Rikal nekdo Birkenstock? Zrovna jsem to davala na insta pro kamosku. Kdyz jsem dneska prislo domu (v Birkenstock co nejsou na fotce ehm. To uz je nemoc toto
Co jste si dnes koupili/y?
No co, léta tam máte dlouhý, tak to unosíte:-D
Doporučte mi něco z toho ordinery. Já to chci taky, když to máte každá! Stejně jako tu personalisovanou rtěnku.
Hrozně se mi ucpávají póry - jako ne do vyloženě černých teček, ale pak se mi z toho dělají pupínky. Tak nemají tam něco na to? Nebo prostě na lehce proplematickou pleť, která ale není uplně mastná?
ktoré z toho je prosím ta to vit.C sérum? Hladám to teda na Asose a nic s tým názvom nevidím.. Či niekde inde to objednávate?
na asosu ho myslím nemají, objednávám přímo na jejich webu - sice poštovné mají, ale když objednáte trochu víc, je to bez.
http://theordinary.com/product/rdn-vitamin-c-suspension-23pct-ha-spheres-2pct-30ml
Doporučuju zadat do YouTube, recenzí je tam hromada.
Za sebe můžu doporučit hyaluronové kyselinu 2 % + B5 a Buffet. Cold press oleje vypadají taky dobře, jestli jsi zvyklá používat. Vlastně i na vyzkoušení je to za tu cenu super. Pak můžeš zkusit trefit odstín make-upu, mají dobrou barevnou škálu. Nedoporučuji Natural moisturizer factors+ HA, leda bys potřebovala hodně zmatnit pleť. No a ke kyselinám a vitamínům se nemůžu uplne vyjádřit, protože se svou citlivou pletí si je držím dál od těla. Zkus na YT hledat kanál @gothamista, ta dělala recenze i na tu kyselinou část.
Ďakujem :)
Dobře já se na to podívám, ale já těm recenzím v angličtině zcela nerozumím a hlavně všechno, co tady píšete ty kyseliny a séra, pro mě je to uplně jiná dimenze, já znám krém, odličovač, čistění a makeup a to je všechno:-D. Ale podívám se na ten kanál.
Mají ty makeupy i podtón do růžové či šedé? Nic do žluta či oranžova mi nesedí.
Každý odstín má podtón růžový (P), zluty (Y), nebo neutrál (N). Ordinary je vlastně založen na tom, že si péči o pleť namícháš sama, proto má produkty s velmi jednoduchým složením, které se dá vrstvit. Jestli jsi začátečník, tak bych se těm přímým kyselinám vyhla, můžeš si dost ublížit. Vybirala bych ze sekce Hydrators and Oils a More Molecules. Doprava zdarma je od 25 €, což znamená, že budeš kombinovat min 2, spíš 3 produkty. Jinak to chce prostě zkoušet, co ti sedne. Já začala výsledky vidět tak 3.tyden (Ha+ Buffet), lepší hydrataci prakticky okamžitě.
Díky, asi si tvé příspěvky někam skopíruji a uložím, abych to nezapomněla. Makeup chci změnit už dlouho mám BB Mishu, ale myslim, že to není nic extra dobrého a právě to třeba dost ucpává, jenže to krytí a hlavně odstín je zatím nepřekonatelný. Experimentovat moc nemůžu, zatím se mi to nevyplatilo, takové ty vyloženě přírodní oleje mi taky nedělají moc dobře. Uuuu chtěla jsem šetřit, léto je hrozně náročný, ale kašlu na to, budu šetřit na jídle! A objednáváte na tom ordinery.com?
No já mám tu zelenou, v mém okolí to byl fakt hit. Za jeden den se nás v práci namalovalo asi 5 (snad nemám žádnou nemoc:-D), což mě mrzí, že jsem to proflákla, chtěla jsem to dát jako vánoční dárek:-D.
BB Mishu jsem používala chvíli, nevyhovoval mi odstín. Jestli potřebuješ krytí, tak asi hledat v té jejich řadě Coverage, ne Serum (to je hodně tekuté a spíš sjednocuje). Ale jak už jsem někde psala, EL Double wear light zůstal nepřekonán, tak možná bych zkusila vzorek tohoto (v Sephora nebývá se vzorky problém, odlejou ti trochu do malého kelímku). Používám ho i přes opalovací fluid (LRP Anthelios 50, doporučuju) a zjistila jsem, že pak ten opalovák líp drží.
A jinak bych řekla, že cenově je Ordinary velmi příznivé, nejdražší je Buffet (14,80), ta HA +B5 ( vyjde na 6,80), coz u kosmetiky se stejnou účinnou látkou a ve stejné koncentraci neseženeš. Přiznám se, že se chystám ozkouset i jejich ostatní dražší rady a jsem zvědavá, jestli za víc peněz bude i víc muziky.
A objednávám z ordinary.com, trvá to zhruba týden (docela dlouho, než to odešlou, ale DPD je to pak z UK fakt chvíli).
já jedu toto:
ráno zinc+niacimide + buffet
večer střídám alpha arbutin a 2% retinoid, na to ten vit C+F (je to takový olejíček, jeden z nejdražších produktů, ale je tak kluzký, že vydrží dvakrát a více tak dlouho jako ostatní séra). na to tedy ještě dávám olej z japonské kamélie (tsubaki - ne od ordinary, ale z notino), mně extrémně vyhovuje. ani ta marula není špatná, naopak šípkový vyplácávám na krk a dekolt, na obličeji nic moc efekt, a jako poslední věc stáhnu nevstřebané vrstvy (třeba si mezitím vyčistím zuby nebo odběhnu) květovou vodou nebo aloe vera šťávou, aby na noc na pleti nic nesedělo
hylauronovou dávám tak průběžně, když potřebuju někde přitvrdit, výsledek okamžitý (ale buffet ji obsahuje, tak proto jen dle potřeby)
mám i další věci (moisturizing factors, azaleovou) - to tak nějak jak mě napadne, pár věcí na cestě (caffeine, kys.lipoleová či co to je)
jo a ještě mám bha peeling solution, to je fakticky super, ale na citlivější (nemám) může vyvolat reakci prý
makeupy mám taky, 2x sérum a 2x coverage (1.0 - 1.1), sérum spíš používám jako ředidlo do jiných a coverage nosím, když příležitost nevyžaduje bezchybnější nalíčení (vypadá dobře a přirozeně, ale když chci udělat dojem nebo extra výdrž, používám EL double wear nebo catrice hd liquid)
...no a moje pleť nevypadala nikdy tak dobře jako teď
když už tady tak otéčkujeme
kdo mi poradil makeup nebo bb krém na super černotečkovou pleť? mastnou, se sklonem šupinatět, jemné vrásky, černé díry pod očima. a opravdu ultra světlou. až teď, po měsících opalování, se mi konečně podařilo docílit toho, že tvář s tím nesvějtĺejším bb krémem je konečně stejně barevná jako krk, který jinak mám vždy díky makeupu světlejší než obličej.
teď mám mizon snail bb krém, u kterého upozorňují, jak je světlý, ale pro mě je to minimum světlosti, tmavější mít nemůžu.
Ten pouzivam, je fantastickej!
Nevím, jestli v Bioderma nějak upravovali barevnost, ale o žádném jejich tonovanem produktu bych si nedovolila říct světlý. Je teda pravda, že od testování uběhl nějaký čas...
Aj ja som sa pokorne vrátila k nemu.
Asi se budu opakovat, ale zkoušelas už EL?
Jinak co se týče barvy, Ordinary 1.1 je světlý už hodně, a to mají ještě světlejší odstín 1.0 Tak možná zkusit tu jejich Coverage řadu?
Jinak šupinkami jsem taky trpěla a nepomohlo než hydratovat a hydratovat a pít (teda i ovoce a zelenina, které tu vodu dodávají průběžně). I tak se na konci zimy občas objeví. Zachraňuji to tím Double wear light. Na černé tečky nevím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.