Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 10:05

711990 Jj, to je podobny jsk u cuketky. Já měla instantní droždí a to těsto bylo takový dost gumovy a nafukovací 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 10:19

baltik kdyz pecu, tak treba bram noky se spenatem. Prsa mam rada i ruzne na asijsky zpusob, to delam s ryzi. 

Offline andulka01
12775 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:12

Isca Nespařuju, pečení bohatě stačí. Sekání bezkontaktní anebo je to prostě trochu dobrodružnější

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 11:22

Lamicka diky. muz mi noky odmita (ale stejne se tomu nevyhne asi tento tyden, jak mi dochazi zasoby a napady), tak delam nakonec bramborovou kasi s pazitkou

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:23

viktorka_od splavu No my si dneska dali zbytky ackoliv jsem byla na nakupu. Takze jsme meli americke brambory, zapeceny fenykl a opecenou hlivu s cibulkou:-D, ani to nevypadalo spatne, ale je to desne hladovy. Sambo mel predtim obri kotel polevky a ja se musela dojist obri porci vafli s ovocem, tvarohem a cokoladou. 

Jo a dneska jsem byla taky na nakupu, v hlave mela asi ctyri ,,pevne,, polozky co musim donest. Tak nic no, prvni nemeli a to me uplne rozhodilo a na dalsi si nevzpomnela. A to se ni stava strasne casto toto.

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:26

Karja :-) vidíš ten fenykl jsem zase radši nechala v regále, pokaždé mě to láká, ale nevěděla bych co s ním a když, tak jestli by to vůbec někdo jedl:-/ no a i když jsem byla nakoupit a jelikož jsem měla chuť na něco zelenýho, tak jsem koupila čerstvý špenát s tím že bude to rizoto ze zbytků špenátový. hm, jenže zapomněla smetanu, takže těstoviny s bazalkovým pestem. taky je to zelený

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:37

viktorka_od splavu Hele zalezi, jestli doma jite nejaky salaty, do tech se hodi, my na to moc nejsme. Ja z nej delam polevku a kdyz zbyde tak pridavam jeste do takove dusene smesi kruti prsa, fenykl a co najdu;-). 

49141 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:38

Karja no my taky moc ne:-) polívku jakou?

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:42

viktorka_od splavu Fenyklovou:-D:-D

Hele nevim, zkus radsi najit nejakej recept, ja delam co dum dal. jeden az jeden a pul fenyklu, kousek celere a petrzele, na cibulce orestuji, trosku zasypu moukou a pak dam brambory, vyvar, rozmixuji na zaver trochu smetany. Ale s receptem to mas jistejsi;-). Ja hresim na tom, ze sambo je polevkovej a dcera zrovna tuhle mam rada, tak to delam, jak to prijde;-)

49141 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:51

Karja tak ja se toho receptu stejne nikdy nedrzim:-) priste to udelam rovnou jak pises a bude

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:57

viktorka_od splavu No mozna zkus google, on asi ten vyladenej pomer surovin udela lepsi chut a bez mouky, ja to zahustuji, jvuli tomu, ze sambo ma rad huste polevky a bezlaktozova smetanu mam deset procent, to je jak nic;-). A je to fakt mentolove, tak nevim, myslim, ze spousta stravniku to neoceni.

Ale mela jsem velky uspech s klasickou spenatovou polevkou z mrazeneho protlaku, jak se delava ve skolni jidelne. A je to super, cely se to vari tak 20 minut, prace je na tom tak 5 minut a jedl to i muj tata, co jinak ji jen vyvary.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:57

u nás dnes zeleninová polievka s haluškami a francúzske zemiaky a k tomu červená repa. Vlastne repu teraz jedávame asi k všetkému, lebo s ňou zje moje dieťa všetko :-)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:01

a inak ste ma tu tak namotali na to pečenie, že idem zháňať aspoň instantné droždie. Snáď aspoň to sa bude dať kúpiť

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:30

viktorka_od splavu Fenykl je dobrej podušenej na másle, tím se hodně zmírní ta lékořicová příchuť, a zesládne. A já ho speciálně kupuju, když dělám lohikeitto podle Cuketky - k tomu lososovi , kopru a kořenové zelenině mi to tak nějak chuťově sedí.  

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:31

andulka01 Ok, tak zkusím i tu dobrodružnější variantu někdy, stejně si vždycky i na trhání zapomenu vzít rukavice :-) jen o ten jazyk bych se bála.

49141 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:39

Karja za me ta zasmazka sama o sobe taky dela lepsi chut:-) zkusim a dost opecu dle tipu Isca a kdyz to budou jist tak zkusim i ten cuketkuv recept:-) diky!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:47

viktorka_od splavu napsala bys mi prosim recept na tu vajickovou pomazanku jak delas?

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 15:58

My dnes bramboraky (cmundu) se zelim.

49141 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:36

Zarinya já ji dělám, asi jako všechny pomazánky, tak nějak podle toho co zrovna je doma, nebo co si vzpomenu předem nachystat:-) určitě změklé máslo plus tvaroh/labneh/žervé.. zakysanou smetanu, bílý jogurt.. když je taveňák tak kostičku, když je majonéza tak lžíci-dvě, zrovna do té vajíčkové se hodí dost. lžičku dijonské hořčice. sůl. ručním šlehačem to pořádně rozmíchám dohladka, aby to mělo vhodnou konzistenci, slanost a kyselost. pak do toho základu rozkrájená vajíčka a cibuli, nebo ideálně jarní cibulku, ta tam být musí. a co nemusí, ale mám to moc ráda, je červená paprika nakrájená na kostičky. pak už jen lehce promíchat. kdyby bylo na mně, tak tam dám ještě bylinky, ale to bych si pak musela sníst sama:-(( tak a zrovna jsem ji dojedla:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 16:40

viktorka_od splavu dikyzrovna tak hodne podobne jsem ji ted udelala,ja na ni dostala takovou chut a nemohla si na netu vybrat.