Ava tak minimálně tu 'bestii' můžeš rozpůlit, to se dá imho péct jak to placatý, já ho dělám většinou jen po půlkách, celý je moc. A jen sůl a pepř a nacpu mu máslo pod kůži, hlavně na prsou, peču pomalu, přiklopený a až nakonec odklopený do barvy. Ke konci se dá pod kuře hodit různá zelenina a upíc s tim, jak se to smíchá s vypekem, je to dobrá příloha spolu s brambory. Kamarádka to takhle dělala s mraženou zeleninou (hrách, mrkev a kukuřice) a bylo to fakt dobrý. Teď v létě se dá použít čerstvá a jakákoli. A druhá moje kamarádka to peče s rajčaty, přihodí je nakrájený a čtvrtky k napůl upečenýmu a dopeče, taky dobrý.
Jídlo a vaření
Ounz my davame kusy brambory mrkev cibuli cesnek cele strouzky, porce kurete na to polozit potrene bylinkovym maslem a cele upect pod poklici. super eintopf
viktorka_od splavu To se dá taky, ale já to radsi dělam s jehněčí nebo telecí klobásou navrch, lepší než kuře ![]()
edit a jde pod to prakticky jakakoli zelenina, cibule na čtvrtky nutná!
Ounz dekuju za tip na Reka na trzich v Dejvicich. Olivy i rajcata jsou vyborne. Nezkousela jsi nejaky oliv. olej?

Ounz viktorka_od splavu máte pravdu, je to dobrý, takhle se to u nás většinou dělává - já dávám ten česnek, cibuli a brambory, máti zas tu mraženou zeleninu. Chtěla jsem ale něco trošku jinýho, je to rozlučkový oběd s rodiči před stěhováním (a taky bysme toho obra ve dvou nesnědli) a současně jednoduchýho. Už jsem to nějak vymyslela.
Jinak maso téměř nedělám, víceméně jen, když dostaneme domácí, a vyhovuje mi to.
Lamicka tohle mě bere mnohem víc než moje obří kuře ![]()
Lamicka Ten ještě ne, měla sem italskej, ale plánuju ho u něj koupit, až mi dojde. Jinak od něj mám už po několikátý megaboží kapary a posledně na zkoušku takový zvláštní mikroolivy, sou s peckou, ale taky můžu doporučit. Já když už tam jdu, tak vlastně kvůli jeho produktům.
Ounz Tak az se tam priste dostanu, tak koupim olej a zkusim i kapary, ty mam taky rada.
Lamicka tak kdyžtak poreferuj o oleji, jestli to stihneš dřív než já :)
Ounz To asi nestihnu, potrebovala bych trhy i v jine dny nez v sobotu.
Byvame pres leto hodne pryc. Ale jestli jo, tak napisu.
Lamicka To je fakt, jen ta sobota je málo, ale asi by se to jinak neuživilo. Kdyžtak dám taky vědět :)
Koprovka. Jsem tym vajicko a brambor. Mam ji rada spis kyselejsi.

Lamicka koprovou mám ráda, dávám mnohem víc kopru.
Tak Betty ja taky, ale dneska mi to nejak nevyslo ![]()
Ava Asi pozdě, ale takhle velký kuře je naplacato úplně super. Jen se vystřihne páteř a úhledně rozloží nohama ven. A pokud je domácí, nijak bych jej chuťově moc netůnila. Jako slavnostnější by třeba šlo nadít pod kůží máslem a liškama, podlít bílým vínem a doplnit estragonem. Omáčku pak zjemnit kysanou smetanou.
Hamba vám, instagram mi zamořila koprovka!![]()
Lamicka Objednala jsem si ji dnes k večeři... ![]()
andulka01 Mne zbyla porce k obedu
, u nas doma ji nikdo neji. Snad bude dobra, ohrivanou jsem ji nikdy nemela. Deti budou mit rajskou. Dostala jsem plno rajcat od nasich a neda se to ujist.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY