Ronna nepomůžu, mám cca 12 let KA takovou tu klasickou velikost, ale typ, který se teď už neprodává. Všimla jsem si, že se dělá ten mini, ale upřímně jsem moc nepochopila koncept- ten klasický je úplně akorát např na vánočku z 1/2kg mouky, slušně zvládne chlebové těsto na 1,2kg bochník...zvažuju, že si k němu koupím jen menší mísu na sníh nebo šlehačku.
Jídlo a vaření
Karja tak dej vedět jaká byla a když dobrá, tak rovnou s receptem :)
notna já mám radši od ms jasmínovou, ta je moje oblíbená. Ta basmati mi taky od nich moc nechutnala.
Máte někdo prosím robota Kitchen Aid mini? Prosím o názor.
Ja som pôvodne chcela mini, že však pre dvoch ľudí stačí.....A potom, keď som predsa len kúpila väčší, bola som šťastná, že som sa rozhodla takto. To je fakt na cesto na koláč či chlieb akurát a môžeš do misy pridávať suroviny postupne, bez obáv, že budeš mať všetko na stole. Malý by som neodporúčala nikomu. Aj keď vás je v domácnosti menej.
A dostala som k nemu aj menšiu misku.
M&S basmati ryze je naše nejoblíbenější. Když měli výpadek, hledala jsem náhradu, ale nenašla jsem nic podobneho :( tak teď máme pořádnou zásobu :)
kromě toho, ze je výborná a dokonale sypká, bonusem je i krátká doba přípravy
Ounz Ty jo, byla dobra, obě dvě děti ji jedly s velkou chuti a to ta starší ji jen vývary. Dělala jsem volně dle tohoto receptu. Navíc je tam dost prostor vyhrát si s dochucením a nějakým dozdobenim, na což jsem se vykašlala a stejně to bylo dobrý;-)
https://megvkuchyni.cz/recepty/polevky/krem-z-peceneho-celeru-brambor-cesneku/
Karja i jako nepolevkovace,me to dost zaujalo.![]()
Karja díky :)
no takze na rohliku celer komplet vyprodanej![]()
Tulipe znáš Tildu? Myslím basmati. Ta je ![]()
Biely kvet přesně tak, jak píšeš!
Ounz Díky, jasminovou vyzkouším. Basmati mi víc chutná od country life, ale pro tu musím extra do sklizena, kam se moc nedostanu.
marieu vyzkouším, díky za tip :)
Karja Takto celerovou taky dělám. Je moc dobrá. Akorát peču to i s cibulí.
notna Jo, to mě taky napadlo, a pak nemusíš ani nic restovat. Tyhle predpekane polévky dělám i rada z toho důvodu, že to večer predpecu, což není žádná práce, jen se nakrájí zelenina a ráno to prostě dovarim, což nesežere už žádnej čas a můžeme hned vypadnout z domu;-).
Vin, že se tady pece poctivě, ale nedelate třeba někdo nějakou mrkvovou bábovku nebo s ovesnými vločkami nebo prostě něco, co je trochu zdravější bábovka?
notna Jo, to mě taky napadlo, a pak nemusíš ani nic restovat. Tyhle predpekane polévky dělám i rada z toho důvodu, že to večer predpecu, což není žádná práce, jen se nakrájí zelenina a ráno to prostě dovarim, což nesežere už žádnej čas a můžeme hned vypadnout z domu;-).
Přesně, taky mi to tak vyhovuje. Někdy nejdřív udělám jen pyré z to pečené zeleniny a část dám do mrazáku. To se pak někdy hodi, když není čas na vaření.
notna Jj, to taky dělám, většinou mi zbyde tak na dvě porce, ale hodí se to, pak to jen naredim smetanou a vodou a hotovo. Ale často na tyhle věci a různé omáčky v mrazáku zapomínám, takže už to cíleně nedělám. Radši;-)
Karja cuketovou od Dadoo . Bonus je, že vydrží vláčná tři dny.
Dávám mnohem míň cukru, tak třetinu hrnku a ořechy jenom polàmu. Vysypávání kokosem.
Recept je úplně nejjednodušší. Nastrouhala bych do toho klidně i patizon.
1 ½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
2 vejce ½ hrnku mléka ¼ hrnku oleje
1 hrnek nastrouhané cukety (dávám i víc)
½ hrnku strouhaných ořechů
1 vanilkový cukr
1 kypřicí prášek do pečiva
1 lžíce kakaa špetka soli
hrnek = cca 3dl
Všechny ingredience smícháme v hladké polotekuté těsto, vlijeme do vymazané a hrubou moukou nebo strouhankou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě (ze začátku 180 °C, pak zmírnit na 160 °C) dokud vpíchnutou špejli nevytáhneme suchou. V horkovzdušné troubě pečení trvá asi 45 minut, záleží ale na troubě a tvaru formy.
Já peču v zemní plynové a trvá to hodinu
Ty bulky nic moc, ale nezvládla jsem už před vikendem rohlík. stejně mě výsledek potěšil. Hlavně jim strašně ráda venku.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY