Karoleena máš ho vymazlený
Jídlo a vaření
Karoleena no teda..!! ![]()
chlapy tím nenadchnu, těm bych to spíš příště proložila tím uzeným lososem
Na takovej mám chuť už celej tejden, a asi si ho brzo udělám!

Karoleena wow, ten je dokonalej
Pekařky pomooooc!
...
Včera jsem rozdělala kvas na šumavu.
A pšeničný kvas na mazanec dle Maškrtnice.
Ráno jsem udělala chlebové těsto, nechala odpočívat.
A v potu tváře a za vydatné pomoci mužné síly teď dokončila těsto mazancové. Dala odpočívat.
Vyndala jsem ošatku šla plácat bochník. Sundala fólii z mísy...a našla v ní pšeničný kvas na mazanec.![]()
Šumava je zahnětena s cukrem, máslem, mandlemi...
Muž mi nedovolil celé to rovnou vyhodit i s mísou (a nejradši i s pekařkou). Prý to upečeme a bude to islandský velikonoční chléb.
A teď ta rada: jak dlouho to kynout? Jako chleba, ve formě? Nebo jako mazanec?
Nebo to fakt radši vyhodit?
Opít se prosím neraďte, jsem pod práškama.
A ještě jedna otázka: nemám teď úplně morálku z toho mazancového kvasu hned zadělávat. Vydrží třeba v ledničce?
Sweet Potato Já ti neumím odpovědět, ale moc tě lituji. Tolik námahy je v ohrožení. Ale zas třeba objevíš úplně novátorské pečivo....
Sweet Potato psenicnej kvas dej do lednice a zitra z nej muzes udelat livance nebo vafle nebo citronovy chlebicek, na sladky peceni nebo chleba uz v kondici nebude. Co s tim krizencem....je to teda chlebovy testo smichany s proprietama na mazanec? Nebo jen ten rozkvas? A kynulo to testo s nejakym prekladanim a ted je cas dat do osatky jestli to spravne chapu?
Sweet Potato chápu správně, že si zadělala na mazanec podle maškrty žitným kvasem? Já bych to kynula jak mazanec a upekla, minimálně z vědeckejch důvodů. Bude hutnější a možná kyselejší a tlapkám, ale teda imho to k jídlu bude. Třeba s máslem a něčím navrch (marmeláda?)
Sweet Potato a pšeničnej pokud nespotřebuješ teď, tak jak píše 711990 na lívance, do bábovky místo časti mouky a tekutiny...a na kynutý věci ho ze lžice dokrmit a rozjet čerstvej
Sweet Potato Dělala jsi pšeničný kvas na mazanec podle maškrntnice z tuhého kvasu? Jestli z tuhého, tak bych ho do té lednice klidně dala... třeba jen do večera... když večer zaděláš a necháš kynout přes noc, můžeš ráno péct... Já zadělávala včera včera a nakonec mi pšeničný kvas, tuhý, zrál v kuchyni víc jak 20 hodin - nějak jsem se k tomu dřív nedostala.. pak kynul v chladu přes noc... a ráno se z něj upekly zatím ty nejlepší mazance... Jestli máš klasický, tak jak už radila 711990 nebo Ounz , tak na ty lívance nebo tak něco...
A jestli jsi mazanec zadělala žitným kvasem, tak bych to taky upekla... přesně jak píše Ounz, bude kyselejší a hutnější... ale za pokus to stojí...
Ounz Ne, je v tom celá cuketkova šumava, včetně soli a kmínu
Tak slabou půlhodinku odstátá v míse.
Sweet Potato tak to bych vyhodila, zvlast s tim kminem....
fija Ten pšeničný kvas je řídký. Zatím jsem ho šoupla do ledničky.
Fiction Děkuju. Jsem teď dost rozsekaná a tohle mne dorazilo.
A navíc tu neni ani krajíček ničeho.
Sweet Potato promiň, ale ![]()
Sweet Potato Sakra, tak šumavu s máslem, cukrem, mandlemi aspol. bych asi nepekla... Lituju tě
Sweet Potato Souhlasím s manželem, upéct :-). Teď už je to bez práce, tak aspoň experimentálně.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY