Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 10:40

Tá kyslá smotana sa zrazí, keď sa vleje do vriacej tekutiny. Ja ju vždy dávam až po vypnutí a miernom vychladnutí. A ako píše Catherinne , je dobré ju niečím vopred zriediť, vodou, mliekom.

Offline Torrah
3263 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:35

objednáno

prošla jsem si vše co jste tu napsaly, vytáhla si jednotlivé typy a narazila na bosch mum, který je s plným příslušenstvím a je slevněn téměř na polovinu, tak jsem ho objednala.

Místo v kuchyni mám, bude na lince, mám velkou do L, a pod stolkem vedle bude příslušenství.

Moc všem děkuji za pomoc, fakt jsem si to prošla důkladně a jsem ráda, že jsem se tu zeptala.
Je to taková moje náplast - zrovna jsem odvolala rodinnou sešlost, která měla být na začátku května na oslavu mých a manželových kulatin. Takže když už sešlo z oslavy (která by samozřejmě stála mnohem víc, měla jsem na tři dny objednaný penzion pro třicet lidí), tak aspoň tahle radost.

A už se můžu těšit, do konce týdne by měl dorazit.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:39

Torrah vybrala jsi dobre!:)

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:44

Torrah ten je super, určitě budeš spokojená

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:54
Reakce na continuity:

Triss vždyť Kenwood stříhací nástavec má a ty dražší i mixér. 

​Co je stříhací nástavec? Můj kenwood, ten samej, co byl v odkazu, nic strihaciho ani mixer nemá 

Offline continuity
42507 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 11:59

Potrefenáhusa strouhání. To byl zas korektor, sorry

Offline AprilTwelve
1019 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:03

Torrah ja mam starší verzi a jsem spokojená,  a používám ho často, teď teda ještě častěji a je šikovnej 

Offline Torrah
3263 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:06

Díky :) já budu určitě spokojená. První robot jsem měla kdysi dávno, rozbil se u něj motor, tak pak jsem rozdala příslušenství a už jsem další nesháněla. Až teď jsem si řekla, že už je na čase.

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:34

continuity Aha, díky. Ten z toho odkazu je prave jen ten vyloženě na těsta, byla k tomu možnost dokoupit akorat tak masomlejnek. Už je to teda výběhovej model, potřebovala bych k nemu ještě aspoň jednu náhradní mísu a už jsem nesehnala

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:36

Potrefenáhusa No a naopak ja ten mlejn dostala v sadě a vůbec ho nepotřebuju, tak mi doma leží. Mísu sem taky už nesehnala..

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 12:46

Tak ja to s cuckama mam, ale chutove to melo velky uspech, dokonce se ty starsi deti ptaly, co je to za jidlo:-D. Ale ja pouzila ty bezlaktozove vyrobky, takze treba to srazeni je ovlivneno i tim;-)

Offline continuity
42507 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:27

Potrefenáhusa to byla ale reakce na Triss, která psala, že to jiný robot než Bosch neumí. 

Ten konkrétní KMix neznám, já mám chef premier, je mensi, taky se myslím uz nedělá. Ale mám k němu strašného příslušenství, šel k nemu dokoupit ještě ten mixér, ale ten já příliš nepouzivam. 

Akorát jsem docela cucela, kolik teď stojí. Si ho musím víc opečovávat. 

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:36

continuity To nepsala, psala, ze není moc zadnej univerzální, co by krom ty standard výbavy zvládal pravidelně i ty tezky těsta, tam fakt bejva hobby pekarema v diskuzich ten bosch mum nejvíc doporucovanej

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 13:58

continuity To si nerozumíme. Vůbec netvrdím, že to nic než Bosch neumí. Jen že je právě on jeden z mála, který i v základní výbavě má jak kvalitní hnětení, tak i struhadla. Jinak většina značek dává na trh různě nadupané sety, takže ke stejnému "tělu" robota může mít někdo leccos navíc, co druhý ne. Plus k němu platí to, co zmiňuju - málokdy se vrací porouchaný. My to prodáváme, takže vídám i to, jak se různé značky chovají po delší době práce u zákazníků. Z toho důvodu se nad diskuzemi na pekařských vláknech třeba opupínkovávám nad Sencory, které jsou taky lákavé cenou i designem. Na druhou stranu to určitě vidím trošku optikou malého městečka s mizernou kupní silou, takže třeba ty Kenwoody považuju taky za hodně kvalitní, ale rukama mi rozhodně běžně neprochází.

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 14:03

Torrah Bude krásný! Ať dobře slouží. A ten bych plasťákem nenazvala, cítím potřebu se mu omluvit. :-) U nás je stálým hitem tenhle. Ve srovnání s tím tvým je to vysloveně plečka, je i daleko slabší. Přesto ani ten většina lidí jen tak nerozbije.

Offline Catherinne
10772 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 14:05

Kdyby někdo potřeboval a neměl to daleko, tak na pekárně na Synkáči měli ceduli, že mají droždí.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 14:20
Reakce na Sweet Potato:

Karja Klidně zakysanou. Někde jsem v receptech viděla i žervé

​To dělávám já, místo mouky. 

Včera jsem zrovna vařila tu paprikovou podle Vaňka, doma bylo totální nadšení a dnes hádka, kdo dojí poslední porci.

Offline Torrah
3263 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 14:21

Potrefenáhusa mně nakonec došlo, že kamarádka se živí tím, že vyrábí perníky a prodává je na trzích (teď je teda dost nešťastná, co vlastně bude dál) a tak jsem se jí těsně před tím, než jsem to objednala, ještě stihla zeptat. Má taky Bosch - sice typ tři roky starý, který se už nedá koupit, ale je s ním nadmíru spokojená, a to ta těsta dělá skoro denně.

Takže na mé rekreační pečení a vaření to bude až až :)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 14:38

Ja moc tradicni jidla nevedu, ale mam rada velikonocni  nadivku s koprivama. A na to, ze ji delam bez receptu tak nejak, jak si myslim, ze se dela, ji mam dobrou

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 15:19

ice Máš jí krásnou! Taky ji dělám tak nějak od oka a taky si myslím, že je dobrá Miluju vůni kopřiv když je sekám nadrobno. Bych si dala i syrovou, kdyby to nežahalo (samo vyzkoušeno na vlastním jazyku )