Zarinya To je štěstí začátečníka, teď se budu bát ještě víc! ![]()
Jídlo a vaření
viktorka_od splavu tak kdyby bylo vic po strane a jina vyzdoba.....
tak by to byl hned jiny dort.
Zarinya kdyby kdyby.. ho pekl mekdo jiny, nejlepe:) a to se samozrejme v lednicce jeste pomalu roztika, prestoze autorka receptu tam pise, ze nalezeni mu prospeje
to bude ostuda, to ani ty maliny nepomuzou:-))
neber to zle,ja bych vytvorila taky hruzu.![]()
Luna Jj, ty fazole jsou v Japonsku nejčastější, ale teda s arašídovou pastou jsem snad ještě nejedla!
Tak u nás taky mechový, z normálního špenátu, tak jsem ho dala méně. A snad to vyváží hromada krému, ten myslím bude potřeba.

Tak já taky dneska bééé. Díky za inspiraci
A moc se mi líbil ten lentilkový, to bylo krásně jarní, a pak samozřejmě lesní palouk
Taky jsem stihla upect, ale teda ten chlorofylovej smrad je silenej

Zelena invaze! ![]()
Pavlena Me se tenhle zvrhly vkus drzi nastesti uz jen v kresbach. ![]()
Onehdy jste sháněly lentilky na zdobení. Ve Veselé veverce teď prodávají krásně malinké. Převládají červené. A nechutnají špatně.
711990 diky, ja se lekla, jestli to cerstvy neni nejak zimomrivy :-)
Tyjo, jeden hezčí mecháč než druhej!
Já ho taky dnes pekla, ale dokončovat, krájet a případně i fotit se bude až zítra. :/ Použila jsem mraženej listovej špenát Bonduelle a cajk, nechala jsem ho trochu povolit, pořádně ho vyždímala a nasekala na menší kostky, který jsem pak bez problémů rozmixovala tyčovým mixérem.
Krémy jsem udělala jeden citronovej z lemon curd a jeden pistáciovej. Jemně mletý pistácie jsou i v korpusu, nahradila jsem s nima mandlovou mouku, ze které tenhle druh korpusu peču obvykle. Drobkama jsem zdobila jen trochu vršek dortu, takže mi jich dost zbylo a teď je tady uždibuju, no a řekla bych, že ořechy tomu korpusu celkem prospěly...
Tak dort nakonec i u nás, ale příště určitě jiný krém, ten lemon curd by byl asi nejlepší

no takze konecny vysledek, nacez mi bylo receno ze o sladky stejne nikdo nestoji. zas si dam s takovyma napadama dlouho pokoj

viktorka_od splavu perfektná, ja nakoniec nebudem piecť, mama bude v sobotu vypekať vo veľkom, takže machovú tortu by som dala akurát susedom.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY