viktorka_od splavu jenže manžel mi oznámil, že už je mu z toho zle a děcka ani nemluvim...Tak to nějak požeru sama a praskne mi břuch.![]()
Jídlo a vaření
barbucha jee, takhle dělám bramborový salát když grilujeme. Ještě teda do toho dávám hodně nasekané pažitky a na nudličky nakrájenou a zlehka opečenou anglickou slaninu.
viktorka_od splavu Je to fakt vynikající kombinace, té dijonské hořčice se neboj, ono se to v těch bramborách ztratí. A majolku vynech, je tam, jak píše barbucha, zbytečná
Pažitku dám příště, ještě ji nemám dost vyrostlou. Anglická slanina zní taky dobře
tam se toho dá přidat určitě mraky, všeho možnýho... ale mně moc chutnal i takhle jednoduchej.
barbucha vypadá dobře, mám hezké brambory, udělám to příští týden.
Luna 2 roky zpátky jsem měla medvědího česneku taky fakt hromadu, pesto jsem dělala snad 2 dny. Něco jsem rozdala, ale zbylo mi toho hrozně moc. Jako na rok jsem zásoby podle mě klidně měla. Nejčastěji ho dávám do rajčatové polívky. ![]()
Minulý týden jsem akorát doplnila zásoby.
barbucha klasickej bramborovej salát nemusím, ale tenhle vyzkouším.
barbucha moc dobrý jsou v tomhle salátu ředkvičky, dělám ho ráda jako přílohu nebo klidně i samotnej
Mrakoplas No vycházet se dá z tohohle receptu, akorát jsem přidala ještě tak deci bílýho vína, který mám tak nějak ve zvyku lít do skoro každýho rizota... :)
Luna Nebo to prostě vyhoď. V kompostu to taky udělá službu.
Nedelate neco zajimaveho s krenem? Dostala jsem od rodicu ze zahrady a krenovka me nelaka. Diky.
baltik je výbornej v salátu z červené řepy
edit: a ještě reuben sandwich
Ava diky a to hovezi si do sandwiche nakladas a varis nebo neco hotove kupujes?
baltik já to beru jako rychlou večeři, s tím příprava hovězího úplně není kompatibilní... takže si kupuju hovězí šunku. Pastrami jde asi ve velkých městech nebo online taky koupit.
Rebarborovo jahodový koláč.

continuity mnam....ja asi letos rebarborovej delat nebudu
muz ji nema rad a nechodim do prace abych kus vzala a cpat se s tim sama moc nechci.![]()
Kromě rebarbory jsem sehnala ještě i mladý česnek
, takže jsem udelala famózní pomazánku z Balkánu z kempu Hubertus.
Trochu másla, balkán, palice mladého česneku a trochu feferonkove pasty ![]()
Zarinya to je škoda. Jinak rebarbora je německá.
Ja bych udělala menší a zbytek rebarbory povarila a zmrazila. To lze. Já uvidím, jestli ho budou jíst děti, ale starší by mohla. s jahodami je to teda super, dělám to poprvé, a už ta plnka byla skvelá.
Ale muz ted rano snida doma a když není napeceno, bere si nejaké sušenky. ![]()
continuity ja uz takhle u vseho pecu polovicni porce....jeste mensi uz si neumim predstavit.
no uvidim,zatim jsem videla jen same pidistonky tak jeste pockam.
Sezóna je dlouhá, ještě bude.
já měla stonky dobře půlmetrové, ale taky jsem ten regál musela trochu prohrabnout.
continuity a mrazenou jim s reckym jogurtem.....ted se v podstate zivim uz 14 dni mrazenyma jahodama s jogurtem,![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025