ice takhle s masem se vybavujou desivy vzpominky i mne teda! Ale vypada nadherne a ten knedlik taky! Urcite byla vyborna!
Jídlo a vaření
ice kase vypada vyborne, ja ji teda muzu![]()
A ja jsem vařila kulajdu, jsem jediná z rodiny, kdo ji má rád, takže ji budu jíst ještě dva dny ![]()

Tulipe hned bych ti přišla pomoct to sníst ![]()
Tulipe to je napad, tu si taky uvarim :)
Tulipe krásná, taky bych hned přišla na oběd.
hrachovou kaši jsem dělala včera a povedla se moc, dokonce byly připomínky, proč jí je tak málo ![]()
dnes trhaná krkovička, která se dělala přes noc v pomalém hrnci, s bramborovou kaší a salátem s červeného zelí na způsob coleslawu. To se taky povedlo.
Tulipe hlavně je teď ve slevě 47 % dolů, tam co jsem ho kupovala, to mě přesvědčilo. Myslím, že pro běžnou domácnost a vaření je naprosto dostačující.
Tulipe kulajda. ![]()
Tulipe Chci, chci, chci!!!!
Kulajdu miluju.
Já jsem včera dělala těstoviny s brokolicí, rukolou a bazalkou, což mohlo být moc dobrý, kdybych si bývala hned u prvního sousta nevzpomněla, že mi vlastně brokolice až tak moc nechutná... :D
Dneska bylo rizoto s hráškem a slaninou, zítra bude pečenej losos s baby špenátem a tahini omáčkou, a o víkendu bych nějakej den chtěla udělat tvarohový noky s malinama. A do mé allmighty excelové tabulky jídel jsem si hned přihodila hrachovou kaši a arašídovou polívku!
Karoleena Jak děláš, prosím, tahini omáčku? Děkuji.
Chtěla bych se prosím zeptat: nedalo by se něčím nahradit podmáslí? Mám recept na pečené vdolečky, které vypadají lákavě, ale podmáslí tam dát kvůli bezlaktózové dietě dcery nemůžu.
nonemy A co je tam dalšího? Buď voda anebo maškrtnice ma na nlogu recept na koblihy, kam se mj dával jablečný cider..
edit: řídila bych se podle oststních přísad, aby to nebylo chudy. Jinak myslim, že na tohliku maj i kysany nějaký ry rostlinny mléja..?
Karoleena Hlavně aby sis nevzpomněla, že ti vlastně až tak nechutná hrachová kaše ![]()
Já se chystám na nekynutý lívance podle Florentýny.
Aranel No to tak vůbec, hrachová kaše je
! Jen na tu brokolici jsem fakt nějak úplně zapomněla, no...
nonemy Je to jen tahini, citronová šťáva, sůl a voda, přesný poměry k tomu lososovi k nalezení zde (poslední recept v článku), tam je navíc ještě jeden drcenej stroužek česneku. Ten základní mix bez česneku jsem dávala tak 14 dní zpátky zase na jinou rybu a dost nám to doma chutná, takže pro velkej úspěch si zítra dáme opáčko...
Ounz v receptu jsou nastrouhane varene brambory,hruba mouka, vejce a kypr.prasek + to podmasli. Na rohliku budu objednavat, takze se podivat na kysane rostline mleko? Myslis, ze by se to dalo nahradit smetanou? Mam bezlaktozovou. Dekuji
Karoleena dekuji moc, zítra budu dělat rybu, tak to zkusím
nonemytuhle jsem davala teda do babovky misto podmasli smetanu a dopadlo to dobre
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025