhle svetřík a dohromady to vypadá moc dobře.

A ještě tyhle šaty....a teď jsem zjistila, že ani jedno se nesmí prát.....to nezvládnu. Máte s tím, nějaké zkušenosti? Co se s tím stane, když to dám na 30 na ruční praní?

Offline Maureen
příspěvků moje polička 21. října 2025 08:32

LadyMary moc pěknýdíky za tipy...s tím praním mám problém taky..vždycky koukám na cedulky a většinou nevezmu to,co se vyprat nedá...čistírně jsem teď zrovna nechala 500,- za vlněný cos bolerko a manželovo sako-to jsem si fakt netroufla vyprat ani já...

Já bych ale to praní asi riskla...možná bych pak plakala,ale čistírna se pěkně prodraží...

Offline Pavlena
6900 příspěvků moje polička 21. října 2025 09:52

LadyMary jenom odhaduju... Cos ma nepraci tu "boiled wool", coz je podobny material, jako jsou vlneny barety. Mno, jeden baret jsem (velmi nezne) vyprala a dopadl neslavne, ztrata tvaru a takovy divny nepravidelny vytahani.. Asi bych neriskovala, pokud je to tento material. 

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 21. října 2025 09:56

Pavlena Díky moc...je to přesně ono - boiled wool, dry clean only To kdybych věděla, tak to tam snad nechám

Offline Lama_z_Lana
6710 příspěvků moje polička 21. října 2025 11:01

Já mám z tý boiled wool z cosu 2 svetry, peru je a OK. Na vlnu, s ecover gelem na vlnu. Ale u těch kalhot těžko říct, ty mi přijdou že budou asi tužší, ne? 

Offline barbucha blogger
35317 příspěvků moje polička 21. října 2025 11:19

Mně ta jejich boiled wool leze dost na nervy. Vypadá to právě jak blbě vypraná, zdrcnutá vlna Samozřejmě jsem si z toho koupila aspoň jedny takový teplákoidní kalhoty, jako tužší nejsou Lama_z_Lana - ovšem představa jak je nosím do čistírny mě moc neláká teda. Byla bych řekla že by ta úprava měla naopak zabránit dalšímu zdrcnutí při domácím praní

Offline dupali
466 příspěvků moje polička 21. října 2025 12:13

LadyMary ja vlnu peru v pračce ale vždy ve studené vodě, už se mi srazil svetr i při 30 stupních. Bohužel s boiled Wool nemám dobré zkušenosti, to nedopadlo nikdy ani ve studené v ruce 

Offline Friga
2026 příspěvků moje polička 21. října 2025 14:32

Vlna je dost samocistici, pokud nema superwash upravu. Nejlepsi je odev povesit po kazdem noseni ven na vzduch, pokud je vlhko, je to jen dobre. 

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 21. října 2025 14:52

Díky moc za tipy....jako bonus jsem si ten svetr zašpinila od makeupu už při zkoušení, ale to snad nějak očistím ručně :-D

Offline Friga
2026 příspěvků moje polička 21. října 2025 15:26

LadyMary na flek muzes zkusit kartac na obleceni, nekdy to z vlny sleze za sucha. Nebo pak opatrne vyprat jen ten flek nejakych mydlem, ktere neposkozuje prirodni materialy (ted si nemuzu vzpomenout, jak se ta poskozujici latka jmenuje).