Jsem nedavala pozor u kurete na paprice. Delate to nekdo i ze zakysanky? Mam tu jednu ke spotrebovani, ale nikdy jsem to s ni nedelala, ma to nejaky uskali a mam ji nechat slepicim a vsadit na klasickou smetanu radsi?
Jídlo a vaření
Karja já dělám z kysané, pokud tam uz davám smetanu.
Karja já bych se toho nebála, jen zkontroluj, jestli v ní není škrob
viktorka_od splavu Zajimavy! Tak jo no, zitra varim pro hodne detskych sttavniku, tak snad to budou jist!
Karja zásadně ze zakysané
Torrah já přesně ten kmix mám, cos dávala odkaz, jen v černý, je boží, jen teda není to multifukční robot, jak si asi představuješ, je to robot především na těsto, ušlehá bílky, šlehačku, něco smíchá, ale nestrouhá, nemixuje.
záleží, na co to chceš, já hodně peču, chleba, vánočky, a to se sice s lehkým plastovým boschem dá, ale o dost hůř. Kmix fakt nezandáš, je to těžký jak prase.
multifukční máme nějakej starej asi moulinex, já zas moc nepoužívám to, než to vyndat a sestavit, umejt, zandat, tak to radši nastrouhám na struhadle, případně rozmixuju tyčákem. Akorát na strouhání velkýho množství mrkve pro psy do mrazáku to prakticky vyndavám
a kitchen aid má všechny možný udělátka doplňkový, ale je to strašná darda. Ale krásnej je moc
Karja Naposledy jsem tam dávala smetanu půl na půl.
Ounz Podávám průběžné hlášení, že kváskový chleba už funguje podle mých představ. A to nařezání, které jsi zmiňovala, zřejmě dost pomohlo. Jinak problematičnost plynové trouby jsem zatím obešla vyhrabáním 45 let staré remosky z hlubin půdy. Dobré je to. :-)
Karja Taky dávám častěji kysanou než sladkou. Použiju, co mám zrovna doma, ale v případě sladké pak stejně dotahuju chuť balsamicem, protože mi tam ta kyselost chybí.
Co se týče robotů - on není bohužel aktuálně na českém trhu žádný úplně univerzální, aby měl zároveň uspokojivé hnětení i těžších těst a zároveň v základní výbavě i ta struhadla. Relativně slušně v tom směru vychází ten Bosch MUM - poměr cena/výkon. Je to totální plasťák, ale skladný, opravitelný a už v základní výbavě poměrně variabilně použitelný. A dost málo se rozbíjí. Kmix znám jen z debat na netu. Vypadá skvěle, ale strouhání by mi chybělo. Slušnou výbavu i hnětení v poměru k ceně má ještě Eta Mezo, ale životností záruční dobu myslím mnoho nepřesáhne.
Torrah pokud chces aby mel i blender a krouhac, pak urcite Bosch mum. Vyberes si i cenovou relaci za 3k nebo za 30k. Ja mam ten drazsi a pouzivam ho denne. I tak jsem ale musela dokoupit jeste hodne prislusenstvi. V zakladu byly metly, blender a krouhac. Prikoupila jsem druhou misu, strouhaci nastavec, mlynek na mouku a koreni, mlynek na maso a nastavec na testoviny:D krom tech testovin pouzivam vsechno a melu i maso, ackoliv puvodne me to nelakalo. Chybi mi snad uz jen plnic klobas![]()
Triss super
jinak myslím u plynový fakt funguje ji pořádně roztopit..akorat to zapařování je blby, to by chtělo asi tu nádobu s víkem..
Karja Jinak ja dávam všude obyč smetanu, ta jysana uděká ty cucky. Pokud chci kysely, dam ocet k tomu. Kysanou dej do dezertu :)
Triss vždyť Kenwood stříhací nástavec má a ty dražší i mixér.
Karja Klidně zakysanou. Někde jsem v receptech viděla i žervé
Ounz Uvidime, vezmu to pres sitko jeste;-).
Karja používám vždycky kysanou, pokud má být omáčka dokysela. Tedy typicky svíčková, koprovka apod. Vždycky. Max dám sladkou i kysanou, při více porcich
Žádný cucky jsem nikdy neměla, to je nesmysl, že kysana dělá cucky. To musí být něčím jiným. Určitě ne kysanou.
Kdyz použiju výjimečně jen sladkou smetanu, kyselim taky octem.
A místo kysané použij klidně i řecký jogurt. Ten ale já dávám třeba i do zapečený h jídel, do vajíček. Odlehci a dodá stavnatost.
Dadoo Mě napadá, jestli cucky neudělá případně ten škrob? Když ho tam výrobce strčí.
Aranel pak by to byl asi spíš špatný technologický postup. Skrobem se prece i zahustuje - a při zahustovani se, špatným postupem, cucky udělat můžou.
Fakt mě to zajímá. V životě jsem z kysanky neměla cucky a to jí používám celý život. A že jsem se navarila hodně.
Ale etiketu na kysané jsem ještě nečetla.
Biely kvet on je krásny, jenom ta cena. Já potřebuji mlýnek na maso, strouhadla a to je všechno doplňková výbava.
To je pravda, ja ho používam väčšinou na pečenie.![]()
Dadoo taky jsem v životě neměla cucky. Já dám zakys. smetanu do nádoby, přidám trochu vody, případně lžičku mouky, rozmixuju a opatrně vyliju do omáčky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025