Jedna dobra zprava - v Tescu zacali prodavat listove testo maslove, takove to normalni babicke, v igelitu.
Jídlo a vaření
baltik Chlazené? Tyjo, tak to se snad stavim v nenáviděném Tescu.
andulka01 jojo
Tak Betty Ten Tvůj švestkový koláč vypadá úžasně, díky té fotce jsem se do něj taky pustila...![]()
euridike děkuju
Vyskocil na me na recept na facebooku, ze se pekac vylozi tortilama, na to se da predem upecena smes z masa a paprik, prikryje zase tortilama, udela se z toho takovej balicek, zatizi se to nahore pekacem a zapece se to. Nemate bekdo ten repect nebo podobnej? Nemuzu to najit.
Lamicka
super. U nás to jím taky jen já, přitom je to tak dobré a zdravé.
Lamicka já ostuda na to zapomněla, píšu si připomínku na zítra
Prosím o tip na jednoduchý krém na ozdobení muffinu třeba s tvarohem, který rychle udělám na chalupě. Aby držel, neroztékal se. Šlehač bude k dispozici. Děkuji.
JankaM jestli jednoduchy, tak si vyslehej trochu masla pokojove teploty s cukrem a potom po lzicich zaslehej tvaroh. Maslo ti krem zpevni. Pripadne podobne lze udelat krem s lucinou nebo jinym cream cheese. Jeste mam hodne rada vyslehane mascarpone se slehackou, ale to nebude drzet dlouho.
Pokud by ses chtela patlat trosku vic, lze udelat swiss meringue buttercream a pouzit ho jako zpevnovac k jakemukoliv tvarohu nebo mascarpone. Ale chce to kovovou misu a idealne stojaci slehac, jinak se uslehas:) ve zkratce, zahrejes bilky s cukrem na 70°C a uslehas v tuhej snih, pak zaslehas maslo.
711990 děkuji, první možnost zní dobře.
JankaM jen opatrne, ty kysely veci jako cream cheese a tvaroh se rady srazej. Takze smichavat po malejch kouskach. Kdyby se to preci jen srazilo, staci dat do mikrovlnky na par sekund a znovu vyslehat a vychladit. Nebo zahrat nad parou a znovu vyslehat.
A666 Filety z candáta opeču normálně, je to dobrá ryba, nic extra nepotřebuje.
Na fenyklový salát nakrájím fenykl a červenou cibuli na co nejtenčí proužky. Posypu posekanými oříšky - kešu nebo nesolené pistácie. Pak přidám granátové jablko a kopr. Zálivka klasika - olivový olej, limeta, med, pepř a sůl.
Ja delam salat z fenyklu s pomerancem a koprem - fenykl, vyfiletovany pomeranc a stava z nej, okurka, treba i ledovy salat, kopr, vinny ocet a oliv.olej, sul pepr. Ten mam moc rada k rybam.
Pak mam recept na zapeceny. To se nakraji, prida se k nemu cesnek, osoli, pokape oliv.olejen a da do pekacku. Ten se prekryje zmackanym a namocenym pecicim papirem a pece se to tak 30 min.
Máte prosím někdo zkušenost s patizonem? Já si to pamatuju z dětství, že to bylo zajímavý ufo, který mi ale nechutnalo, nicméně mám chuť to znovu zkusit. Má někdo osvědčený tip? Díky..
edit: znám totiž minipatizony plněný smetanovým sýrem a to je samozřejmě výborný, ale chtěla bych zkusit něco jinýho.
Ounz Dělala jsem guláš. A někdo dělá řízky. Ale je to tvrdé, blbě se to loupe a chuť nijaká.
Ounz mne se to libi jako dekorace![]()
zkouset to jist znovu nebudu.
Sweet Potato právě to obalovaný nic si pamatuju z detství..no našla sem nějaký recepty aka 'je to další druh dýně' tak něco asi zkusím.
Ounz Sweet Potato no práve, blbě se to loupe, nestojí to vůbec za to.
Dělávala jsem z toho placky, celkem není rozdíl od cuketovych.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY