Ružový olej. Mama ho používala takmer cely život. Úplne ju cítim.

Ružový olej. Mama ho používala takmer cely život. Úplne ju cítim.

Ty dřevěné lahvičky jsme měli doma. ble
Taky, z Bulharska
To dřevo jsme měli taky, vevnitř byla taková jako zkumavka s olejem. Dostali jsme to od někoho jako suvenýr z Bulharska, ale moc mi to nevonělo. Ovšem lepší než suvenýr z Polska Byc može :D
Dámy, som rada, že vás teda v najbližších dňoch nestretnem. Mne to totiž, na rozdiel od vás vonia. By ste krútili nosmi.
já jsem byla jednou na nějakých dnech bulharský kultury a koupila jsem si tam nejúžasnější růžovou pleťovou vodu, jakou jsem kdy měla. Tak mně byste určitě s růžovým olejem voněla!
To dřevo jsme měli taky, vevnitř byla taková jako zkumavka s olejem. Dostali jsme to od někoho jako suvenýr z Bulharska, ale moc mi to nevonělo. Ovšem lepší než suvenýr z Polska Byc može :D
To ani neviem , čo bolo. Mame toto pravidelne nosili ženy, ktoré u nás prespávali a v batohoch nosili dioleny, šatky vyšívané a ružové oleje. Ako decko som sa ich strašne bála, lebo boli tmavé, divné a na pleciach nosili veľké noše. Dnes by sa im povedalo že prevádzačky (pašeráčky). Vtedy sme ešte bývali u rodičov mojho otca tesne pod lesom, kde líšky a srny dávali dobrú noc. Večer sa zišli u nás ženy z okolia a "nakupovali". Vždy skoro ráno ešte za tmy sa tieto divné ženy vytratili a o pol roka prišli zas.
Ale tak moja babka bola bylinkárka , tak u nás to bývalo niekedy celkovo divné. Ehmm, ehmm
to zní jak z Krále Šumavy!
No to bolo v 1968 a ešte tri roky po tom. Takže skoro. A hlavne ja ako dieťa som tie tajné veci vnímala viac, pre mňa to bolo veľmi vzrušujúce a tajuplné. U nás chodili ženy v krojoch a vlniakoch cez plecia cez hlavy. Zababušené v kapcoch. Proste kopanice , kde ešte ani cesty neboli poriadne. K nám sa dalo dostať v zime v tom ťase iba na pásaku, alebo traktorom. otom otec kupil motorku a na nej sme choddili už všetci štyria. Ja vpredu medzi ridítkami, otec šoféroval , za ním sedela mama a medzi sebou mali moju malú sestru. No nič, iidem hladat fotky do retro vlákna.
Nieco na letny ksichtik ![]()

Nebyla Vase babicka nektera z postav v Zitkovskych bohynich?
Částečně kolektivní značně ležérní triko, to už přišlo... RoSa dík ![]()
A přiobjednány další dvě námořnický. Jedno s červeným okrajem a jedno klasický.
Rovněž přišla bahenní maska z Mrtvého moře, ale zatím stále vypadám na svůj věk. Bude to chtít asi víc aplikací ![]()
Nebo tlustší vrstvu a nesmejvat?![]()
To by mohlo klapnout, ty zloduchu ![]()
![]()
Ty uz jsi je objednala? Zvazovala jsem jeste, ze bych vzala to prvni v cerne...
Jo a jeste se poohledni po nejakych botach na vejslapy!!!
![]()
Se z tebe pominu. Jo, objednala! ![]()
Botky nevim. Všechny mi připadaj hnusný... ale ty si stejně musim vyzkoušet.
pekny nakup
Nebola, ale tá kniha, keď som ju čítala je dosť verná. Moja babička neveštila. Len vedela o bylinkach všetko a ľudia si chodili pre ne a pre radu ako s nimi vyliečiť. Ľudia sa nedostali v tím čase k lekárovi rak ľahko, hlavne v zime, tak boli treba byt pripravení. Sestra na upozornila na tu knihu Zitkovske bohyne a kľudne by ten popis života sedel. Bola mala, tmavá a vždy veselá. Nikdy má nevyhresila. Nikdy. Veľmi som ju milovala.
Tak jsem si částečně kolektivní značně ležérní triko objednala taky a ještě mango kalhoty, které dávala vedle @999 a vlněné sako.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.