Jídlo a vaření
naše mechová loučka
tyjo tady ta mechova smrst. je to super!![]()
viktorka_od splavu uz vypada o moc lip,ale stravnici by me tedy pekne nastvali......
Všechny výše postované mecháče jsou krásný ![]()
Muj v práci sežrán do posledního drobečku. Obohatit krém o lemon curd zní skvěle. Dávala jsem šťávu z bio citronu a hrozilo to zdrcnutim celýho krému.
brrr jj, ten lemon curd by se asi hodil, já i do toho těsta dala podstatně víc citronu, než je v návodu. Do krému jsem teda vůbec nepřidávala cukr, jen rozmačkaný maliny, takže ho mám lehce do růžova. A proložila jsem to ovocem, malinama, jahodama, borůvkama...
Aj ja aj ja aj ja!
Ale teda upatlala som to príšerne, zdobilo dieťa a zjedla všetky maliny okrem tých štyroch chudiniek. A mňa teda chuťovo prekvapil veľmi pozitívne, takže nakoniec super

betsey
No vidíš, jaká jsi šikovná! A já na něj nakonec přidala i ty sedmikrásky, nakrojila a zbytek schovala do ledničky-a ony se mi tam zavinuly!!
Garfie přesně, víc okyselit a ubrat cukr tomu moc prospělo. Já měla jen rybíz, taky šel i dovnitř. Do těsta jsem přidala vanilku a kapku rumu, dvakrát tolik citronu i kůry.
U nás nevydržel dort ani hodinu, děti si přidaly a chtějí ho k narozeninám. Dík za recept tomu, kdo tu s nim přišel.
Tak jsem jen tak pro zajímavost prolistovala posledních pár stránek a napočítala jsem 15 zelenejch dortů, troufám si tvrdit, že nic kolektivnějšího tady nikdy nebylo! :D
Všechny dorty jsou moc hezké. I od viktorka_od splavu
Karoleena chtelo by to nejakou kolaz!
Jeden mechový dort krásnější než druhý. A všechny jste to dělaly z čerstvýho špenátu? Zajímalo by mě, jestli je rozdíl v barvě, když je ze zmaženýho?
crazydaisy Karoleena psala že z mraženýho, tak asi dobrý, já jsem spíš měla věnovat pozornost dotazu pod receptem na větší formu, kdo by to byl řekl že
Dobrý den, je nutné dodržet formu 20cm? Mám jen 24cm….
.. Ve vašem případě potřebujete o 1/2 surovin více, to znamená 6 vajíček a tak dále. Krému je dost, na dort této velikosti postačí.
matika mi moc nikdy nešla ale šest vajec místo tří myslím není o polovinu ale dvakrát tolik:-P a s tím krémem je to přesně tak, ten je na dvojnásobnou buchtu, to jsem tedy vychytala a nezbylo ho tolik. sladkej je ale moc, i ten korpus i krém, lemond curd by byl dokonalý
Som ovca. Neplánovala som piecť, aj tak nám napečie mama, plus sme objednali ešte nejaké pečivo od známej (lebo mama bola zvedavá)...
...no a hádajte, čo mám v chladničke....![]()
slniecko Nene ![]()
viktorka_od splavu Dík za poznámku o té sladkosti. Mám objednávku na dort na pondělí. Nejraději by chtěli krtkův. Říkala jsem si, jestli nepřekvapit mecháčem, ale nevím, aby z toho nebylo spíš zklamání. Musím si to rozmyslet.
slniecko ukaaa!![]()
crazydaisy Já nesladila ten krém vůbec (v receptu se přidává cukr) a přišlo mi to v pohodě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY