Evaeva Hmhm, tak možná naložit není špatnej nápad. Ale nemám papinak. Restujes to maso předtím, nebo když je naložené, tak už ne? Ale nakonec nám návštěva přijede stejně o den dřív, takže dostanou koprovku s vajíčkem, smůla no:-D
Jídlo a vaření
Karja večer naložím cibuli, mrkev a to maso s bylinkami do vína. Ráno to scedím, vyberu zeleninu, maso orestuju na slanině, přidám zeleninu, víno a dusím. Bez papiňáku to budeš dusit dýl, ale ty kostky půjdou v pohodě. Naložit to podle mě můžeš i bez zeleniny, pak budeš mít rychlejší tu přípravu před restováním.
Evaeva Jj,to by bylo lepší, vybírat se mi to nechce. Stejně bych ale radši recept s dušenim přes noc:-D. Já s holkama ráno úplně nerada vařím, někdy je to jakžtakž v poho, jindy vubec
Karja chápu, já se bez přítomnosti muže do větších akcí pouštím až teď. Tobě by se hodil ten pomalý hrnec, mamka ho má a hodně si ho pochvaluje. Mě teda tohle jídlo chutná i den dva poté, takže bych řekla, že by šlo uvařit už večer:)
Evaeva Jj, ten pomalý hrnec si hodně pochvaluje švagrová, ale upřímně já vůbec nevím, co v něm vařit třeba kromě guláše:-D
Evaeva Jj, ten pomalý hrnec si hodně pochvaluje švagrová, ale upřímně já vůbec nevím, co v něm vařit třeba kromě guláše:-D
To hovězí po burgundsku, ne? :-)
Karja já myslím že po tomhle způsobu https://www.kucharkaprodceru.cz/hovezi-po-burgundsku/ to můžeš péct v troubě ať už to zkombinuješ jakkoliv, ale je to strašně pracný jídlo za mě, jak se tam restuje všechno zvlášť a v jinou dobu, nemám na to nervy, vařila jsem to snad tak třikrát v životě.. (a nikdy nenakládala předem, to už mi přijde vůbec zbytečný) je fakt, že to je strašně dobrý až dokonalý jídlo:-) ale na tvém místě bych se na to vykvajzla a v troubě upekla třeba líčka, to je v jednom hrnci skoro bez práce
brrr no ale to samotný pečení je přece bez práce tak jako tak? nejvíc pracný u těch dušených/pečených jídel je příprava a to ani hrncem neošulíš, ne? resp. asi to tam můžeš naházet aniž bys to předtím restovala ale pak to nebude chutnat tak jak má
je fakt, že já si nelámu hlavu s přesným načasováním prostě nějak to vyjde až je to hotový, což by mě spíš ještě ten hrnec stresoval že bych to asi musela vážit a dělat podle receptu
viktorka_od splavu A jaky máš recept na líčka? Já dám krk, ale to máš jedno, ne?
Karja jasněže to máš jedno:-) no, recept... dám hodně cibule i klidně pár stroužků česneku, maso na kostky, mrkev, celer na větší kusy.. postupně to opékám, mezitím tam lupnu lžíci protlaku ten taky opeču až do oranžova, když mám otevřené tak tam šupnu deci až dvě červeného a nechám vyvřít.. jak je to hodně všecko opečený tak přihodím různý koření co mě napadne, tymián, šalvěj, rozmarýn, jalovcové kuličky.. něco z toho nebo všecko, podle nálady, určitě i bobkový list. docela dost osolím a plechovku krájených rajčat na to vyklopím (kdybych toho dělala víc tak dvě, ale zas aby z toho nevyšla rajská:-)) přikryju poklicí a strčím do trouby, podle toho kolik mám času na 90-160 C. za pár hodin na to mrknu a buď je to hotový nebo to tam ještě nechám, podlít to snad nikdy nepotřebovalo. podle toho jak to chci mít hezký buď vyndám maso a koření a omáčku rozmixuju, nebo to nechám jak je a dávám na talíř se vším všudy:-) většinou s bramborovou kaší a úplně nejčastěji ještě s tou míchanou částečně s celerem.
viktorka_od splavu Aha,tak to mi to po Burgundsku přišlo dost podobný, jen bych na závěr přidala ty žampiony a cibulky z trouby. Jen tady to opekas najednou, no to bych asi taky dělala, na to jsem líná:-D. Ale já když mám čas, tak ráda vařím, já si tim docela odpočinu, mám to jako takovej relax.
Karja no dělám to všecko v jednom tom hrnci a pak to strčím do trouby. žampiony by se asi k tomu hned přihodit nedaly, ty se musí pěkně dozlatova extra, no a cibulky teda ty zavařený, na másle opékaný, to je echt opruz aby se to nepřipálilo a pěkně zvlášť.. no já znám lepší zábavu než vařit. a i kdyby, tak leda by ti po tu dobu někdo hlídal děti, to bych pak vařila klidně šest jídel denně kdyby to bylo výměnou![]()
viktorka_od splavu Hihi, hele ty bych jedině oredpekla v troubě, rozhodně ne na pánvi. No vaření bez dětí je zábava, jinak moc ne, to je spíš taková nutnost o nervy:-D
Karja jako ve svým věku už si umím představit, že bych vaření skoro i mohla považovat za zábavu
ale ve tvým jsem měla teda jiný zájmy![]()
viktorka_od splavu A prosím tě jaký? Jako to by mě fakt zajímalo, co se teď dá dopoledne dělat zabavnyho:-D
viktorka_od splavu já opékám akorát slaninu a maso, zeleninu jen chvilku, jinak se to dělá samo. Mě to právě přijde hodně bezpracné vzhledem k výkonu (chuti).
Karja já bych v něm taky asi úplně vařit neuměla. Mamka v tom hodně dělá různé maso "na leču", prostě na zelenině. Dobré je, že to má nějaké pojistky, tak se nemusíš bát nechat to bez kontroly. Taky se to dělá za mírné teploty.
Karja spat, cist, opalovat se, prohlizet stary milostny dopisy, jit do lesa, volat tri hodiny s kamoskou, jit ke kamosce, vytahat celou skrin a vsechno si vyzkouset, jet na vylet naslepo, vylezt na strom
jeezis ja bych toho vymyslela![]()
viktorka_od splavu ty jo..@karja je jeste na zakladce ?![]()
ice pisu o sobe![]()
a co bys delala ty? v situaci ustvane maminky dvou mrnavych dablic, dnes volno, na vsi nekde u humpolce ci kde Karja zije? jak bys vyplnila volny cas? uklizenim a varenim? cetbou vergilia v originale?
ja bych teda urcite nezapomnela na sex, ale to uz se fakt do jidelniho vlakna nehodi![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY