0zero7 ono to neni slozitejsi nez jakekoli jine peceni, jen navic rozmixovat ten spenat.
Jídlo a vaření
Tak jsem dnes dělala IKEA kulicky podle originálního receptu a ten Viktorčin s bramborami navíc je teda lepší, takové jemnější jsou. Tohle mi přijde dobre tak do rajské omáčky třeba.
No a nemáte někdo tip, jak vylepšit cizrnovou polévku? Naposledy mi připadala taková nijaka, dám tam spíš nějaké koření jako římský kmín a tak než třeba majoránku.
Karja delala jsem nedavno tuto, jen jsem ten zaklad cizrny a batatu rozmixovala, protoze muz by to jinak nejedl a prisla mi dobra
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/curried-kale-chickpea-soup
viktorka_od splavu muzes sem prosim dat jeste recept na ty kulicky?Ja uz je tedy delala dvakrat,ale nevim zda uz to zvladnu bez receptu,slibuju,ze uz si to ulozim.![]()
Na internetu jsem vubec tenhle recept s bramborem nenasla a je to fakt dobry.
baltik Teda, nemám batat! A to jsem je měla ve spajzu dlouho, zrovna v úterý jsem je konečně zdelala do batatove polevky
Karja jestli mas vscehno ostatni, tak to asi bude fungovat i s bramborama :)
999 Mě vůbec nedošlo že jsme na podzim jeli i přes ten druhej Hostín, jeli jsme z Kokořína ke kamarádovi v Dušníkách a projeli oba.
Tak se omlouvám za mystifikaci. Nicméně je to fakt kousek, ještě se stavíme na jahody ve Vraňanech a v Mělníku pro Ludmilu ![]()
baltik Asi jo, ale přece jen ten batat má trochu chuť. No uvidíme, já to nějak splacam;-)
andulka01 To zní jako super výlet
. Akorát teda asi pojedeme tvým autem, na tohle budeme potřebovat korbu
.
999 Počítám s tím
akorát budeš trochu naklepaná, není to pohodlná jízda ![]()
andulka01 Můj manžel míval podobný žebřiňák, jsem zvyklá
.
Zarinya já ho mám sice taky z internetu, ale ta stránka už neexistuje, naštěstí jsem si ho teda zkopírovala
MASOVÉ KULIČKY IKEA
550 gramů mletého masa
sůl, jemný pepř
cibule
2 lžičky solamylu
hrst strouhanky
3 vařené strouhané brambory
2 žloutky
150 ml šlehačky
trošku oleje na pečení
Na omáčku:
250 ml smetany
2 lžičky solamylu
1 lžíce hořčice
150 ml vývaru
V robotu najemno rozsekáme mleté maso, cibuli, koření, žloutky a solamyl. Pak přendáme do mísy,
mezitím uvaříme tři brambory, najemno nastrouháme a přidáme k masové směsi.
V míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou. Vytvarujeme menší masové kuličky (jak
je známe z Ikea) a naskládáme na jemně olejem potřený pekáček.
V troubě na 200 stupňů pečeme kuličky asi 40 minut, dokud nemají typickou hnědou barvu, v půlce
času otočíme, aby se pěkně propekla i druhá strana.
Po upečení vyndáme kuličky a do šťávy z masa přidáme šlehačku, solamyl, vývar a hořčici, vše
smícháme metlou do hladka a kuličky zase ponoříme zpátky, prohřejeme a můžeme podávat:)
Jako příloha jsou výborné vařené brambory nebo hranolky, já jsem uvařila bramborové kostky 5
minut, poté ofritovala. Nejlepší ke kuličkám je klasika – brusinky.
viktorka_od splavu dik.:-)
TGIF
andulka01 Bozi!
koupim uzenyho lososa, dik!
0zero7 Chtělo by to kopr, ale měli tak hnusnej, že jen petrželka. Ovšem chrestova sezóna budiž pochválena! Se tak těším na českej ![]()
andulka01 Paráda :-)
Nemate nekdo dobry recept na cokoladovy korpus,ale aby nebyl suchy.
Já zkoušela kdysi podle tohohle receptu a byl moc dobrej.![]()
https://www.apetitonline.cz/recepty/1458-nejlepsi-cokoladovy-dort.html?page=2&ref=strossle
Akorát už jsem to pak už nikdy nedělala ve spojení s tím krémem (kterej je taky vynikající a používám ho na lehčí korpusy), protože dohromady to už bylo fakt hodně hutný a dalo se to jíst jen po hodně malejch kouskách (ale zase o to dýl vydržel a byl pořád moc dobrej
).
Dneska jsme konecne zkusili Okonomiyaki

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY